Göksu`nun yapamadigini Karadeniz yapti!

Göksu`nun yapamadigini Karadeniz yapti!

Esenler`in kanayan yaralarindan Cemevi sorunu çözemeyen belediye baskani Göksu Istanbul`un AKP`li baska belediyesi olan Küçükçekmece Belediye baskani Temel Karadeniz Ilçesinde Cemevi açilisi yapti.

Göksu’nun yapamadigini Karadeniz yapti!

Esenler’in kanayan yaralarindan Cemevi sorunu çözemeyen belediye baskani Göksu Istanbul’un AKP`li baska belediyesi olan Küçükçekmece Belediye baskani Temel Karadeniz Ilçesinde Cemevi açilisi yapti.

Erdogan’in Esenler’de yapacagi evet mitingiyle ayni gün ve saatte Küçükçekmece Belediyesi tarafindan Halkali Cemevi`nin açilisi töreni yapiliyor.
 
Alevi yurttaslari ise memnun etti

Küçükçekmece Belediye Baskani Temel Karadeniz tarafindan tüm yurttaslarin SMS yolu ile davet edildigi Halkali Cemevi`nin açilisi RTE’nin Esenlerde düzenledigi mitingle ayni saate denk gelmesi, bazi AKP’lileri kizdirdi, Alevi yurttaslari ise memnun etti.
 
Küçükçekmece`de, 1995 yilinda kurulan Halkali Cemevi`nin yerine, daha kapsamli ve büyük Cemevi ve Kültür Merkezi projesi için hazirliklar tamamlandi. Tüm maliyetlerin Küçükçekmece Belediyesi tarafindan karsilandigi projenin temel atma töreni, Istanbul Cemevi ve Kültür Merkezi Yaptirma Hizmet ve Dayanisma Dernegi ile ortaklasa hazirlaniyor. Küçükçekmece Belediye Baskani Temel Karadeniz`in de katilacagi temel atma töreninde; ayrica, alevi nefesleri konseri ile baglama resitali de verilecek.

Ayni Zamanda Bir Egitim Merkezi
Istanbul Cemevi ve Kültür Merkezi, ibadethane olmasinin yaninda sosyal, kültürel ve tasavvuf ilimlerine hizmet veren bir merkez olacak. Bilgisayar, yabanci dil, üniversite hazirlik, baglama, el beceri ve meslek edindirme kurslarinin düzenlenecegi merkezde, kütüphane de bulunacak.
Proje, bin 500 kisilik cem salonu, 500 kisilik konferans salonu ve egitim siniflarindan olusacak. Bodrum katlarinda 6 metre kat yüksekligi bulunan alanda, cenaze hizmetleri de verilecek. Iki yilda tamamlanmasi planlanan yapi, engelli vatandaslarin kullanimina uygun engelsiz bir yapi olma niteligi de tasiyor.
 
Vatandasimizi Kucakliyoruz
Birlik ve beraberlik ruhunun önemine vurgu yapan Küçükçekmece Belediye Baskani Temel Karadeniz, "Küçükçekmece Belediyesi olarak, yaptigimiz bütün proje ve etkinliklerde, birlik ve beraberlik ruhunu pekistirerek, halkimizin birbirine daha fazla kenetlenmesi için hizmet veriyoruz. Bu dogrultuda, Istanbul Cemevi ve Kültür Merkezi`nin temelini atacak olmaktan dolayi büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.