Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

“Gergerlioglu halkin vekili olmaya devam edecektir”

“Gergerlioglu halkin vekili olmaya devam edecektir”

HDP Maltepe Ilçe örgütü ve Maltepe Platformu “Gergerlioglu halkin vekili olmaya ve duymak istemedikleriniz söylemeye devam edecektir…”

Haber /Elmas Aydogan

Yargitay’in 2 yil 6 ay yil hapis cezasini onadigi HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioglu hakkindaki hükmün TBMM Genel Kurulu'nda okunmasi ile Gergerlioglu'nun milletvekilligi düsürülmesinin ardindan siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri tarafinda tepkiler gelmeye basladi.

Maltepe Platformu ve HDP Maltepe Ilçe örgütü, Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioglu milletvekili düsürülmesi hakkinda Basina ve Kamuoyuna açiklamada bulundu.

Maltepe Platformu;

“Bu cografyada o kadar çok acilar yasaniyor ki yillardan beri insanca yasamaktan o kadar uzagiz ki en demokratik haklari bile kullandirilmiyor. Biz ilerici demokrat yurtseverler olarak olusturdugumuz Maltepe Platformu vasitasi ile bu cografyada ne kadar haksizlik olmus ise ODTÜ yanarken bu sokaklara çiktik. Gezide sokaklara çiktik. Sokaklara çikmak bir örgütlülük ifadesidir. AKP ve iktidari da bu örgütlülügü de dagitmak istiyor. Biz bunlardan korkuyor muyuz, baskilar bizi yildiriyor mu hayir. Bu cografyada bir haksizlik varsa karsisindayiz. HDP bu ülkede halklarin iradesidir...”

HDP Maltepe Ilçe Örgütü Açiklamasi;

“Dün yapilanlar bu ülkede baris istemenin adalet hak hukuk arayisinda bulunmanin suç oldugunun ispatidir. Bes yil önce içinde baris içeren mesaji paylastigi için suçlu bulunan cezalandirilan vekilimiz Ömer Faruk Gergerlioglu zorla meclis disina çikarilmasi zorlanmistir. Oysa o meclisin sahibi vekile oy veren oraya gönderen halktir. Bir yanda halkin iradesini yok sayip, bir yandan da insan haklari eylen planindan söz edemezsiniz… Ama ne yaparsaniz yapin dogru söyleyenleri hak arayanlari korkutamazsiniz Ömer Faruk Gergerlioglu halkin vekili olmaya ve duymak istemedikleriniz söylemeye devam edecektir…”

 



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli