Bugün, 1 Temmuz 2024 Pazartesi

GÖKSU SATMAYA DEVAM EDİYOR

GÖKSU SATMAYA DEVAM EDİYOR

Önceki yazılarımı “Seçim Sonuçları Ne Diyor” ve “Meclis Üyelerine” başlıklarını taşıyor idi.

Bu başlıklar ve yazıların içeriği özellikle muhalefet ve tabi ki de tek başına belediye meclisinde muhalif olan CHP örgütü ve meclis üyeleri ile alakalı idi.

Anlaşılan yazılar okunmamış!Ne seçim sonuçları ne de meclis üyelerinin nasıl çalışması gerektiği iyi anlaşılmış.

Anlaşılmadığını nereden çıkartıyorsun derseniz meclisi takip etmeniz ya da yerel basını incelemeniz yeterli olacaktır.

Muhalefet meclis üyeleri, bize düşmez ama nasıl seçildi, hangi değerlemeler sıralamaları belirledi, hazırladıkları soru önergelerini hangi saikler ile hazırladılar, konuşmalarında neleri övdüler, neleri gerektiği gibi övmediler tabiki de grup yönetimi ve ilçe yönetimin öncelikli sorunudur. Ama bu kadar oy CHP oyu olmadığına göre ona oy veren tüm vatandaşlarımızın da sorunudur!

CHP meclis üyesi AKP li olarak tanımlanıyor ise neye evet diyor neye hayır diyor bilmiyor olaraktarif ediliyor ise öncelikle ilçe yönetiminin ve bu partiye gönül ve oy verenlerin bu sorunu çözmesi gerekir.

Şunu unutmamak lazım AKP atı alan Üsküdar’ı geçer atasözünü seven bir yapıdır!

Sizler meclise alışana, Esenlerin sorunlarını önem sırasına göre tasnif edip sorana kadar Belediye Başkanı Göksu Esenleri yine borçlandırmaya, Esenlerin değerlerini kötü yönetimine kurban etmeyedevam edecektir.

15 Temmuz konutları için iyi güzel demek her yeniye iyi güzel demenin, kötü ile kıyas yapma alışkanlığının sonucudur.  Oysa kötü misal emsal olmaz, bir karinedir! Bir şeyin iyi olabilmesi için iyinin kriterini belirlemek lazım. Şekil olarak uygun bir şey, ruh olarak, masraf olarak, kalite olarak iyi değilse buna iyi demek şıpsevdilik olmaz mı?

Oysa iyi yönetim nasıl olmalı, kul hakkı nedir, görev ve sorumluluk ne gerektiriyor, fizibilite, rantabilite diye düşünülerse iyi bir şey yapılmış olur!

Daha geçen yıl borcum yok diyen sayın belediye başkanı prim borçlarına karşı Esenlerin değerlerini başka bir kuruma devrediyor ise cebinden bir şey çıkmıyor rahatlığı ile ne var bunda diyebilirsiniz.

“Borç sever kafası” köşe yazımızı israfta itibar arayan anlayış için 3-4 yıl önce yazmış idim. Bu yönetim borçsuz yapamaz. Bütçe ve nüfus kıyaslaması yapınız diğer ilçeler ile kıyaslayınız ne kadar masraflı bir yönetim olduğunu göreceksiniz.

Devredilen gayrimenkulleri açık arttırma ile satsan daha çok para kazanmaz mısın? Yoksa satış yapılan kurum üzerinden daha ucuza kapatırız cinliği mi var işin içindediye düşünsek çok mu kötü niyetli oluruz!

Yerel yönetimlerin kamu kaynaklarını ekonomik, etkin ve etkili kullanmasının sadece yönetim sorumluluğu ve resmi denetim faaliyetleri aracılığı ile sağlanması mümkün olmadığı borçlanma artışları ve harcama düzensizliklerinden belli olup kamuoyunu da takip etmesi gerektiği her geçen gün kendini belli etmektedir.

Yine biliyor ve diyoruz ki söylediklerini yapmayan, satmaya bu kadar alışan kişi sizi de satar! Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz! Dikkat etmezseniz avucunuzu yalarsınız.



Anahtar Kelimeler: GÖKSU SATMAYA DEVAM EDİYOR
  • Pazartesi 30.2 ° / 21.4 ° Güneşli
  • Salı 31.9 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli