Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Göksu `Oy ver, kentsel dönüsüm senin olsun!

Göksu `Oy ver, kentsel dönüsüm senin olsun!

Göksu, Esenler mahallelerinde AKP kürsüsünden kentsel dönüsümlü seçim propagandasi yapiyor.

Göksu: Oy ver, kentsel dönüsüm senin olsun

Göksu, Esenler mahallelerinde AKP kürsüsünden kentsel dönüsümlü seçim propagandasi yapiyor.

Esenler’in tüm mahallelerinde bir seçim çalismasi baslatan, 27 Mayis Çarsamba günü Kazimkarabekir Mahallesinde de ‘Tarihi Proje’ ile ilgili mini miting yapan Göksu, CHP’yi de ‘Esenler onlarin anladigi anlamda rant merkezi degil’ diye elestirerek ‘Yüzde 70 oy istiyorum!

Oyunuzu AK Parti’ye vermekle kalmayin! Sandiklari patlatin! 8 Haziran’da yüzde 70’i arkamda göreyim, dedi.

Mahalle mahalle dolasip AKP’ye yüzde 70 oy istiyor!

Yaklasik ikiyüzelli kisinin katildigi mitingde Esenler Hacibektas Veli Dernegi de pankart açarak destek verdi. AKP’liler bu destek için kürsüden tesekkür etti. Bir yöneticinin ‘Yalakalik yaptigimizi yazin, sorun degil’ demesi dikkat çekti. 

Yil 2015! 21 yildir Esenleri yöneten AKP’li belediye Esenlerin 5 temel ihtiyacini karsilamamis! Göksu bunu 5 yilda yaptigi için övünüyor!
2009 yilinda görev aldiginda Esenler halkiyla her karsilastiginda kendisinden, hastane, hükümet konagi, belediye binasi, itfaiye, askerlik subesi gibi 5 isteginin oldugunun altini çizen Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, ‘Yil 2015… Hastane, belediye binasi, itfaiye, askerlik subesi, hükümet konagi var. Var da var! hiçbir sey eksik degil’ dedi anket firmalarinin yasam kalitesi en düsük ilçelerden biri oldugunu unutarak.

Göksu ‘Tabiri caizse 5 yilda 40 yilda yapilabilecekleri yaptik. Esenler mekansal olarak bütün kamu binalarina kavustu.’ diyerek 21 yildir AKP’nin büyük sehirde ve Esenler’de belediyecilik yapmiyormus gibi konustu.

Ya askeri bölge olmasaydi ömür boyu çözüm üretemeyecek miydiniz?
‘Esenler’in çözülmez dedigimiz sorunlari vardi. 30 yil, 40 yil, 50 yildir devam eden, çözümü asla olamayan sorunlari vardi. Imar! Imar kisitliligindan sikayet eden vatandaslarin imara açma talepleri vardi. Yapacagimiz bir sey yoktu. Tek çözüm arsa üretmek idi. Arsa üretmek mümkün degil. Teknolojide en büyük ülke olan ve 40 m2 evlerde oturan Japonya’da basaramadi. Üretilecek olsaydi, onlar üretirdi’ dedi.

Yesili yok! Metrekareye 70 bin kisi düsüyor!
‘Eger yeriniz okul, yesil alan, spor, dini hizmet, kültür tesisi altindaysa arsa üreteceksin, plani oraya tasiyacaksin ki orayla ilgili islem yapabilesin’ diyen Göksu, ‘Bana gelenlere su askeri bölgeyi alalim, bu sorunu çözelim, diyordum… Yil 2015, 5 Ekim… Basbakan Esenler’de… Kendisine Esenler’in bu derdini anlattim. Esenlerin sorunlarinin destekleriyle çözüldügünü anlattim, ama simdi Esenler’in bir derdi var ki çözümsüz! ‘Nedir?’ diye sordu. Efendim Esenler’de tam 40 bin konut var! Imar kisitliligindan dolayi hiçbir islem yapilamiyor. Yarin deprem olsa bu binalar hasar görecek, can kaybi olacak, dedim. ‘Çözümünü söyle?’ dedi. Ben de Esenler sinirlari içinde olan askeri bölgenin Esenler Belediye’sine devredilmesi gerekir, dedim. ‘Projeni hazirla, burayi sana devredecegim’ dedi.
‘Tarihimizi ve talihimizi degistiren adam Recep Tayip Erdogan’dir. Unutmayin!’
‘Toplam 500 bin nüfusun oturdugu Esenler 7.4 milyon m2’dir. Esenler’e ilave ettigimiz yer ise 8.7 milyon m2’dir. Esenlerin topragi Esenlerin nüfusunu tasiyamiyor. Istanbul’da m2 ye 12 bin kisi düserken Esenler’de m2’de 70 bin kisi yasiyor.

Mahallelinin heyecansizligini gören Göksu bunun üzerine sunu söyledi: ‘Sehrimize sehir katilmis, ben sizin yerinizde olsam sevincimden yerimde duramam’ dedi.

8.7 milyonluk bu yerin 60 katrilyon lira oldugunu söyleyen Göksu, ‘Sadece üzerinde yapacagimiz yapim maliyeti bugünkü rakamlarla 12 katrilyon lira! Tam 100 bin istihdam gerçeklesecek!
Esenler’de 40 bin imar kisitliligi olan konutta ki Esenler’de hanebasi nüfus 5.2 x 40 000: 200 bin nüfusu kurtaran tarihi bir projedir.
Esenler Belediyesi, Türkiye’nin en fakir belediyesidir. Simdi en zengin belediyesi… iki, agaci gördügümüzde mertek zannettigimiz Esenler’de dünyanin kentsel dönüsüm ile üretilmis en büyük sehir parkini Esenler’de yapiyoruz.

 

Millet Esenler’in fakirliginin resmini çekip, fukaraligni görmeye mi gelecek?
Davutoglu, Maltepe mitinginde: ‘ Insanlar bundan sonra Maltepe’den, pendik’ten Esenler’e piknige gidecek’ dedi.
CHP Genel Baskani sayin Kiliçdaroglu, 3-4 gün önce bir TV kanalinda ‘Efendim millet, Besiktas, Sariyer, Bakirköy dururken Esenler’e mi gidecek?’ dedi.

Yöneticileriyle birlikte kendisi bile Esenler’de oturmayan Göksu, Esenler’in Türkiye’nin en fakir ilçesi oldugunu kendisinin söyledigini unutarak, nefes borulari tikanmis, metrekareye 70 bin kisinin düstügü Esenler’in anketlerde yasam kalitesi açisindan son siralarda yer aldigini görmezden gelerek, Esenler’in fakirligini görmeye, gezilecek yer fukarasi olan Esenler’e insanlarin niçin gelmesi gerektigini açiklayamayan açiklamak yerine, izleyenlerin yuhalamasi üzerine söyle dedi. ‘Yuhalamaya gerek yok! 7 Haziran’da bu isin cevabi var’ dedi. Bu elestirinin aslinda 21 yillik AKP belediyeciligine yapilmis bir elestiri olmasi dolayisiyla Göksu ve AKPliler tarafindan hazmedilmemis olacak ki… Iki gün önce sokaklari ‘Esenler Halki’ imzali Kiliçdaroglu’nu elestiren, kinayan pankartlar asildi.

Ortada fol yok yumurta yok!
 Göksu algi yaratiyor!
‘Bu sehrin belediye baskani olarak Kiliçdaroglu’na üzüntülerimi bildiriyorum. Önümüzdeki hafta Esenler’i tanitan, Esenler’in neresi ve ne oldugunu, Esenler’deki insanlarin nasil insan oldugunu, Anadolu’nun yürekli, mert, güleryüzlü insanlari oldugunu gösteren bir DVD’yi büyük bir törenle Kiliçdaroglu’na gönderecegim.
Sizi küçümseyenle, size dünyanin dünyanin en büyük sehir parkini yapacagim, diyen insanlar arasindaki farkini iyi anlatmamiz gerekir.’

 

`Bir; dünyanin en büyük sehir parkini yapiyoruz.
Iki; imar kisitliligi olan tam 40 bin konutla beraber 90 bin konut yapiyoruz.
Diyerek tekraren devam etti.
Bir; eger o kisitli alan sehrin bir kanalini tikamiyorsa, sehrin bir seyine engel degilse önce imara açilacak.
Iki; Esas yapacagimiz sey, imar kisitliligi olan konutlari bu sehre transfer edecegiz.
Havaalani Mahallesi kentsel dönüsümden magdur olup belediyeye yürüyenlerin ve haftalarca onlari ikna etmekle ugrasmak zorunda kalan, bu magdurlarin itirazlarini dikkate almayan Göksu’nun tarifinden ‘Tarihi Proje’de neler yasanacaginin sinyallerini veriyor.
Kisaltacak ve bedava verecek! Vatandasin evini, arsasini yok sayiyor!
Bir; üzerinde apartman, daire varsa dairesine daire verecegiz. Ancak 20 m2 kisaltacagiz. Gerisini bedava veriyoruz.
Iki; eger orasi bos bir arsa ise onu da bir vatandas müteahhit ile nasil anlasiyorsa üç asagi bes yukari anlasip ona orada konut vererek transfer edecegiz.

Rant dindarligi! 50 bin konutluk büyük rant!
Son yillarda basinda kent kaynaklarinin rant ve talaniyla ilgili en çok anilan AKP’li belediyeler olmusken, 17-25 Aralik olayi hala hafizalarda tazeligini korurken Göksu söyle dedi: 
Askeri bölge için,’CHP Genel Sekreteri; ‘Burasi rant merkezi olacak!’ diyor. Ben buradan Kiliçdaroglu’na söylüyorum. Burasi onun anladigi anlamda rant merkezi degil, dua merkezi olacak! Ama onlar her seye rant diye baktiklari için… Hz Mevlana diyor ya!... Bir insan karsisindakini kendisi gibi tanir. Bilmiyor ki bizim anlayisimizda bir tane menfaat vardir. O da su insanlarin dudaklarindan çikan duadir.’
Göksu, özellikle Ankara Belediyesi’nin rantçiligini elestirerek CHP baskanligina oturan Kiliçdaroglu’nun hangi rant anlayisini elestirdigi bilinmezken 90 bin konuttan 50 bin konutun nasil, kimlere, hangi sekilde verilecegini açiklamadi. Daha simdiden vatandasta rant kuskusu olusmaya basladi.

30 Martta Esenler’in yüzde 65 ile baskan yaptigini, yüzde 65 ile 60 katrilyonluk yatirimi Esenler’e getirdigini ve bu proje için yüzde 70 oy isteyen Göksu, Eger siz benim elimi güçlendirirseniz bu proje daha erken biter. Simdi ben bakiyorum, Kazikarabekir Mahallesinde 10 bin 50 konut bundan istifade edecek. Bu 10 bin 50 konutun gelecegi de talihi de degisiyor… Bu sokaklarin sandik sonuçlarina bakacagim!... Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Kazim Karabekir Caddesi, Karakol Sokak, Hacibayram Veli Caddesi, Atisalan Caddesi, 1054, 1053,1052,1051,1042,1041,1040,1038,1037,1023,1001,1008,1016 sokaklar imar kisitliligi olan, yani okul, yesil alan,saglik tesisi, yo,ilkokul.. Hepsinde sorun var…

‘Ben size 7 Hairan sandiklarini emanet etmek istiyorum. Söz mü? Adam gibi adam sözü degil mi? ‘diye konustu.

 

‘Peki bu transfer ettigimiz konutlarin yerine ne yapacagiz? Park yapacagiz park!’
Yerel basinda yeni yapilan ve milyonlarca lira harcanan Menderes Parki’nin imar degisikligi ile bozulup baska bir rant amaciyla kullanilacagi yazildi. Ve bu kafalarda israf kuskularina neden oldu.
 

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli