Göksu, soru önergelerine bir yil sonra cevap verdi.

Göksu, soru önergelerine bir yil sonra cevap verdi.

CHP`li Belediye Meclis Üyeleri Cihangir Kaymakçi, Hasan Babacan ve Cemal Kaya`nin baskanlik makami tarafindan yanitlanmak üzere meclise verdikleri 11 soru önergesi bir yil sonra cevaplandirildi.

 
 
 

 

 

 Göksu, soru önergelerine bir yil sonra cevap verdi.

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Cihangir Kaymakçi, Hasan Babacan ve Cemal Kaya’nin baskanlik makami tarafindan yanitlanmak üzere meclise verdikleri 11 soru önergesi bir yil sonra cevaplandirildi.

Esenler Belediye Baskani M.Tevfik Göksu’nun imzasi ile cevaplandirilan soru önergeleri ve cevaplari ise söyle;

1-) Esenler Insaat ve Egitim Sanayi Ticaret Anonim Sirketi (ESKON) ile ilgili verilen sözlü önerge;
5393 Sayili Belediye Kanununun 70. Maddesine göre kurulmus olan ESKON, Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde faaliyet göstermektedir.
ESKON, 21.01.2011 tarihinde yapmis oldugu 2010 yili Olagan Genel Kurul Toplantisi’nda alinan kararlar, 6762 sayili Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olarak Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde tescil edilmistir.
Söz konusu sirketin faaliyet konulari, Yönetim kurulu listesi ve sermayenin belirtildigi Ticaret Sicil Gazetesi yazimiz ekinde sunulmustur.

2-) “Kamu araçlarinin kullanimi” ile ilgili önerge;
Belediye Baskanligimiz tarafindan kamuya ait hiçbir araç partililerin seçim etkinlikleri için görevlendirilmemistir ve belediyemiz hizmetlerinde hiçbir ayrim gözetmemektedir.

3-) “Belediye Hizmet Binalarindaki güvenlik, bakim, onarimlari” ile ilgili önerge;
Belediye Hizmet Binalarimizin genel temizliginin ve Belediye Hizmet Binalarimizin 24 saat esasina göre korunabilmesi için 2010–2011–2012 yillarini kapsayacak sekilde 3 yillik temizlik ve güvenlik ihalesi yapilmistir. Temizlik ihalesi 65 personel üzerinden MISPAK Temizlik Turz. Ve Gida San. Paz. Ltd. Sti. firmasina 3 Milyon 457 bin 530 TL bedelle ihale edilmistir. Güvenlik ihalesi 75 personel üzerinden SMS Güvenlik Hizmetleri Ltd. Sti. ve Özkul Grup Özel Güvenlik ve Egt. Hiz. Ltd. Sti. ortak girisim firmasina 5 Milyon 224 bin 923 TL bedelle ihale edilmistir.

4-) “Semt Pazar yerleri” ile ilgili önerge;
Ilçemiz sinirlari dahilinde kurulmakta olan semt pazarlari ile ilgili halktan çok yogun sikayetler geldiginden ve ayrica Kazim Karabekir Mahallesi Cumartesi pazari otobana paralel yan yolda kuruldugu için giris ve çikislarda trafik akisini engellediginden Kazim Karabekir Mahallesi Cumartesi pazari ve Fevzi Çakmak Mahallesi Persembe pazarinin Menderes Mahallesi Atisalani Caddesi üzerindeki 4527,  6277 ve 6279 sayili parseller üzerinde toplanmasi uygun görülmüstür.

Söz konusu parseller toplam 25 bin 150 TL bedelle Pazar yeri olarak kiralanmistir. Amaci disinda kullanilmamaktadir. Pazarin kuruldugu alan 4 bin 335 metrekaredir. Menderes Mahallesi Pazar yerinde her hangi bir kamulastirma yapilmamistir.

5-) “Dörtyol Meydan düzenlemesi ve alt geçit çalismasi” ile ilgili önerge;
Dörtyol Meydan düzenlenmesi ve alt geçit çalismasi ile Atisalani Caddesi düzenlenme isi ve buna bagli yan yol çalismalari IBB tarafindan ihale edilmis ve yapilmistir. Atisalani Caddesindeki düzenlenme öncesinde, bu cadde üzerindeki esnaflara bilgilendirme toplantisi yapilmis ve görüsleri alinmistir.

6-) “Birlik Mahallesi’ndeki Kültür Merkezi Insaati” ile ilgili önerge;
Birlik Mahallesi’nde yapimina baslanilan Kültür Merkezi Insaati, Esenler’in ihtiyaçlari dikkate alinarak proje degisikligine gidilmistir ve yüklenici firma ile karsilikli sözlesme iptal edilmistir. Bitirilen kisimlar ile ilgili tespit tutanagi düzenlenmis ve son hak edis olusturulmustur.

Biten kisimlar ile ilgili yüklenici firmaya 2 Milyon 231 bin 885 TL ödeme yapilmistir. Söz konusu proje IBB tarafindan devam ettirilecektir. Çalismalar için belediyemiz bütçesinden bundan sonra her hangi bir harcama yapilmayacaktir.

7-) “Trafik düzenlemesi” ile ilgili önerge;
Ilçemiz içerisinde yapilan kaldirim düzenlemelerinde olabildigince en asgari standartlarin saglanmasina gayret edilmektedir. Ancak, çogu yerde çarpik yapilasma nedeniyle istenilen ve olmasi gereken uygulamalar yapilamamaktadir. Kaldirim çalismalarinda yaya odakli planlama yapilmakta olup, araç geçislerinde asgari genisliklerin saglanmasina dikkat edilerek geri kalan alan yaya kullanimina dönük olarak düzenlenmektedir.

Düzenlemeler devam ettigi süreç içerisinde trafik akisinda bazi olumsuzluklar yasanmis ancak çalismanin bitirilmesi ile birlikte sikinti olabildigince azaltilmis olup yapilacak çizgi çalismalari ve alinacak emniyet tedbirleri ile de trafik akisi rahatlayacaktir.

8-) “Statü Piyasa Arastirma Sirketi” ile ilgili önerge;
  5393 sayili Belediye Kanununun, Belediyenin görev ve sorumluluklari baslikli “Belediye belde sakinlerinin belediye hizmetleri ile ilgili görüs ve düsüncelerini tespit etmek amaciyla kamuoyu yoklamasi ve arastirmasi yapabilir” 15. Maddesine istinaden Statü Piyasa Arastirma Sirketi’nden (Vatandas memnuniyeti arastirmasi 37 bin 125 TL ve Personel memnuniyeti arastirmasi 18 bin TL olarak hizmet alimi yapilmistir. Dosya üzerinde yapilan incelemede sirketin sahiplerinin Cenk Sener ve Durmus Sener oldugu görülmüstür.

9-) “Belediyede görev yapan memurlar” ile ilgili önerge;
Söz konusu önergede belirtildigi gibi belediyemizde memurlar arasi gruplasma yasanmamis ve yasanmasi da söz konusu degildir.

10-) “Ilçemizde yapilan kamulastirma çalismalari” ile ilgili önerge;
Belediyemizce yürütülmekte olan istimlak çalismalari, 2942 sayili Kamulastirma Kanununun (degisik 4650) 8. Ve 10. Madde hükümlerine göre yapilmakta olup, tapu senedinde de adi geçen tasinmaz maliki, yasal mirasçilari veya vekili ile Emlak ve Istimlak Müdürlügümüz arasinda cereyan etmekte ve azami 3 ay sürmektedir.

Bu süre zarfinda tebligatlarin Zabita marifeti ile teblig edilmesi tasinmazlarin cephe ölçümleri ve fotograflarinin çekimi için tasinmaz mahalline 2-3 defa gidildiginden binada ikamet edenler / is yerinde çalisanlar kamulastirma islemlerinden haberdar olmaktadir. Kamulastirma kiracinin iradesi disinda, belediyemiz ve tasinmaz maliki arasinda gerçeklestirilen bir olaydir. Istimlak çalismalarinin akabinde mal sahiplerine ve kiracilara tahliye için makul süreler taninmaktadir.

11-) “Basibos Sokak hayvanlari” ile ilgili önerge;
Ilçemizde sahipsiz ve güçten düsmüs hayvanlar ile ilgili olarak toplama, muayene, kisirlastirma, tedavi ve asilama çalismalari yapilmakta olup, bu amaçla müsahede merkezimizde faaliyetlerimiz devam etmektedir. Olusturdugumuz (Hayvan toplama ekibi) ile bölgemiz genelinde sahipsiz ve güçten düsmüs hayvanlar, usulüne uygun bir sekilde toplanmakta ve müsahede merkezimize intikal ettirilmektedir.

Muayenesi, kaydi ve bakimi yapilan hayvanlar kisirlastirilmakta, kuduz asisi yapilmakta ve isaretlenmektedir. Bu hayvanlar sahiplendirilmekte veya alindigi yere birakilmaktadir. Ayrica bölgemiz genelinde bütün parklarda ve üniversite bahçesinde yine sahipsiz ve güçten düsmüs hayvanlara içme suyu temini amaciyla 50 adet su sebili olusturulmus, bakimi ve temizligi tarafimizdan yapilmaktadir.