Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Gezi Parki`na polisten safak baskini

Gezi Parki`na polisten safak baskini

Taksim Gezi Parki`nda üç gündür agaçlar kesilmesin diye eylem yapan gruba polis sabahin ilk isiklariyla birlikte biber gaziyla müdahale etti.

Çevik kuvvet ekipleri sabah saat 05:00 siralarinda TOMA araciyla Taksim Gezi Parki `na girerek 3 gündür burada eylem yapan göstericilere müdahale etti. Slogan atarak direnen göstericilere polis biber gazi sikti. Polisler eylemcilerin çadirlarini alandan toplayarak uzaklastirdi.

Bazi çadirlar yandi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan çadirlari söndürdü. Atilan biber gazlarindan çevredeki vatandaslar ve basin mensuplari da etkilendi.

Eylemcilerden Erdem Demir yasananlari Radikal’e söyle anlatti: Polis müdahalesi sabah saatlerinde, 4:30 gibi basladi. Polis geliyor diye bagirdilar. Biz de çadirlardan çiktik. Ayakkabimizi dahi giydirmediler. 5 adet kameralari vardi. Çok güçlü isiklarla bizi çektiler. Her sey film gibi basladi. Yere çömelmis oturuyorduk, oturan insanlara gaz sikarak oturma eylemini kirdilar.

Bir baska eylemci ise polisin önce bir grubu böldügünü ardindan saldirdigini, grup üyelerine düsmanca davrandigini söyledi.

YIKIMA BASLANDI
Polisin eylemcileri dagitmasinin ardindan is makineleriyle parkta çalisma baslatildi. Is makinesinin önüne yatan bir eylemci güçlükle kaldirildi. Polislerin güvenlik çemberine aldigi alanda 3 adet is makinesi çalismalara devam ediyor.

GERGINLIK SÜRÜYOR
Eylemciler tekrar Gezi Parki`nin etrafindan toplanmaya basladi. Çevik Kuvvet ekipleri ise parkin etrafin güvenlik önlemleri aldi. Slogan atan eylemcilerle polis arasinda zaman zaman gergin anlar yasaniyor. 

Radikal



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli