Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

Göksu Muhalefeti Dinleme Nezaketinde Bulunmadi

Göksu Muhalefeti Dinleme Nezaketinde Bulunmadi

Belediye Baskani Göksu`nun 78 dakikalik uzun bes yildir diline pelesenk olmus seyleri konusmasi Meclis`i sikti. Ardindan toplantim var diyerek, muhalefet meclis üyelerini dinlemeden meclisten gitti.

Göksu Muhalefeti Dinleme Nezaketinde Bulunmadi

Belediye Baskani Göksu’nun 78 dakikalik uzun bes yildir diline pelesenk olmus seyleri konusmasi Meclis`i sikti. Ardindan toplantim var diyerek, muhalefet meclis üyelerini dinlemenezaketinde bulunmadan meclisten gitti.

Esenler Belediye Meclisi`nin 5. Seçim Yili 1.Dönem Meclis Toplantilari`nin ikinci oturumu 10 Nisan Persembe günü saat 15.00’de Esenler Belediye Baskanligi yeni Hizmet Binasi’nda gerçeklesti.

Meclis gündemi yogundu. Gündemde Esenler Belediyesi 2013 yili idare faaliyet raporu üzerine konusmalar yogunlasti. Esenler Belediye Meclisinde Belediye Baskani Göksu 2013 yili idare faaliyet raporu üzerine 78 dakikalik “Show balon” konusmasini, CHP Belediye meclis üyesi Insaat Mühendisi Mustafa Usta söndürünce yeni AKP’li meclis üyeleri sessizce dinledi.

"ESENLER`IN SOVA IHTIYACI VARDIR"

Esenler Belediyesi 2013 Faaliyet raporu üzerine Belediye Baskani Göksu 78 dakikalik konusmasinin basliklari söyle;

Göksu, “Bu rapor 5 temel basliktan ibarettir. 5 yilligina seçilenler faaliyetlerini halka sunar. Halk ta olumlu veya olumsuz onay verir. Biz galibiz demiyoruz. Galip olan Allah’tir. Kazanan ise millettir. Esenler’in iktidar partisi olarak bizler sustuk. Millet konustu, sandik konustu. Çikan seçim sonucuna göre oylarimizi çogalttik. Halkimiz bizi tercih etti. Halkimiz bu mecliste bize ve CHP’ye yetki vermistir. Burada birbirimizle diyaloglar kurarak ve fikir birligi yaparak Esenlerin gelecegini tayin edecegiz. AKP ve CHP Ilçe Baskanlarinin suskun ve saygin siyasetlerinden dolayi kendilerine tesekkür ediyorum. Bizi seçenler ‘5 yilligina seçiyor ve bu sehre hizmet edin’ diyor.

Yerel yönetim anlayisimiz, yoksulu gözetmek, yolda kalana yardim etmek ve yetimin basini oksamaktir. Sehir mekandan ibaret degil, insandan ibarettir. Ayni zamanda sehir saglikli bir insan vücududur ve insanligin bekledigi en yüksek medeniyettir. Bizim yerel yönetim olarak anlayisimiz insanliga hizmettir. Esenler’in sova ihtiyaci vardir” dedi.

Daha sonra meclis baskani faaliyet raporu hakkinda konusmak isteyen meclis üyelerine kanun geregi 10 dakikalik kisitli konusma süresi verecegini söyledi. Bunu üzerine söz alan CHP meclis üyesi Mustafa USTA, “Biz 10 dakikada neyi anlatabiliriz. Bu sürenin uzatilmasini talep ediyorum” dedi.

CHP meclis üyesi Mustafa USTA, CHP grubu adina söz alarak, faaliyet raporu üzerine degerlendirmelerde bulundu.

Usta, “Belediye Baskani`nin faaliyet raporundaki sunum yazisinda ‘’hükümet konagindan, belediye binasina, hastaneden okullara, itfaiyeden askerlik subesine kadar kamu binasi ve alt yapi anlaminda Esenler`in eksikleri bir bir tamamlandi.” seklinde konusmasini dinledik.

Ayrica bu konusmasini destekleyen yine belediyenin yayin organinda Hükümet Konagi, Belediye Binasi,  Askerlik Subesi, Itfaiye Müdürlügü ve Hastane gibi bir ilçede olmazsa olmaz kamu hizmet binalari yani sira belediyemiz bes yilda 500 proje yaptigini söylemektedir. 

Esenler`i 20 yilda hangi parti yönetmektedir?

Esenler`i 20 yilda hangi partiye mensup Belediye Baskanlari yönetmektedir? Hükümet Konagi, Belediye Binasi, Hastane Binasi, Itfaiye Binasi ve Askerlik Subesi yaptiginizi söylerken Esenler halkinin zekâsiyla dalga mi geçiyorsunuz?

Bir yilda 365 gün 5 yilda 1825 gün vardir. 500 projeye böldügümüzde 3.65 gün yapar. Esenler`e ortalama 3.65 günde 1 proje nasil kazandirdiniz. Bu projeler nelerdir?

5 YILDA 500 PROJE RASLANTI MIDIR?

Mensubu oldugunuz partinin iktidar olduklari ilçelerde ayni anda Istanbul’un bilboardlarinda reklâmini yaptiklari bes yilda 500 proje yaptik ilani rastlanti midir?

Mensubu oldugunuz partinin Ilçe Baskani`nin iki Mehmet ‘i karsilastirdigimda gece ve gündüz gibi fark var demesi esenler halkini daha önceki 15 yil boyunca kandirdiginizin itirafi degimlidir?

Simdi 5 büyük projenize gelelim

Hükümet Konagi yaptik diyorsunuz. Bu hükümet konagi Kaymakamlik tarafindan teslim alinmamaktadir. Söz konusu Kaymakamlik binasi kaç parsel üzerinde insa edilmistir. Birkaç parsel üzerinde insaa edildigi dogrumudur? Söz konusu bina ruhsatlimidir? Ruhsatli ise bina ile ilgili proje otopark yasasi hükümlerine göre incelenip onaylanmis midir? Otopark ihtiyacini karsilayabilecegini düsünüyor musunuz?

Devlet Hastanesi yapildi diyorsunuz. Sizden önceki Belediye Baskani döneminde Basaksehir`deki UKOME Merter‘e tasininca bu bina devlet hastanesine dönüstürülmüstü. Daha sonra bu mahallemiz Basaksehir Belediyesi`ne geçince yine hastanesiz kalmistik. Kaldi ki bu hastane binasi Esenler`in diger ucundaki Çifte Havuzlar Mahallesi`ne nasil hizmet verecekti? Oda ayri bir sorun idi. Siz eski Abbate binasini sahiplerinden kamulastirma yolu ile satin alip 1999 depremi öncesi yapilan bu binanin deprem güçlendirmelerini yapip hastane hizmeti verecek sekle getirmesini saglamaya çalistiniz.

Bilindigi üzere her bina içinde barindirdigi fonksiyonlari göz önüne alinarak etüt edilir ve projelendirilir. Fabrika olarak faaliyet göstermesi planlanan bir binanin hastane fonksiyonlarina cevap vermesi beklenemez. O yüzden fonksiyon degisiklikleri de güçlendirme maliyetine eklenmesi gereken bir maliyettir. Bu maliyet eski binanin yikilip yeni fonksiyonlara göre olusturulacak binanin getirecegi maliyetin toplaminin %40‘ini geçiyorsa bina güçlendirmesi bilim Insanlari ve Akademisyenler tarafindan önerilmeyen bir durumdur.



SIYASI BIR AMAÇLA ALELACELE HASTANE AÇTINIZ.

Kaldi ki, güçlendirme yapildiginda hastane fonksiyonlarina tam cevap verecek bir etüt yapilamaz. Bizce bu bina yikilip tamamen hastane fonksiyonlarina cevap verecek yeni bir bina yapilmasi daha rantabil olurdu diyerek soruyorum, sayin baskan degerli meclis üyesi arkadaslar seçimlere 15 gün kala tamamen siyasi bir amaçla alelacele açilisini yaptiginiz bu binaya hep beraber gitsek acaba saglik hizmeti alabilir miyiz.
 
DEVSIRME BELEDIYE BINASI

Belediye Binasi yaptik diyorsunuz su an içinde bulundugumuz binada ayni mantikla devsirme bir bina degil midir? Kullandigimiz Belediye Binasi da Kültür Merkezi olarak planlanan bir bina idi. Belediye hizmetlerini tam olarak veremiyor idi. Yeni binaya tasininca herhalde gerçek faaliyet alanina geri döner kültür merkezi olarak faaliyete geçer. Fakat bu konuda da süphelerimiz var. Yine devsirme mantigi ile bu bina da baska amaç için kullanmaya adanir diye kuskularimizda yok degil? O nedenle soruyorum. Bu binanin akibeti ne olacak?

Su an yakinda kullanmaya baslayacagimiz binanin da kültür merkezi olarak planlandigini biliyoruz. Bu bina belediye hizmetlerini tam olarak yerine getirebilecek mi? Yoksa yine fen isleri müdürlügüne Çinçindere caddesinde bulunan binaya mi gidilecek.

Üzerine belediye binasi yapilan arsa Birlik Mahallesi 744 ada 27 parsel sayili 1984.54 m2’lik özel sahis mülkiyetinde olup imar planinda kültürel tesis alaninda kalmakta idi. Esenler belediyesi kamulastirma yapmasi gereken yere kat karsiligi sözlesme yapmis ve bu arsa sahibine 1290/1984 hisse vermis kendisi de 694/1984 hisse almistir. Yani Esenler Belediyesi arsa sahibine %65 hisse kendisine %35 hisse almistir.
 
BELEDIYE BINASI NEDEN KÜLTÜREL TESIS ALANINA YAPILDI?

Bu arsa sözlesme yapilsaydi kaç liraya kamulastirilirdi? Belediye binasi neden kültürel tesis alanina yapildi? Bütün birimlerine kendi bina bünyesinde toplayabilecek mi? Belediye`ye gelen Esenler halkinin otopark ihtiyacini karsilayabilecek mi?

GELELIM ASKERLIK SUBESI VE ITFAIYE BINASINA

Zaten bir ilçede olmazsa olmaz birimlerden olan bu birimlerin devami oldugunuz partinin idare süreci ile toplandiginda 20. yilini kutladiginiz Esenler Belediyesi sinirlari içerisinde yapilmasi gereken hizmet birimleri idi.

Yine de bunlarin yapilmasina katkilarinizin düsünerek tesekkür ederiz.

Faaliyet raporunda Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü`nün yaptigi faaliyetler içerisinde Zihinsel Engelliler Dernegi`nin yardim talebine neden yanit verilmedigini göremedik. Verem Savas Dernegi maddi imkânsizliklar sebebi ile aracini satmak zorunda kalmasina ragmen, Isitme Engelliler Dernegi`nin 7000 TL’lik borcu olmasina ragmen sosyal yardimlardan neden faydalanamiyor? Yine Belediye Meclisinizce kabul edilen Giresun ili Alucra ilçesine hamam yapilmasi teklifi bizce bir garabettir. Soruyorum bu hamam yapilmis midir? Esenler Belediye bütçesine etkisi maddi olarak kaç TL dir?

ESKON‘UN YÖNETIM KURULU ÜYELERI KIMLERDIR?

Istanbul Ticaret Odasi sicil kaydindan Esenler Belediyesi sirketi ESKON ‘un yönetim kurulu üyeleri kimlerdir ve ne kadar maas aliyorlar? ESKON bugüne kadar hangi isleri yapmistir?

Yine saglik tesisi alaninda kalan Kazimkarabekir Mahallesi 2 pafta 3281, 3281, 3282, 3284 parseller 2010 yilinin 5. Ve 6. Aylarinda ESKON kanali ile kamulastirildilar. Esenler belediyesince 15.04.2011 tarih ve 708 sayili karar ile söz konusu parseller saglik alanindan konut alanina alindi.
 
MÜLK SAHIPLERI KANDIRILMIS OLMADI MI?
 
Saglik alaninda kalan bu parseller neden ticaret - konut alanina alindi? Esenler Belediyesi saglik alaninda kalan bu parselleri imara açtiktan sonra kat karsiligi usulle bir müteahhide verirken arsasini kamulastirdigi mülk sahiplerini kandirmis olmadi mi?

Bu yapilan sizce etik mi? Saglik alanindan çikartilan yer alani kadar  baska bir yerde saglik alani ayrildi mi?

MÜLK SAHIPLERINDEN TAAHHÜTNAME ALINDIMI?
 
Yine Esenler ilçesi sinirlari içerisinde yesil, egitim, saglik vb. sosyal donati alanlarinda kalan binaniz ya da arsaniz oldugunu varsayalim. Uzun yillar ne kamulastiriyorlar nede insaat yapmaniza izin veriyorlar. Belki de tek servetimiz arsaniz yada binaniz ama bir türlü degerlendiremiyorsunuz. Bunlardan biride Esenler Belediyesi kültür merkezi önündeki kavsagi yaklasik 300 metre mesafede Tuna Mahallesi Çinçindere Caddesi üzerinde yesil alan ve yol alaninda kalan Çamoluk otomotivin faaliyet gösterdigi 919 ada 15 -16-17 parseller imar planinda yol ve yesil alanda kalmaktadir. Belediyemiz tarafindan Tuna Mahallesi 919 ada 15-16-17- parseller 01.04.2013 tarihinde kamulastirildiktan 15 gün sonra 16.04.2013 tarihinde akaryakit istasyonu alanina alinmasi için Büyüksehir Belediye Meclisi`ne sunulmustur. Bu yapilmak istenen plan tadilatindan mülk sahiplerinin haberi var mi?

Kamulastirma yaparken mülk sahiplerinden ileride yapilacak plan tadilatindan hiçbir hak ve talepte bulunmayacagina dair bir taahhütname alindimi?

Istasyon alani olduktan sonra yaklasik 15 milyon dolar degerine kavusacak olan parsel kaç liraya kamulastirildi? Bu yapilan islem etik midir?

Havaalani Mahallesi`nde bazi parseller 6306 sayili yasaya göre riskli alan ilan edildi. 07.02.2013 tarih ve devam eden tarihlerde halk sahipleri ve Esenler Belediye sirketi ESKON arasinda sözlesmeler yapildi. Sözlesmede halk sahiplerine imar artisindan dogacak maddi imkânlardan yararlanmalarinin önü kesildi.

SU NEHRI ÇIKTIGINI SÖYLEDINIZ

Yapilan sözlesmelerden 16.04.2013 -25.04.2013-16.09.2013 tarihlerinde olmak üzere toplamda 3 kez imar plan degisikligi yapildi. Bu planda emsali 3 göstermemize ragmen ilave plan notu tadilatlari ile sonuçta toplam 54.000 m2 insaat alani fazladan elde ettiniz. Bu plan tadilatlarini yaparken size gecikmenin neden oldugunu soran vatandaslarimiza yerin 150 metre altindan su nehri çiktigini söyleyerek zaman kazanmaya çalistiniz” dedi ve ekledi.
 
“CHP zihniyeti diyorsunuz. Bakin CHP zihniyeti nedir? Onu da anlatayim size.
 
Insan haklarina, ülkenin güvenligine, kuvvetler ayriligina, bireysel hak ve özgürlüklere, ülkenin güvenligine, yoksulluk ve açliga, sürdürülebilir dengeli kalkinmaya, halkin mutluluguna, cinsiyet esitligine, gençlere, bilime, teknolojiye, çocuklarin birey olarak sahip oldugu haklara ve demokrasiye hizmettir” dedi.

 



  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Cuma 22.1 ° / 15.7 ° false