Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Göksu, Yüreğin Yetiyorsa Hodri Meydan Avek Tarafından Yapılan Kaçak Yapılar Hakkında Yasal İşlemleri Başlat

Göksu, Yüreğin Yetiyorsa Hodri Meydan Avek Tarafından Yapılan Kaçak Yapılar Hakkında Yasal İşlemleri Başlat

ESENLER BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TEVFİK GÖKSU YÜREĞİN YETİYORSA HODRİ MEYDAN İMARA AYKIRI 1082 ADA 16 PARSEL ÜZERİNE AVEK TARAFINDAN YAPILAN BU KAÇAK YAPILAR HAKKINDA YASAL İŞLEMLERİ BAŞLAT ve SONUÇLARINI HEP BİRLİKTE GÖRELİM.

Haber/Şenol Özyurt

Tekstilkent Kooperatifi adına tescilli bulunan 3137 ortağa ait bulunan Esenler ilçesi ,Atışalan köyü 1082 ada 16 parselde bulunan yaklaşık yüz ölçümü 22.000 m2 olan arazi hali hazırda 3 şahısların kullanması hakkında olacak.

ACİL KAMULAŞTIRMA YETKİSİ BULUNAN KAMUYA NEDEN HİBE ETTİNİZ.

Tesktilent kooperatifi eski başkanı Yaşar Küçükçalık ve yönetimi tarafından hiçbir geçerli genel kurul kararı olmadan tamamen yetkisiz ve hukuksuzca bir kuruş dahi kamulaştırma bedeli almaksızın Tekstilkent Metro İstasyonu durak çıkışı olan alanda yaklaşık 800 m2 alan İstanbul büyük şehir belediyesi veya ulaştırma bakanlığına tapu devri yapmış bulunmaktadır.

TUSCON DİSİPLİN KURULU ÜYESİNİN KOOPERATİFE AVEK KAZIĞI.

Türkiyenin ev tekstilinde en büyük şirketlerden birinin sahibi ve yöneticisi aynı zaman TUSCON disiplin kurulu üyelik görevinde bulunmuş bulunan eski yönetim kurulu başkanı Yaşar Küçükçalık tarafından Tekstilkent kooperatifine ait olan 22.000 m2araziyi kendi şahsi tasarrufuyla hiçbir geçerli genel kurul kararı olmadan AVEK Otomotiv şirketine veya 3.şahıslara gizli kapılar ardında hukuksuz olarak nasıl kiraya verildiği tüm ortakları gözünün önüne cereyan eden bu gelişmeler ortaklar tarafından yakından takip edilmektedir.

BU DÜNYADA KİMSE GÜNAHINI DAHİ BEDELSİZ VERMEZKEN BU İLTİMAS.

Bu hukuksuzluğun ilk belirtisi AVEKOtomotiv tarafından Tekstilkent kooperatif yönetimi kullanımına bedelsiz olarak tahsis edilen araçların kiralama faturalarından anlaşılmaktadır.

ALİ BABANIN ÇİFLİĞİ BOŞ ARAZİ KİRALA 900 M2 KAPALI ALANA ÇEVİR .

Yaşanan olaylarda 22.000 m2 üst yapısız boş arazinin otopark olarak kiralama yapıldığı görülmekte olsa bile üzerine imar kanununa aykırı kaçak olarak yaklaşık ( 600 m2+ 300 m2) olmak üzere iki farklı kapalı alan oluşturarak yapılan kira sözleşmesinin yazılı hiç bir merasime gerek kalmadan iptal olması gerekmektedir.

AVEK OTOMOTİV A.Ş İLE YAPILAN KİRA SÖZLEŞMELERİNDEN DOĞAN HAKLARIMIZIN EKONOMİK ŞARTLARDA KARŞILANIP KARŞILANMADIĞINI DENETLEMEK GÖREVİ YİNE BİZE DÜŞÜYOR SANIRIM.

1.)Tekstilkent kooperatifi ve Avec otomotiv arasında hangi genel kurul kararına istinaden Kooperatif adına tescilli bulunan Esenler ilçesi Atışılan köyü 1082 ada 16 parselin hangi yasal gerekçe ile kiralama sözleşmesi yapılmıştır.

2.)Avec otomotiv a.ş veya diğer 3 şahıslarla kaç yıllık bir sözleşme yapılmıştır.

3.)Kooperatife ait 1082 ada 16 parsel üzerinde kaç kişi, kurum veya firma ile kiralama sözleşmesi yapılmıştır.

4.) Sözleşme yapılan kişi, kurum veya firmalarla kaç yıllığına kiralama sözleşmesi yapılmıştır.

5.) Kooperatife ait 1082 ada 16 parsel 22.000 m2 üst yapısız boş arazi kiralama sözleşme başlangıç tarihlerini buradan belirtmeniz gerekmektedir.

6.) Kooperatif tarafından kişi kurum ve firmalara üst yapısız olarak m2 kiralama bedeli KDV Hariç aylık ve yıllık olmak üzere ne bedel üzerinde faturalandırdığınızı buradan belirtiniz.

7.) Avec otomotiv A.Ş bu güne kadar KDV Hariç kooperatifimize toplamda ne kadar ödeme yapmış bulunmaktadır.

8.) Kooperatife ait 1082 ada 16 parsel üzerinde kiracı bulunan AVEC Hariç Diğer kurum veya firmalar tarafında kiralama sözleşmesinden doğan haklarımız doğrultusunda aylık / yıllık toplamda KDV Hariç ne kadar ödeme yapılmıştır.

9.) Arsa üzerine imar kanununa aykırı kaçak yapı yapan firmaların yasal yaptırım ve sorumlulukları ile nelerdir. Kiracı AVEK Otomotiv ve diğerlerine kooperatif olarak ne gibi yaptırım uygulanmıştır.

İMAR KANUNUNA AYKIRILIKTAN KESİLEN CEZALARI NEDEN SİZ ÖDEDİNİZ.

a) Ruhsat Alınmadan Yapılan Yapılar.

b) Ruhsat ve Eklerine Aykırı Yapılan Yapılar.

c) Ruhsat Alınmadan Yapılabilecek Yapılarda Projelerine ve İlgili Mevzuatına Aykırı Yapılan Yapılar.

d) İmar Kanunu Kapsamında Yıkım Kararı Alma Yetkisi.

e) Yıkımlara Karşı Kimler Dava Açabilir.

f) Yıkım Masrafları.

g) Yıkım İşlemlrine Karşı Açılacak Davalarda Verilebilecek Kararlar.

Esenler belediye başkanlığı tarafından arsa sahibi Tekstilkent Kooperatifine imara aykırı yapılar hakkında yapı tatil tutanakları düzenlediği göz önünde bulundurulmasıyla ilk olarak belediye encümeni tarafından 3194 sayılı imar Kanunu’nun 42 maddesinin 2. fıkrasına göre imar idari para cezası verilmektedir.

ESENLER BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TEVFİK GÖKSU YÜREĞİN YETİYORSA HODRİ MEYDAN İMARA AYKIRI 1082 ADA 16 PARSEL ÜZERİNE AVEK TARAFINDAN YAPILAN BU KAÇAK YAPILAR HAKKINDA YASAL İŞLEMLERİ BAŞLAT ve SONUÇLARINI HEP BİRLİKTE GÖRELİM.



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli