Tarih: 01.01.2018 00:00

Göksu, Cem Evi konusunda ipe un seriyor

Facebook Twitter Linked-in

 Göksu, Cem Evi konusunda ipe un seriyor
 
Merkezi Oruç Reis Mahallesi’nde bulunan Sivas Kangal Mürsel Köyü Dernegi Baskan ve Yönetim Kurulu Üyeleri vatandaslara asure ikram ettiler.

Asure ikramindan sonra gazetemize açiklamada bulunan Dernek Baskani Cemal Özdemir ve Kangal Dernekler Federasyon Eski Baskani Ismail Erdem “Belediye’den biz hakli talebimiz olan Cem Evi için bir yer istiyoruz” dediler.
 
Sivas Kangal Mürsel Köyü Dernegi Baskani Cemal Özdemir, “Hak verilmez alinir diyerek Belediye Baskani’nin haksizlik yaptigini ifade eden açiklamalarda bulundu:

 
Bu böyle gelmis böyle gitmez!
Özdemir, “Esenler’de 100 binin üzerinde Alevi yurttasimiz yasiyor. Esenler’i yönetenler maalesefipe un seriyor. Alevilere söyle diyorlar: “Siz surada durun biz nasil olsa ama öyle ama böyle tarikatlarla ve bu seriatçilarla isimizi görüyoruz. Siz verginizi verin gerisine karismayin”. Bu böyle gelmis böyle gitmez! Bizler bu ülkenin yurttaslariyiz, vergilerimizi namusumuzla ödüyorsak karsiliginda hizmet almak hakkimizdir. Bizler adalet istiyoruz; bizler esit yurttas olmak istiyoruz. Kimseden sadaka istemiyoruz ve bizlere kimse nasil ibadet yapacagimizi ögretmeye kalkismasin. Bizler Esenler’de bir Cem Evi istiyoruz. Bizler tüm inançlara nasil saygi gösteriyorsak Alevi inancina da ayni saygiyi göstermelerini istiyoruz. Bizlerin topladiklari imzalari dikkate almayanlar hem inancimiza hem de verdigimiz vergilere saygisizlik yapiyorlar. Hakli bir talebimiz var ve sosyal devlet olma geregini yerine getirmelerini istiyoruz. Belediye Baskani’nin yanina defalarca gidildi, her seferinde bizlere yerimiz yok, bos arazi yok gibi bahaneler uydurdular.
 
Aleviler Mazlum ve ezilen halklarin yaninda nasil yer aldiysa, halkimizin da bizim bu hakli davamizin yaninda yer almasini bekliyoruz
Esenler’de yandaslarina veya cemaat mensuplarina istediklerinde yer bulan bu zihniyet sabrimizi zorlamasin. CHP Meclis Üyelerinin bu zihniyete karsi Esenler’de Cem Evi olmamasi Meclis’in ayibidir demesini bizler de destekliyoruz. Bu ayip ayni zamanda ülkeyi 12 yildan beri yöneten ve Alevi açilimindan söz eden AKP’nin ayibidir. Bugüne kadar Aleviler hep veren oldular. Artik verdiklerimizin karsiligini almanin zamani gelmistir. Hak verilmez alinir. Bundan sonra yapacaklarimiz öncelikle birlikteligimizi saglamak olacak. Sivil toplum örgütleri olarak bir araya gelerek sesimizi yükselterek hakkimizi arayacagiz. Bu arayista demokrasiye ve insan haklarina saygisi olan herkesi yanimizda görmek istiyoruz. Bizler nasil ki Suni, Arap, Yahudi yani inanç ve kimlik ayrimi yapmadan mazlum ve ezilen halklarin yaninda yer aldiysak bu inançta olan tüm halkimizin da bizim bu hakli davamizin yaninda yer almasini bekliyoruz.“ dedi.
 

Buradaki sorunu yönetenler isteseler bir günde çözerler
Sariyer Belediye Baskan Yardimcisi Ismail Erdem, “Bakiniz Alevi inancindan olan yurttaslarimiz ülkesini ve ülke insanini sevenlerdirler. Bizler yaratilani yaratandan dolayi severiz anlayisi ve kültürü ile büyüdük. Ben Esenler’de yasamiyorum, ama Esenler’de yasayan Alevilerin sorunlarini biliyorum. Sorunlar her yerde ayni, ancak buradaki sorun çok büyük. Bizler Sariyer’de böyle sorunlar yasamiyoruz ve hala hazirda iki Cem Evi’ni bitirmek üzereyiz. Ayazaga ve Seyrantepe’de de birer Cem Evi yapiyoruz. Ülke olarak hep yukaridan bir seyler bekliyoruz. Halbuki buradaki sorunu yönetenler isteseler bir günde çözerler. Bu konularda CHP Meclis Üyelerinin bir ugras içinde olduklarini biliyorum. Sivil toplum örgütleri ve Alevi yurttaslarimiz bir araya gelerek, örgütlenerek, hakli taleplerini söke söke almalidirlar. Aleviler cumhuriyetini seven ve demokrasiyi benimseyenlerdirler. Onun için demokratik yollarla haklarini ararlar. Bu hakli taleplerinde ben de onlarla birlikte olacagim, üzerimize ne düsüyorsa yapmaya hazirim” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —