Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Giresun`da çöp tesisi isyani

Giresun`da çöp tesisi isyani

Giresun`un Çavuslu Beldesi`ne çöp tesisi kurulmasina karsi çikan bölge halki valinin kapisina dayandi. Karsilarinda gördügü polis barikatina yüklenen ve barikati asan vatandaslar, karar geri çekilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Sendika.org`un haberine göre, Giresun’un Görele Ilçesi Çavuslu Beldesi’nde Giresun Valiligi tarafindan yapilmak istenen çöp tesisine bölge halki isyan etti. Saat 11.00’da Valilik önünde toplanan yaklasik 200 Çavuslulu, daha önce görüsme talep etmelerine karsin valinin kendileriyle görüsmedigini söyleyerek bu sefer toplu bir biçimde görüsmeye geldiklerini belirtti.

Çavuslu halkinin karsisina bir süre sonra çevik kuvvet polisleri barikat ördü. Duruma tepki gösteren Çavuslu halki, “Vali istifa” sloganlari atarak barikata yüklendi.

cavuslu2-2012-11-29.jpg

cavuslu1-2012-11-29.jpg

Barikati yikan bölge halki, “Kahrolsun AKP”, “Vali istifa”, “Baskilar bizi yildiramaz” sloganlariyla Valilik girisindeki eylemlerini bir süre daha devam ettirdi. Vatandaslar, daha sonra yaptiklari basin açiklamasinda hakli mücadelelerinin sonuna kadar arkasinda olacaklarini ve çöp tesisi kurulmasi karari geri çekilene kadar direnislerini sürdüreceklerini belirtti.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli