Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Göç önlenmis olurdu

Göç önlenmis olurdu

Esenler belediyesi sehir düsünce merkezinin düzenledigi Göç, Kentlesme ve Aidiyet Ekseninde Esenleri Anlamak" baslikli atölye çalismasi Cumartesi günü Esenler Belediyesi Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesinde gerçeklestirildi.

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

 

Anadoluda istihdam yaratilsaydi, göçte önlenmis olurdu

 

Esenler belediyesi sehir düsünce merkezinin düzenledigi Göç, Kentlesme ve Aidiyet Ekseninde Esenleri Anlamak" baslikli atölye çalismasi Cumartesi günü Esenler Belediyesi Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesinde gerçeklestirildi.

 

Istanbul Üniversitesi sosyoloji bölümü ögretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Murat Sentürk’ün moderatörlügünde gerçeklesen programda göç ve kentlesme atölye çalismasina katilim yok denecek kadar azdi. Esenlerde böyle bir organizasyonun yapilmasi Esenler halkina duyrulsay di daha iyi olacakti. Esenler halkini ve STK’lari temsilen Süleyman Kahveci bu toplantiya katilmisti ve görüslerini bizlerle paylasti.

Göç, Kentlesme ve Aidiyet Ekseninde Esenler’i Anlamak" konulu sunumdan sonra sorular bölümünde konusma yapan ESDEF Baskani Süleyman Kahveci çok önemli konulara degindi. bazi sorular sordu.”Göçün önlenmesi için neler yapila bilir, Esenler için istidami artirici ne gibi tedbirler alinabilir, gelir dagilimi adaletsizligine deginerek insanlarimizin yasam standartlarini nasil yükseltebiliriz, Kentsel dönüsümün basladigi Esenlerde dairesine dair verecegini söyleyen Belediye Baskani,500 M2 %20 Imar artisi ile olmayacagini söyledi. Esenlerin metre kareye nüfus yogunlugunun en çok düstügü ilçe oldugunu bilmekteyiz. Basak sehir Esenlerin bir mahallesi idi Hal Oto gar Esenlerin sinirlarinin içerisinde idi ama bu gün buralarin gelirlerini baska ilçeler almaktadir. Bu bir haksizlik degil de nedir? Basaksehir’e yapilan yatirimlar küçümsenecek boyutta degil oralar gelisirken Esenlerin geri kalmaktadir. Ama oranin gelismesine en büyük yatirimi Esenler Belediyesi yapmistir. Örnek Esenler Hastanesi ismi ile birlikte oraya birakildi. Esenler devamli göç alan bir ilçe durumuna gelmistir. Suriye’de birçok mülteci Aile Esenlerde bariniyor. Esenler’in geri kalmisligina degindi. Polis evi kadin siginma, merkezi engelli sarayi ve Cem evinin olmadigini hatta var olan bir kresin bir aile tarafinda yapildigini bilinmektedir. Devaminda Kahveci Esenlerde pazartesi günlerinin hali silkeleme günleri oldugu malumunuzdur. Ülkemizde bu gün bir çok mega projelerin planlandigini fakat önce insana yatirim yapmanin daha dogru olacagi inancindayim.Trafik sorununda dolayi 3.Köprünün yapilacagina bunun yerine Ana doluda istihdam yaratilsaydi, göçte önlenmis olurdu.Esenlerin gençleri için bir tek stadyumun yeterli olmadigini görmekteyiz.Okulda disiplinsiz suçu isleyen çocuklarin okuldan atilmasi ise çözüm olmadigini gençlerin batakliga saplandigini düsünmekteyim.”



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli