Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

GÖKSU SEÇİLİRSE NELER DEĞİŞMEYECEK

GÖKSU SEÇİLİRSE NELER DEĞİŞMEYECEK

Seçimler genelde bir değişiklik olsun, yeni bir heyecan olsun diye yapılır.

AKP denen yapının kendi temayüllerini bile yok sayarak Esenlere yeniden gönderdiği Göksu seçilirse neler değişmeyecek onu yazalım. 

Neler yapacak diye yazmanın anlamı yok. En son neler deyip neler yapmadığını tafsilatlı bir şekilde https://nededineyapti.com/istanbul/esenler adresinde inceleyebilir.

Kısaca 65 adet vaat ve proje karışımı şeyden 9 tanesi gerçekleşmiş gözüküyor. İşi az buçukbilenve Esenlerde olup bitenleri takip eden biri olarak, başarısız olduğunu ben de biliyordum ama bu şekilde ortaya koyamazdım!

Sayın Göksu seçilirse kısmından önce seçilmeden önce yapacaklarını da yazalım. Teşkilatarağmen seçildiği ve yeni seçilen ilçe başkanın ortama ısınmasını beklemeden kendi pazarlıklarına göre meclis üyesi listesi belirleyecektir.

Yüzüne karşı başarısızsın demek yerine üç dönemin doldu başka yere gitmelisin diyenleri etrafından uzaklaştıracaktır.

Bu arada ben büyükşehir adayı olacak adamdım, etrafımdaki çapsızlar yüzünden olamadım diye düşünürse etrafındaki çapsızlardan kurtulacaktır.

Çok ses ve itiraz olursa askeri alanda daha çok düğün salonu, çay ocağı ve tuvalet işletmesi sahibini bulacaktır!

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diyerek seçilirse değişmeyecek şeyleri sıralayalım:

Esenlerin makus geri kalmışlık ve varoşalgısı değişmeyecek.

Esenlerin trafik sorunu düzelmeyeceği için değişmeyecek.

Esenlerin otopark sorunu çözülmeyecek. Arsızlar tarafından kaldırımların duba, su bidonu, beton dökülmüş kovalar ile işgal edildiğini çok göreceğiz.

Personelin Göksu’ya olan gıcıklıklarını halka yansıtma olayı değişmeyecek. Özellikle teşkilat referansı sağlam olanların kraldan fazla kralcı olduklarını daha çok göreceğiz.

Kanunlarda olmamasına rağmen ehliyetsiz, liyakatsiz, çapsız adamların danışman, koordinatör gibi unvanlar ile ortalıkta arzı endam etmeleri değişmeyecek.

Esenlerin askeri alan alınması ile geçici bir süre borçlanmaması süreci değişecek, borcun arttığı ve buna bağlı olarak faiz ödemelerinin devam ettiği görülecektir.

Esenlerde dernekçiliğin belediye eline bakar halde piknik organizasyonu yapan kuruluşlar olma süreci devam edecek, STK TSK olacaktır! Türk Silahlı Kuvvetleri değil, Tevfiği Seven Kuruluşlar olarak hayatlarına devam edeceklerdir.

Esenlerde yapı stoğunun kötü olma sorunu devam edecektir. Askeri alan gibi bir nimet nasıl heba edilirmiş hep birlikte göreceğiz. Deprem gerçeği ortada iken donatı alanlarını taşıma kafası kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme nasıl dönüştüğünün ispatı olacaktır.

Sayın Göksu’nun verdiği sözleri tutmadığını tekrar yaşayarak görecek dejavu diyeceğiz.

Muhalefet partileri suskun kalmaya devam edecek, ittifak yapamamanın acı faturasını zaten Esenlerde farklı bir şey olmazdı diye geçiştireceklerdir. 



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı