Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Göksu: Dönüsüm Milli Bir Meseledir

Göksu: Dönüsüm Milli Bir Meseledir

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Türkiye Deprem Vakfi tarafindan düzenlenen ?Istanbul depreme hazirlaniyor mu?? konulu panelde, ?Kentsel dönüsümü siyaset üstü görerek, milli bir mesele olarak düsünmeliyiz? dedi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

 

Göksu: Dönüsüm Milli Bir Meseledir

 

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Türkiye Deprem Vakfi tarafindan düzenlenen “Istanbul depreme hazirlaniyor mu?”  konulu panelde, “Kentsel dönüsümü siyaset üstü görerek, milli bir mesele olarak düsünmeliyiz” dedi.

Türkiye Deprem Vakfi, Cevahir Otel Kongre Merkezi’nde “Istanbul depreme hazirlaniyor mu?”  konulu panel düzenledi.  Depremden korunma kültürünün ve bilincinin olusturulmasina katkida bulunmak amaciyla düzenlenen panelin panelistleri arasinda Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu da yer aldi. Panelin ikinci oturumunda, Istanbul’da kentsel dönüsüm projeleriyle adindan sikça söz ettiren Esenler Belediyesi’nin çalismalari hakkinda bilgi veren Baskan Göksu, kentsel dönüsümün uygulanabilecegi en zor ilçelerden birisinin Esenler oldugunu belirtti. Göksu, bütün zorluklara ragmen azimle çalisarak Esenler’deki kentsel dönüsüm çalismalarinin basari ile devam ettigini kaydetti.

IKINCI ETAP KONUTLARI TESLIM EDIYORUZ

Istanbul’da bir kilometre kareye 13 bin insan düstügünü belirten Göksu, “Esenler’de bir kilometre kareye 68 bin kisi düsüyor. Istanbul nüfus ortalamasinin 5 kati nüfusa sahibiz.  Esenler,  146 bin bagimsiz bölümü olan, yaklasik 27 bin binanin oldugu ve 21 bin binanin imar dosyasinin bulunmadigi bir ilçe. 1980 sonrasi bir göç dalgasiyla beraber Esenler, kontrolsüz bir yapilasmayla birlikte bu duruma gelmis. Istanbul’da kentsel dönüsüm en zor nerede yapilir dersiniz, en zor Esenler’de yapilir. Neden dersiniz binalarimizin çogu 6 ve 7 katli. Ancak deprem konusunda en çok hazirlik yapmis ilçelerden birisiyiz. Okullar da dahil ilçedeki bütün kamu binalarimiz yeniden yapiliyor.  Esenler’de 6 ayri bölgede 4 bin dönümlük kentsel dönüsüm çalismalari devam ediyor. Birinci etap konutlar bitti. Ikinci etap konutlar da Ramazan sonrasinda tamamlamayi ve hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.

KENTSEL DÖNÜSÜM MILLI MESELEDIR

“Kentsel dönüsüm konusunda bir toplumsal seferberlige ihtiyacimiz var” diyen Göksu konusmasina söyle devam etti: “Riskli yapilar ile ilgili yasalar, çok ciddi firsatlar sunuyor. Kentsel dönüsümde 3 önemli husus var o da; devlet akli, siyasal akil ve toplumsal akil. Devlet aklinda sorun yok. Devlet ciddi bir sekilde dönüsüme katki sunuyor.  Ancak siyasal akilda bir sorun var. Burada ‘rantsal dönüsüm var’ diyenler, Esenler Havaalani Mahallesi’ni bir görsünler. 6 katli binalarda temel yok, demir yok. Su anda açik hava müzesi gibi, isteyen herkes görebilir. Kentsel dönüsümü siyaset üstü görerek, milli bir mesele olarak düsünmeliyiz. Biz Esenler’de kentsel dönüsüm kararlarimizi meclisteki tüm siyasi parti meclis üyelerinin oylariyla aldik. Bu konsensüsün tüm ülkeye yayilmasini temenni ediyorum” .
Beklenen Marmara Depreminin minimum zayiatla atlatilmasini temenni ettigini belirten Göksu, “ Bu toplantida emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı