Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Giyimkent Mali Olagan Genel Kurulu yapildi; aylik 80.000 TL. Tasarruf

Giyimkent Mali Olagan Genel Kurulu yapildi; aylik 80.000 TL. Tasarruf

Giyimkent 2016 hesap yilina ait Mali Olagan Genel Kurul`unu 20 Mayis 2017 tarihinde Giyimkent merkez binasinin konferans salonunda gerçeklestirdi. Giyimkent Yönetim Kurulu Baskani Muzaffer CEVIZLI ?Bütün bu çalismalarimiz neticesinde kooperatifimiz aylik

Giyimkent Mali Olagan Genel Kurulu yapildi; aylik 80.000 TL. Tasarruf

Giyimkent 2016 hesap yilina ait Mali Olagan Genel Kurul’unu 20 Mayis 2017 tarihinde Giyimkent merkez binasinin konferans salonunda gerçeklestirdi. Giyimkent Yönetim Kurulu Baskani Muzaffer CEVIZLI “Bütün bu çalismalarimiz neticesinde kooperatifimiz aylik 80.000 TL. Tasarruf saglamistir. Insallah 3 yil içerisinde bütün borçlarimizi ödeyip bu kooperatifi borçsuz hale getirecegiz” dedi.

Cevizli“Adeta uçan kusa borcumuz vardi”

Mali Olagan Genel Kurul kooperatif üyeleri yeterli çogunlugu saglayarak kongre açildi. Kongrede gündem maddelerine geçildi. Açilis konusmasini yapan Giyimkent Yönetim Kurulu Baskani Muzaffer Cevizli göreve geldikleri günden beri yaptiklari çalismalari teker teker siralayarak Mali genel kurula okudu; Cevizli “Göreve geldigimiz tarihte kasamiz da  5.000 TL. Bankalar da 8.000 TL. Vardi. 3.905.000 TL. Borcumuz 1.200.000 TL Ye yakin kidem tazminati, borcumuz üyelerden 1.500.000 alacagimiz vardi Maalesef Temmuz ayinda 57.000 TL. Kooperatifimizin çeki ödenmemis. Kooperatifimizin kredi kartlari iptal olmus, elektrik. Dogalgaz faturalari hiçbir zaman gününde ödenmemis,  sadece is merkezimizin 2,5 yillik dogalgaz faturasi 156.000 TL. Elektrik 36.000 TL. Geçmis dönem borcu bulunmaktaydi. Ayrica IGDAS ile yapilan sözlesmemiz geçmis dönem borcundan dolayi fesh edilmis, çalisanlarimizin maaslari gününde ödenmemis. Ödemeleri yapmak için sahislardan elden borç almak zorunda kalinmis. Adeta uçan kusa borcumuz vardi” dedi.

Cevizli sekiz aylik dönemde yaptiklarini söyle siraladi

1.       Giyimkent içerisinde iki adet mülkümüzü kira vermeden kullananlar derhal bosaltilmis, diger bos ve atil halde duran mülklerimizin de kiraya verilmesi için yönetim kurulu kararini alip, tekliflerini toplama basladik.

2.       Daha önceki yönetim tarafindan Vodafone ile 28 hat için aylik ortalama 2.600 TL. gelen cep telefonu faturasi Agustos sonu itibariyle feshedip bütün operatörlerle görüsüp en düsük teklifi veren Turkcell ile 17 hat için 900 TL. ve de cayma bedelinin de Türkcell tarafindan ödenmesi karsiliginda sözlesme yaptik.

3.       Ödenmemis elektrik borcumuz olan 27.000 TL ödenerek özel enerji firmalari ile yapilan görüsmeler sonucu AKSA Elektrik sirketi ile 15 ay sabit fiyat %14,80 Net indirim alarak ekim ayi itibariyle sözlesme yaptik. Son elektrik faturamiz 17.500 TL geldi. Ortalama indirimimiz aylik 4.000 TL (Dörtbin) olacaktir.

4.       Aylik ortalama 8.000-8.500 TL.yi bulan akaryakit giderimiz için simdiye kadar tasit tanima sistemi uygulanmamis. Akaryakit sirketleri ile görüsüp (Opet,P.Ofisi,Shell) %5 ile en iyi teklifi veren Petrol Ofisi ile anlasarak tasit tanima sistemine geçip akaryakit tüketiminde kontrolü ve de tasarrufu sagladik.

5.       Personelin mesai saatlerini kontrol amaci ile parmak okuma sistemi baslattik.

6.       Site içerisinde, bölge bölge, sokak otopark ve de yaya yolu temizlik ekibi görevlendirilmistir.

7.       Is merkezimizin ortak alanlarinin komple boyatilmis ve tavan tamiratlarina baslanmistir.

8.       Daha önce sitemizin iki avukati mevcut iken bir avukatimizin sözlesmesini fesh edip diger avukatimizin 1.750 TL. Olan aylik müsavirlik ücretini 1.300 TL. yaparak sözlesmesini yeniledik.

9.       Personelin servis haricinde araç kullanmasi yasaklanmistir.

10.   Daha önce bedelsiz konulan bankamatik alanina, tarafimizdan Denizbank, Albaraka Türk, Ziraat, bankalarina her biri için yillik 15. 000 tl. Kira bedeli ile bankamatiklerimiz hizmete girmistir.

11.   Yönetim binasinin yanan dis cephesinin ihalesi yapilip En uygun fiyata cephemiz yenilenmistir.

12.   Belediye ile görüsmelerimizde sokak aralarindan çöp toplamasi için söz aldik, görüsmelerimiz devam ediyor.

13.   Is merkezlerinin aidatlari kat mülkiyeti kanununa göre düzenlenerek (Avek, Ramada, Bellona, Istanbul Ticaret Sarayi, benzin istasyonu) %153 ile %500 arasi oranda aidatlarina zam yapilmistir.

14.   Bütün malzeme alimlarinda %30 tasarruf saglanmistir.

15.   Çalisan personel sayisi 76 dan 65 kisiye düsürüldü. 11 kisinin is akti fes edilmis olup tazminatlari ödenmistir. ( Mart 2017 Güvenlik:32 Muhasebe 3 Genel Müd: 1 Sekreter:1 Çay Ocagi: 1 Soför: 1 Tadilat:13 Temizlik 13) su anda çalisan personelimiz ve görevleri.

16.   Yörsan ve Avek arsa kiralarinin artisi için rayiç fiyatlarla güncellenerek artislari yapilmistir.

17.   Is güvenligi sirketi ile daha önce 3.720 TL. olan sözlesmemiz 2.200 tl.’ye düsürülmüstür.

18.   Garanti Bankasi’nin yeri bedelsiz kullaniliyordu. Bosaltildi ve tarafimizdan 1.850 TL. brüt bedel ile kiraya verdik.

19.   Otoparklardan daha önceki yönetimler döneminde çalinan 7800 metre kablo ve aparatlari 85.000 TL. bedel ile tarafimizdan yaptirilmistir.

20.   8 adet kogus olarak kullanilan yerler bosalttirilmistir.

21.   Sebze hali gibi kullanilan yerler belediye ile görüsülerek 3 ay içinde kaldirilacak sözü alinmistir.

22.   Is merkezi dogalgaz borcu için IGDAS ile anlastik 156.000 TL. Taksite bagladik ve 30.03.2017 tarihinde ödendi.

23.   Belediye Baskani ile görüsmemiz neticesinde Bellona’nin en azindan bir  katinin ev tekstili magazasi açilmasi yönünde talebimiz oldu. TMSF ile görüsüp, sonucu bildirecekler.

24.   Yönetim binamizin giris katini daimi fuar alani olarak açtik katilimcilardan aylik kira aliyoruz.

25.   Güvenlik merkez birimi daha önceki yerinden (Avek ’in önünden ) alinarak yönetim binasinin girisine tasinmistir.

26.   Sekerbank ile sözlesme yapilmis, sözlesme sartlarina göre kurum faturalarini bankaya 1 ay içinde aktarmalari gerekirken yapilmamis, maas ödemeleri iki gün önceden bankaya yatirilmasi gerekirken yatilmamis ve bu yüzden yillik  7.000 TL. Promosyon ücretini ödememislerdir. Biz parayi talep ettik 3.500 tl. Ödemesini alacagiz.

27.   Personele daha önceki yönetim tarafindan yemek parasi olarak 230 TL net ödenmekte ve de 90 TL. Vergisi verilmekteydi. Biz yemek karti vererek aylik 7.000 TL. Tasarruf sagladik.

28.   Is merkezinin otoparki temizlenerek faaliyete geçti.

29.   Is merkezinin 5. Katina bayanlar mescidi yapildi.

30.   Yönetim binasinin alti baskalari tarafindan bedelsiz kullaniliyordu. Derhal bosaltilarak önce 45 günlügüne 19.000 TL.+ KDV alindi. Sonra aylik 10.000 TL. kiraya verildi.

31.   Otelin karsisindaki arsada bulunan tekstil atik malzemeleri 16.200 TL. kaldirildi. Arsadaki Demir hurdalarin 9.500 TL. ’ye satarak gelir elde ettik. Su anda kiraya vermek için görüsüyoruz.

32.   Sorunlu üyeler aidatlarini ödemeyenler, icraya verilerek tahsilatlar hizlandirilmaya baslandi.

33.   Gecikme farklari istisnasiz herkesten alinmaya baslandi.

34.   Belediye ile görüsmelerimizle asfaltlarimizi tamir ettiriyoruz çalismalar basladi.

35.   Büyüksehir Ulasim Daire Baskani Yunus Bey’le görüsüp Edirne istikametine baglanti yolu istedik ve kabul edildi. Yakinda Giyimkent içinde TEM Edirne istikametine baglanti yapilacak.

36.   Asansör bakimi yeni yilda artis olmasi gerekirken biz %20 düsürdük.

37.   Çalisan personelin simdiye kadar mesai ücretleri ödenmemistir. 2016 yili mesai ücretleri tamamen ödendi, geçmis yillardan gelenler ise periyodik olarak ödenecektir.

38.   2014 yilinda kooperatifte kaçak elektrik kullandigindan dolayi ceza kesilmis, 2015 yilinda icraya verilmis bu güne kadar ödenmediginden dolayi 10.158 TL. ceza, indirim yapilarak 8.435 TL. Olarak ödenmistir.

39.   Kooperatifimize ait araçlarimiza araç takip sistemi taktirilarak uydudan takip edilerek kayit altina alinmistir.

40.   Mercan, Laleli, Zeytinburnu ve Merter’e 2 saat ara ile ücretsiz servisler koyduk, 3 ay süre ile devam edecek, faydasini görürsek devam edecegiz.

41.   Bütün otoparklarin isleri bitirilerek eksikleri tamamlandi. Su anda kapali otoparklarin hepsi kullanilmaktadir.

42.   Giyimken tin piyasasinda huzurlu ve güvenilir bir ticaret yeri, ayni zamanda Tekstil ve Hazir Giyim merkezi oldugunu tanitmak için Radyo ve Televizyonlara ilanlar verdik.

“Kooperatifin gelirini artirip, kooperatifimizi bu borç batagindan kurtarmak.”

Sekiz aylik çalismalarini bir rapor halinde siralayan Cevizli konusmasina söyle devam etti. Cevizli “Görüyorsunuz ki tüm çabalarimiz, kooperatifin gelirini artirip, kooperatifimizi bu borç batagindan kurtarmak. Tabii ki bu tasarruflarin yaninda en önemlisi aidat takibimiz ve de aidatlarin muntazam ödenmesini saglamaktir. Bu baglamda da gerek mesajlar gerek bizzat aramalar ile yapilan takipler sonucu aidatlarini ödemeyen ortagimiza maalesef icra takibi yapiyoruz. Su ana kadar 60 kisiye icra takibi baslattik. Üzülerek ifade  ediyorum.

Gerek yaya yollarini, gerek garaj girislerini gerekse kaldirimlari isgal eden, gerek içerde gerek disarda hayvan besleyen, isyerini kogus ve de  sebze hali gibi kullandiran firmalara ve ortaklarimiza toplam 131 adet ihtarname gönderildi. 5237 sayili Türk Ceza Kanunu ve  5326 sayili Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri uyarinca kolluk ve idari zabita  birimlerine ihbarlari yapildi.

Sayin ortaklarimiz göreve  geldigimizden bu güne kadar personelin maasi ve de yapilandirma   ve emlak vergilerimiz zamaninda ödenmektedir. Bizim dönemimizde sekiz aylik zaman zarfinda hiç bir ödememiz aksatilmadan  yapilmaktadir.

Konusmasinin sonunda cevizli “Bütün bu çalismalarimiz neticesinde kooperatifimiz aylik 80.000 TL. Tasarruf saglamistir. Insallah 3 yil içerisinde bütün borçlarimizi ödeyip bu kooperatifi borçsuz hale getirecegiz ”dedi.

Bütün konusmalara ve elestirire cevap vermek için kürsüye gelen bir önceki dönem Giyimkent yönetim kurulu baskani Ömer satir kendi yönetimlerine haksizlik edildigini vurgulayan bir konusma yapti.

Ardindan gündemin diger maddelerine geçildi. Giyimkent’te bulunan isyerlerinin ve kuruluslarin aidat borçlari ve yeni alinacak aidatlari ücretlerinin artirilmasi görüsmeye açildi. Genel kurulda divana verilen önergeler ile yeni aidat ücretleri belirlendi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı