Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Göl Istanbul!

Göl Istanbul!

Istanbul`da dün ögleden sonra baslayan ve aksam siddetini artiran saganak yagmur kenti felç etti. Ana arterler dahil birçok yerde trafik durdu. Yollar göle döndü, vatandaslar araçlarinda mahsur kaldi. Istanbullular saçbas yolduran trafikte saatlerce evler

Istanbul’da dün aksam üzeri aniden bastiran siddetli saganak yagis kent trafigini altüst etti. Saat 16.30’da havanin bir anda kararmasinin ardindan önce simsekler çakti ardindan da siddetli firtinayla birlikte bardaktan bosanircasina yagmur basladi. Tuzla, Pendik ve Sultanbeyli’de ise dolu yagdi. Göle dönen D-100 Karayolu, Tuzla Içmeler mevkiinde trafik tamamen durdu. Aksam saatlerinde ise tüm kentte trafik kilitlendi. Isyerlerinden ve okullarindan eve dönmeye çalisan Istanbullular kabus dolu saatler yasadi. Alt geçitlerde biriken sularda çok sayida araç mahsur kaldi. Birçok ev ve isyerleri su basti. Itfaiye ekipleri, su baskinlarina yetismek için büyük çaba harcadi. Kagithane Cendere yolunda istinat duvari çökünce toprak ve kaya parçalari yola kaydi. Sans eseri yaralanan olmadi.

Öte yandan Çanakkale, Yalova, Bursa, Tekirdag ve Kocaeli’de de dün siddetli yagis hayati felç etti.

“Iklim degisti mazgallar eski”

D-100`ü sel basti
Foto galeri için tiklayin

ITÜ Meteoroloji Bölüm Baskani Prof. Dr. Miktad Kadioglu: Iklim degisikliginden bahsediyoruz ve su anda meydana gelen yagislar bizim bekledigimiz ve önceden söyledigimiz degisiklikler. Aslinda bu yagisi ‘anormal’ olarak degerlendirmemek gerekir. Bu mevsimde saganak ve firtanali yagislarin olacagini önceden söylemistik. Burada önemli olan yerel yöneticilerin önlemi önceden almasidir. Örnegin yagmur sularinin akip gidecegi mazgallar eski hesaplara göre yapiliyor. Geçmis yagislar dikkate aliniyor. Oysa biz, iklim degisikligini hesaba katarak bunlari yeniden hesaplamaliyiz. Bu hesaplama günümüzün kosullarini karsilamadigi için bu olaylar yasandi. Is çikisi, sehir merkezine bu kadar yagis düsünce de olan oldu. Simdi kentsel dönüsümden bahsediyoruz. Bu dönüsümü yaparken bari hesaplamalari daha iyi yapalim. Her yönüyle güvenli kentler insaa edelim. Gelecege yatirim yapalim.
Çanakkale`de saganak yagis hayati felç etti
Foto galeri için tiklayin

ÜSKÜDAR ISKELE MEYDANI GÖLE DÖNDÜ

Aniden bastiran saganak yagmur nedeniyle Üsküdar’in bazi bölgeleri de göle döndü. Araçlar su birikintilerinin içinde güçlükle ilerledi, çok sayida araç da yolda kaldi. Bir minibüs sürücüsü de su birikintisinin içinden güçlükle çikabildi.

SISLI’DE OTOMOBILIYLE SUDA MAHSUR KALDI

Sisli Piyalepasa Bulvari’nda yükselen yagmur sulari nedeniyle Volkan Urundas, 34 BA 1894 plakali otomobiliyle suda mahsur aldi. Vatandaslarin ihbariyla gelen itfaiye ekipleri, otomobilin üzerine çikarak kurtarilmayi bekleyen Volkan Urunbas’in otomobilini halat takarak yol kenarina çekti.
Istanbul yagmura teslim
video için tiklayin

KAPALIÇARSI’YI SU BASTI

Kapaliçarsi’daki birçok isyerini de su basti. Isyeri sahipleri kendi imkanlariyla biriken sulari çikarmak ve mallarini kurtarmak için geç saatlere kadar yogun çaba sarf etti.

  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli