Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

GÖNÜL BELEDIYECILIGI IMIS!

GÖNÜL BELEDIYECILIGI IMIS!

Ankara'yi parsel parsel satmaktan bahseden, Istanbul' a ihanet ettik diyen yapi simdi gelmis, gönül almaktan bahsediyor. Sehirlerin gönlü yok mu saniliyor?

Belediyecilik yaklasimlarini, düsünce kuruluslarindan ve bir iki tezden alip reklam amaçli kullananlar, sürdürülebilir, yesil ve akilli kentler gibi süslü kavramlar ile bunu sunanlar; tevazu, halkla içi içe olma, kibirden uzak olma, çözüme odaklanma anlayisindan uzaklastilar, bu arada kendi insanlari olmak üzere birçok kimsenin gönlünü kirdilar.

Aslinda Sayin RTE önderliginde sunduklari ve efsane dedikleri sey, gömlegi çikardik diye övünüp durduklari eski Hocalarinin belediyecilik anlayisidir! Ondan çok çok uzakta olduklari, basta kendileri olmak üzere, herkesin malumudur. Unuttuklari sey, merhum Erbakan'in "maya" dedigi seydir!

2014 yerel seçimlerine girilirken de "marka sehirler" mottosu ve medeniyet ve gelenek vurgusu ile çiktiklari yolda belediyeleri marka yapamasalar da iyi kötü marka olan belediye baskalarini görevden alarak "halka ragmen, halk için" markasini yeniden ortaya çikardilar!

Seçilmis belediye baskanlarini görevden alan ama hukuki olarak buna zemin bulamayan yani bu belediye baskanlari hakkinda bir sorusturma dahi açmayan, kendi çalip kendi oynayan bu yapiya, oy vermemek, oyun namusu açisindan elzemdir! Yapilan sey en azindan sari karti hak etmistir!

Seçilmis belediye baskanlarinin alinmasina metal yorgunlugu gibi kilif bulanlar ile uluslararasi arenada kameralar önünde uyuklayan zat için çok çalistigi için böyle oluyor diyenler ayni kisiler olup, çifte standardin kralini sergilemektedirler.

Çifte standart sahiplerinde dogal olarak, adalet duygusu da standart disi bir donanim olarak aramakla bulunmamaktadir.

Yerel seçimlerde, oy verme davranisini en çok etkileyen sey, aday faktörü iken adayin, hiç öneminin olmadigi, projelerin degil, genel baskanlarin konusuldugu yerel seçim yerel seçim midir? Ya da oy ugruna kendinden olmayanlari vatan haini seviyesinde tasnif edip, ayristiran kafa, nasil gönül belediyeciligi insa edebilir?

2004-2009-2014 yerel seçimlerine bakildiginda iktidarin 2004 ten 2009 a oy düsüsü yasadigi 2014 e gelinirken olaganüstü isler ve görevden uzaklastirilan belediye baskaninin da etkisi ile bir nebze yükseldigi görülmektedir. Bu yükselis bile gidisi engelleyememis, gönül kirilarak gönderilmistir.

Anketlerde, oylarin 2009 altina geriledigini ön görülüyor. Bu kaybi MHP ittifaki ile kapatmaya çalisirken pragmatist yaklasan iktidar, baskalarinin pragmatik yaklasimlarini hainlik gibi sunarak ta gönül belediyeciligi yapamayacaginin isaretini veriyor.

Dogu ve güneydoguda HDP tabanindan oy istemeyi vatanseverlik görüp, batida muhaliflerin bu tür isteklerini vatan hainligi gören zihniyet gönül alma degil gönül yikmayi hedeflemis demek olup, kazanmak için her seyi mubah görmekte ve gönüllerin kirilip kirilmadigini düsünmemektedir.

Zaten bu yapinin dogru seyler söyleyip, tamamen zit icraatlar yaptigi sagir sultan tarafindan dahi bilinmektedir! Konu ile alakali marka sehirler söylemi bile basli basina örnek olarak yeter de artar bile.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli