Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

GÖKSU "ESENLER'IN TARIHI IMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ" GÜNÜ IDDIA ETTI

GÖKSU "ESENLER'IN TARIHI IMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ" GÜNÜ IDDIA ETTI

Esenler'de imara kapali alanlarda kalan ve 16.500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu kökünden çözülüyor. Binalar, Atisalani'ndaki rezerv alanina  tasiniyor. TOKI tarafindan yapilacak ilk konutlarin ihalesi 25 Subat'ta yapiliyor.  

Esenler'in tarihi imar sorunu kökünden çözülüyor. Plan lejantinda yesil alan, egitim alani, spor alani, belediye tesis alani, kültür merkezi alani, otopark alani, dini tesis alani gibi sosyal donatilarda kaldigi için imara kapali bulunan ve yaklasik 1.5 milyon metrekareyi kapsayan ilçenin kangren olmus tarihi sorunun çözümü için yürütülen çalismalar nihayet meyvesini vermeye basladi.

ATISALANI'NA TASINACAKLAR

Esenler'in yogunluklu olarak yaklasik 30 bölgesinde bulunan ve ilçede 16.500 ailenin hak sahibi oldugu yapi ömrünü tamamlamis riskli konutlar, Atisalani'nda askeriyeden Esenler Belediyesi'ne devredilen ve "Rezerv Yapi Alani" ilan edilen bölgeye tasinacak. Konutlar TOKI tarafindan yapilacak. Konutlar, yatay mimarinin en güzel örneklerinden birisi olarak insa edilecek ve 6 kati geçemeyecek.

ILK IHALE 25 SUBAT'TA

Metris Kislasi Güney Proje Alani Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Projesi'nin birinci etabinin birinci bölgesinde 531 konut yapilacak. Konutlarin ihalesi, TOKI tarafindan 25 Subat 2019 tarihinde gerçeklestirilecek. Mart ayi içinde de insaatlara baslanmasi planlaniyor. Konutlarin, insaat ruhsatlarinin alindigi tarihten baslamak üzere 14 ay içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

YÜZDE 72'SI DONATI ALANI

Yeni konutlarin yapilacagi bölgenin yaklasik 72'si donati (yesil, Egitim, sosyo kültürel tesis, resmi tesis, dini tesis, rekreasyon, spor, yol vb.) alani, yüzde 28'i de konut alani olarak ayrildi. Konutlar, içerisinde, çocuk oyun, mesire, yürüyüs ve spor, bisiklet yolu, hobi bahçeleri, gül bahçeleri, botanik parklari, mescid, gölet, restoran, kir kahvesi vb. aktivite alanlari bulunan ve Istanbul'un en büyük millet bahçelerinden birisi olan 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin hemen  yaninda bulunuyor.

SPOR VADISI DE VAR

Arazide 33 bin metrekarelik Spor Vadisi de yapilacak. Spor Vadisi'nde uluslararasi standartlara uygun iki adet futbol sahasi ile birlikte; Sporcu Saglik Merkezi, Fitness Salonu, Spa Alani, Soyunma Odalari, Konferans Salonu, Spor Müzesi, Sporcu ve Teknik Ekip Yatakhanesi, Eglenme ve Dinlenme Alanlari, otopark yer alacak.

TALIH KUSU KONDU

Evleri sosyal donati alanlarinda kaldigi için yillardir herhangi bir imar islemi yapamayan vatandaslarin yillardir yasadigi magduriyeti çok iyi bildigini söyleyen Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, "Normal sartlarda böyle alanlarda kalan binalar ilgili kurumlar tarafindan kamulastirilarak o arsada planina uygun hizmet üretilir. Ancak bu genellikle vatandas lehine bir durum degildir. Ben yillardir bu durumda olan kardeslerimizin problemini çözmek için ugrastim ve onlara hep (Sakin binanizi satmayin, yeriniz çok kiymetli, biraz sabredin) tavsiyesinde bulundum. Ve bugün onlara talih kusu kondu . Yillardir mücadelesini verdigim askeri alan tapularinin belediyemize tahsis edilmesi ile 'çözülemez' denilen bu sorunu da kökünden çözdük. Bu alanlarda kalan vatandaslarimizi askeri arazide yapacagimiz konutlara tasiyacagiz. Buralara tasinan vatandaslarimiz hiçbir hak kaybina ugramadan daha saglam, daha güvenli, daha modern ve konforlu evlerine kavusacaklar" dedi.

1.5 MILYON M2 YER AÇILACAK

Yeni evlerine tasinan vatandaslarin bosalttigi imara kapali alandaki evlerin yerlerinin kesinlikle imara açilmayacagini söyleyen Göksu, "Plan lejantinda ne görünüyorsa öyle kalacak. Okul alanindaysa okul yapilacak. Yesil alanda ise çocuk parki yapilacak. Otopark alani görünüyorsa otopark yapilacak. Kültür merkezi, spor alani gibi yerlere de kültür merkezleri, spor alanlari yapilacak. Böylelikle  mevcut mahalle ve sokaklarimizda da 1.5 milyon metrekare bir alan açilacak ve büyük bir ferahlama yasanacak" seklinde konustu.

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli