Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Göksu: Esenler için Belediye binasini bile satarim?

Göksu: Esenler için Belediye binasini bile satarim?

"Güvenli Sehir Esenler" projesinin "Güvenli Sokak" ayagi kapsaminda Esenler Belediyesi, Esenler`in huzur ve güveni için Ilçe Emniyet Müdürlügü`ne 8 polis araci ve 6 adet motosiklet teslim etti.

Ilçe Emniyet Müdürlügü`ne araç teslim Töreninde;

Göksu: Esenler için Belediye binasini bile satarim”


"Güvenli Sehir Esenler" projesinin "Güvenli Sokak" ayagi kapsaminda Esenler Belediyesi, Esenler`in huzur ve güveni için Ilçe Emniyet Müdürlügü`ne 8 polis araci ve 6 adet motosiklet teslim etti.
 
Esenler Belediyesi`nin "Güvenli Sehir Esenler" projesinin "Güvenli Sokak" adiminda Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügü için aldigi araçlar Dörtyol Meydani`nda düzenlenen törenle Emniyet Müdürlügüne teslim edildi.
 
Teslim Töreni"ne; Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Ilçe Emniyet Müdürü Cihat Dagdeviren, Esenler Müftüsü Halil Sekerci, Belediye Baskan Yardimcilari, AKP Belediye Meclis üyeleri, CHP Belediye Meclis gurup baskani Mustafa Usta, Ilçe Emniyet personeli, mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.
 
"Polis Araçlari Teslim Töreni"nde konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, "Güvenli Sehir Esenler" projesi kapsaminda Esenler`in huzur ve güven veren bir ilçe olmasi için çalistiklarini belirterek su ifadelere yer verdi:
 
 Göksu, “Esenlerin güvenligi için gerekirse Belediye binasini satarim” 
"3 yildan beri `Güvenli Sehir Esenler` projesi için yogun bir çalisma yapiyoruz. Is yerlerine ruhsat alirken güvenlik kamerasini zorunlu hale getirdik. Tüm sokaklarimizi güvenlik kamerasiyla donatarak 24 saat kontrol altinda tutacagiz. Istanbul Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte `Akilli Sehirler` konsepti çerçevesinde `Güvenli Sehir` olarak Esenler, Istanbul`da pilot bölge olarak belirlendi. Su ana kadar 650 sokagimizin güvenlik sistemini ekonomik anlamda çözdük. Esenler`de 1.550 sokagimiz var, bunlarin hepsinin güvenlik kamerasi altyapisini da Büyüksehir koordinasyonuyla tüm sokaklarimizin güvenli hale geldigi, 24 saat takip edildigi bir Esenler`i insa etmek istiyoruz. Bunun için 40-50 milyonluk bir rakama ihtiyaç var.
 
En kötü ihtimal, Esenler Belediye binasini satarak bile bu ilçe sokaklarini güvenli hale getirmek istiyoruz. Önemli olan, Esenler`de bir annenin çocugunu sokaga gönderdigi zaman güvende hissetmesi. Emniyetimize 23 adet araç alip vermisiz bugüne kadar. Bugün de teslimini yaptigimiz 8 araç ve 6 adet motosikletimizle beraber Allah`in izniyle polislerimiz, sokaklarimiza o huzur ve güven veren duruslariyla  her biri birer merhamet elçisi olarak zalimin karsisinda korku duvari, mazlumun yaninda da sirtini dayayabilecegi bir güç olarak kendisini göstereceklerdir."
 
Esenler Müftüsü Halil Sekerci, basta polis sehitler olmak üzere tüm sehitler için dualar okudu. Dualarin ardindan Baskan Göksu, Ilçe Emniyet Müdürü Cihat Dagdeviren`e araçlarin anahtarlarini teslim etti. Dagdeviren, Esenler halki adina Göksu`ya tesekkür ederek plaket takdim etti. Ikili daha sonra bir polis aracina binerek test sürüsü yaptilar.



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı