Bugün, 14 Ekim 2025 Salı

Göksu`dan keyfi engelleme

Göksu`dan keyfi engelleme

CHP Esenler Ilce Baskanligi Cumhuriyet Meydaninda ?Hayir? çalismasi yapmak istedi. Esenler Belediye Baskani M.Tevfik Göksu, bun çalismayi keyfi olarak engellemeye çalisti. Ancak Göksu`ya ragmen tüm engeller asilarak ?HAYIR? çalismasi sölen havasinda yapil

 Göksu’dan keyfi engelleme!

CHP Esenler Ilce Baskanligi Cumhuriyet Meydaninda “Hayir” çalismasi yapmak istedi. Esenler Belediye Baskani M.Tevfik Göksu, bun çalismayi keyfi olarak engellemeye çalisti. Ancak Göksu’ya ragmen tüm engeller asilarak “HAYIR” çalismasi sölen havasinda yapildi.
 
CHP Esenler Ilce Baskanliginin günler öncesinden Esenler Kaymakamligina ve Ilce emniyet müdürlügüne cumhuriyet meydaninda sine vizyon gösterili referandum için hayir çalismasi yapacaklarini bildirmisti.
 
Gerekli yazismalar yapilmasina ragmen CHP’nin araci Esenler zabitalari tarafindan alana sokulmadi. Alana girisine izin verilmeyen araç saatlerce cadde üzerinde bekletildi. Ilce Baskani Bülent Ütebay ve Il baskan yardimcisi Aksal Örüklü çok sayida partililerle birlikte aracin alana giris yapmasina engel çikaranlara tepki gösterdiler. Tepkilerin büyümesi üzerine olay yerine emniyet yetkilileri geldi.
 
Ilce Baskani Bülent Ütebay
 telefonla önce belediye baskan yardimcilari ile yaptigi görüsmeden bir sonuç alamadi. Daha sonra belediye baskani Göksu’yu telefonla arayarak aracimizin Cumhuriyet Meydanina girmesinin neden engellendigini sordu. Ütebay, Göksu’ya tepki koyarak; “bu bir referandum çalismasidir, ülkemizi ve ülke insanimizi ilgilendiren böyle bir meselede halkimiza bilgi vermek hepimizin görevidir. Bizler gerekli yazismalarimizi yapmamiza ragmen engel olmaniz etik degildir, ben aracimizin alana girmesini istiyorum” dedi. Ancak belediye baskani bu uzun telefon trafiginde bildigini okumaya devam etti. Bana sizin bu alanda böyle bir çalisma yapmaniza asla müsaade edmeyecegiz, gidin baska bir yerde çalismanizi yapin dedi. Bu sefer Kaymakamimizi aradik ve gerekli talimatlarin verilmesi üzerine aracimizin cumhuriyet meydanina girmesine onay verildi. Bu alanlar halkin ortak alanlaridir, belediye baskaninin böyle bir uygulama ve böyle bir tutum içinde olmasi demokratik degildir, adil degildir” dedi.



  • Salı 20.2 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.8 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.8 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı