Bugün, 4 Temmuz 2024 Perşembe

Gezi Parki eylemleri tüm Türkiye`de devam ediyor

Gezi Parki eylemleri tüm Türkiye`de devam ediyor

Gezi Parki eylemleri bir çok sehirde halkin yogun katilimiyla devam ediyor.

Gezi Parki eylemleri bir çok sehirde halkin yogun katilimiyla devam ediyor.

Istanbul Valisi Mutlu`nun "Taksim temizlenecek" talimati Izmit`i ayaga kaldirdi.

Gebze Cumhuriyet Meydani`nda toplanan yüzlerce kisi dün Gezi Parki`nda halka yapilan saldiriyi protesto etmek amaciyla toplandi. Sehir merkezindeki eylem halktan yogun destek gördü.

Dün Istanbul`da Taksim Gezi Parki için basin açiklamasi yapmak isterken yaka paça gözaltina alinan Istanbul Barosu avukatlarina ise, Kocaeli Barosu avukatlari sahip çikti. Yüzlerce avukat Adliye önünde polis siddetini protesto etti.

Emek ve Demokrasi Platformu öncülügünde baslayan eylem Cumhuriyet Parki`nda devam etti.

kocaeli_1.jpg

kocaeli_2.jpg


AKP Hükümeti`nin saldirilarina karsi halkin direnisi ve eylemleri Çanakkale`de de sürüyor.

Iskele Meydani`nda toplanan Çanakkale halkini bu kez direnise destek amaçli kisa bir müzik dinletisi karsiladi. Direnise damgasini vuran bazi sarkilarin hep bir agizdan söylendigi dinleti sonrasinda Egitim-Sen Isyeri Temsilcisi Ismail Baytas, Çanakkale Taksim Dayanismasi`nin talepler metnini okudu ve açiklamayi "mücadeleye devam edilecegi" vurgusuyla tamamladi.

Açiklamanin ardindan halk, "Hükümet istifa", "Tayyip istifa", "Taksim`e selam, direnise devam" sloganlari atarak kent içinde yürüdü. Yürüyüs sirasinda geçtikleri yerde Türkçe Olimpiyatlari etkinligi için toplanildigini gören yurttaslar, dakikalarca "Tayyip Amerika`ya, Fethullah`in yanina" slogani atti. Slogana balkonlardan da tencere ve tavalarla eslik edildi.

AKP Il Binasi önünde yürüyüse son verilirken, sonraki günlerde de eylemlerin sürecegi hatirlatildi.

canakkale_1_0.jpg

canakkale_2_0.jpg

canakkale_3_0.jpg

canakkale_5_0.jpg

canakkale_6.jpg

canakkale_7.jpg


Iskenderun halki, bu aksam saat 21:00`de Karaagaç Konarli Mahallesi`nde bir araya geldi. Yüzlerce kisi Mustafa Kemal Mahallesi`ne dogru yürüyüse geçti. Yol boyunca eyleme katilim giderek artti.

Eylem boyunca sik sik "AKP`ye boyun egmeyecegiz", "Her yer Taksim her yer direnis", "Fasizme karsi omuz omuza", "Halkina zulmeden diktator Tayyip", "Tayyip istifa", "Çapulcular her yerde Tayyip nerede" sloganlari atildi.

Sayisi bini asan kitle yürüyüse basladigi yerde eylemi sonlandirdi. Avukat Murat Güler Taksim Dayanisma Platformu`nun açiklamasini okudu. Gezi Parki sarkilari esliginde yayinlanan direnis görüntüleriyle eylem son buldu.

iskenderun_1_0.jpg

iskenderun_2.jpg

iskenderun_3.jpg


Gaziantep`te günlerdir süren Gezi Parki eylemleri bugün de sehir merkezinde devam etti. Saat 19:00`da Yesilsu Parki`nda toplanan halk, Erdogan`in Gezi Parki`ni 24 saat içinde bitirin talimatina cevap olarak "Sokaklar bizim, bu halk sana boyun egmez" sloganlari atti. Kitle saat 20:15`de yürüyüse geçti. Evlerden de alkislar, tencere ve tavalarla yürüyüse destek geldi.

Yürüyüsün ardindan tekrar bir araya gelen Gaziantep halki, yarin saat 19:00`da halk tarafindan Abdullah Cömert Meydani adi verilen üniversite önündeki alanda toplanma karari aldi.

antep_1_0.jpg

antep_2_0.jpg


Ordu halki her aksam oldugu gibi saat 18:30`da KESK binasi önünde toplanarak saat 19:00 da yürüyüse basladi.

Halk eylem boyunca sik sik "Bu halk sana boyun egmez", "Kahrolsun AKP diktatörlügü", "Her yer Taksim her yer direnis" ve "Hükümet Istifa" sloganlari atti.

Eylem, `AKP diktatörlügüne karsi mücadelenin yükseltilmesi` için 13 Haziran Persembe günü yine saat 18:30`da Ordu KESK binasi önünde toplanarak saat 19:00`da yapilacak olan yürüyüsün çagrisiyla sona erdi.

ordu_1_0.jpg

(soL-Haber Merkezi)



  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı