Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Gezi leke tutmaz.

Gezi leke tutmaz.

Gezi`nin yildönümündeyiz?

Gezi leke tutmaz!

Gezi’nin yildönümündeyiz…

Gezi belki dünyada bir örnegi olmayan, adindan dünyanin bahsettigi büyük, kitlesel bir eylem…

Gezi sarsti, silkeledi, korkuttu, etkisi muazzam oldu. Uyku bu kadar agir olunca uyanmak da Gezi gibi oluyor!

 Uykusu agir olan Gezi gibi uyanir! Uykusu agir olanin Gezi’si büyük olur! Diyebiliriz.

Yaptiklari hukuksuz, haksizliklarla toplumda öfke biriktirenler, sandiktan çiktik istedigimiz yapariz, diyenler(Bu arada Sisi’de sandiktan çikti. Duyurulur!), Gezi’nin meydana gelmesine neden olanlar, kisaca korkuya kapilanlarin Gezi’nin büyüklügüne gölge düsürmeleri, itibarsizlastirmalari, küçük düsürmeleri için ellerinden gelen ne varsa yaptilar, yapmaya devam ediyorlar.

Aksam sabah yatip kalkip Gezi’nin iktidar dan su yada bu sekilde nasiplenenler ‘Darbe’ sözcügünü dillerinden düsürmüyorlar.

Darbe!

Bunlar bir 28 Subat gördükleri için saniyorlar ki kendilerine yönelik her eylem her gösteri  ‘darbe’dir.

Kendi yaptiklarindan biliyor olmalilar. Ergenekon’da gerçek suçlular ellerini kollarini sallayarak gezerken, düzmece,uydurma delillerle yapilan yargilamaya kendileri ‘kumpas!’ dediler.

Bunu 1980 Darbesinden biliyoruz. Her darbenin büyüklügü böyle olmayabilir ama mantigi ayni. Sizin darbelere karsi tavriniz iyi bilinir. Yeterki darbe kendinize karsi olmasin! O zaman hep 28 Subat’tan bahsedersiniz!

Darbenin unsurlari vardir:

Darbenin bir plani olur.

Darbenin organize silahli güçleri olur.

Darbenin kurmayi olur.

Darbenin örgütü olur. V.s… V.s… Öyle eliniz kolunuzu sallayarak, dügüne, çarsiya, pazara gider gibi darbe yapmaya gidemezsiniz. Gezi’ye darbe diyerek bütün dünyanin akliyla dalga geçiyorlar.

Polis kaynaklarina göre 3,5 milyon, kimi kaynaklara göre de 7 milyon ‘darbec(!)’ insan Taksim Gezi’ye giris çikis yapti. Kendiliginden sokaga dökülmüs, birbirleriyle yollari kesismeyenler bir araya gelmis, sagcisi solcusu, dindari… Siz bundan bir darbe çikaracaksiniz! Soros’un milyonlarca dolar akittigi Ukrayna’yi anlariz!

Gezi oldu: Darbe! 17 Aralik, 25 Aralik: Darbe!

Darbeler geçer yolsuzluklar baki mi kalir? Darbe, diyerek haksizlik, hukuksuzluk, yolsuzluk perdelenemez!

Televizyonlarda izledim. Köse yazarlari yakilan yikilanlari darbeye  örnek veriyorlar!

Her türden pespaye, demagojik, belgesiz,yalan,karalama,itibarsizlastirma bu kesimde girila gidiyor! Ne dedilerse hepsi yalan çikti.  Ellerinde suçlamalarina temellik edecek en küçük bir belge olsa idi simdiye kadar aksam sabah döne döne yayinlarlardi. Belgesiz, zan ile konusanlara, suçlayanlara bir bakin! Bu iktidarin nimetlerinden su yada bu sekilde faydalananlardir.

81 ilden 78`inde halk sokaga dökülmüs ve sen buna `darbe` diyorsun? Bu senin tahtini sarsiyor, seni korkutuyorsa bunun adi `darbe` degildir.

Bu anayasal bir gösteri hakkiydi ve bu anayasal hakkini barisçil yoldan kullanan insanlar dünya kamuoyunun takdirini kazandilar.

Anayasal, barisçil gösteri hakkini kullananlarin üzerine tomalarla tonlarca zehirli su püskürtüldü. Tonlarca zehirli gaz atildi.8 kisi öldü. Onlarca insanin gözü çikarildi. Binlerce insan yaralandi…

Kitabi olarak hemen hemen her dinde su var: Biri size bir tokat attiginda öteki yanaginizi çevirin!

Kitlelerden böyle kölece bir itaat bekleyemezsiniz. Siz bu ahlakin savunuculari olarak hayatin pratiginde bunu baskalari için ister ama söz konusu kendiniz oldugunda kiyameti koparirsiniz. Biri gözünüzü çikardiginda aslinda öteki de fazla geliyor, onu da çikarin diyemezsiniz.

Onlara herkesin bildigini sormak gerekir. Siz hiç Madimak Oteli cayir cayir, üstelik içinde insanlar varken yakildiginda çikip bu vandallar oteli yaktilar, dediniz mi? O günkü koalisyon hükümeti bu bir darbedir, dedi mi? O gün bu vandalligi yapanlarin 12 avukatinin iktidar partisi milletvekili oldugunu biliyorsunuzdur.

Çorum’da, Malatya’da, Maras’ta yakilan yikilanlarin haddi hesabi yoktu. Öldürülmek sizin için zaten bir anlam ifade etmiyor.

Gezi darbe ise; bu darbenin iliskleri nerede? Örgütü nerede? Arkasindakiler nerede? Belgeleri nerede?

Sonuç! Gerçekler er geç açiga çikar, yalanlar yakayi ele verir!

Gezi leke tutmaz! Zirva tevil götürmez!

Hayber Gürsoy 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli