Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Gerçek bir vatansever Necip Hablemitoglu

Gerçek bir vatansever Necip Hablemitoglu

"Baska Türkiye yok" diyerek yola çikmis ve bunun bedelini caniyla ödemis gerçek bir vatansever Necip Hablemitoglu, "Köstebek" kitabinda devlet kademelerindeki örgütlenmeleri, devletin nasil ele geçirildigini, devlet-paralel devlet çekismelerini ve açacagi

 Gerçek bir vatansever Necip Hablemitoglu
 
"Baska Türkiye yok" diyerek yola çikmis ve bunun bedelini caniyla ödemis gerçek bir vatansever Necip Hablemitoglu, "Köstebek" kitabinda devlet kademelerindeki örgütlenmeleri, devletin nasil ele geçirildigini, devlet-paralel devlet çekismelerini ve açacagi sonuçlari kuskuya yer birakmadan belgelerle ispatliyor.
 
Yil 2002. Dr. Necip Hablemitoglu, "Türkiye Cumhuriyeti, seyhler, dervisler, müritler ve meczuplar memleketi olma yolunda, devrimlerden dönüs sürecinin sancilarini yasiyor..." diyerek endiselerini dile getiriyor, bulgularini ortaya koyuyor:
"Yeni binyilin seyhlerinin, dervislerinin, müritlerinin amaçlarinin da degistigi gözlemleniyor. Artik amaç, bir seriat devleti kurmak degil. 
Seriat, iktidari, parayi, her türlü gücü ele geçirmenin sadece simgesel, kliselesmis adi. Mürtecilik yani gericilik de artik salt dinsel anlamda kullanilmiyor.
Bunlara karsi olmak, onaylamamak artik yetmiyor... Her gerçek kamu görevlisinin magdur olma pahasina, elini tasin altina koymasi; devletimizin, tam bagimsizligimizin gelecegi açisindan insiyatif kullanirken caninin yanmasini, bedel ödemesini göze almasi gerekiyor.`

Necip Hablemitoglu, evinin önünde ugradigi suikast sonucu 18 Aralik 2002 tarihinde hayatini kaybetti. Bu suikastin failleri halen bulunamadi. Ancak Ergenekon davasi tutuklu saniklarindan Osman Yildirim ifadesinde Necip Hablemitoglu’nu Osman Gürbüz’ün öldürdügünü ve Veli Küçük ile Muzaffer Tekin’in azmettirdigini iddia etti. Ayrica MIT Kontrterör Dairesi eski baskani Mehmet Eymür “Necip Hablemitoglu, askeri ihalelerle ilgili bilgi sizdiranca Ergenekon’un hedefi haline gelmis olabilir…” demisti.
 
20 yil Atatürk dersi verdi 
Evli ve iki kiz çocugu babasi olan Necip Hablemitoglu Türkiye disindaki Türk topluluklarinin yakin tarihi ile ilgili olarak çalismalar yapmistir. Orta Avrupa ve Balkanlar’da Türk eserleri, Türk azinliklari ve Türk sehitlikleri konularinda alan çalismalari yürütmüs, ve bu konularda çesitli projelerde aktif rol almistir. Çalisma alanina iliskin çok sayida kitap ve makalesi bulunan Hablemitoglu, öldürüldügü 18 Aralik 2002 tarihine kadar Ankara Üniversitesi’nde doktor ögretim görevlisi olarak yirmi yil süresince Atatürk ilkeleri ve devrim tarihi derslerini verdi.

2 kiz çocugu babasiydi
Kendisi gibi ögretim üyesi olan Prof. Dr. Sengül Hablemitoglu ile evli olan Necip Hablemitoglu, Kanije (Kanije, Osmanli devletinin en batidaki kalesi) ve Uyvar (Uyvar, Osmanli’nin en kuzeydeki kalesi) adinda iki kiz çocuk babasi idi. Necip Hablemitoglu, 1977 yilinda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basin Yayin Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 1977-1978 yillarinda “Dilde, Fikirde, Isde Birlik” adli aylik bir dergi yayimladi. Uzun yillar çesitli kuruluslarda basin müsaviri olarak çalistiktan sonra Ankara Üniversitesi Türk Inkilap Tarihi Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora yapti.
 
Ölümündeki sir perdesi aralanamadi
Köstebek isimli kitabi ölümünden sonra basilmistir. Cinayet sonrasinda Necip Hablemitoglu’nun elektronik postasina ve telefonuna gelen tehdit telefonlari emniyet mensuplarinca incelenmek üzere alinmistir. Ailesinin Içisleri Bakanligi aleyhine Ankara 5’inci Idare Mahkemesi’nde açtigi dava neticesinde, Içisleri Bakanligi 40 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi. Içisleri Bakanligi, savunmasinda Necip Hablemitoglu’nun cinayetini “adi bir cinayet vak’asi” olarak degerlendirdigini bildirmisti. Ayrica cinayetin üzerinden 7 sene geçmesine ragmen Içisleri Bakanligi hâlâ “hazirlik sorusturmasinin” sürmekte oldugunu bildirmektedir



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli