Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Görme Engelliler Geleneksellesen Sokak Iftarinda Bulustu

Görme Engelliler Geleneksellesen Sokak Iftarinda Bulustu

Esenler Görme Engelliler Dernegi her yil düzenlemis oldugu geleneksel sokak iftar programini bu yilda Dernek merkezinin bulundugu sokakta gerçeklestirdi.

Görme Engelliler Geleneksellesen Sokak Iftarinda Bulustu

Esenler Görme Engelliler Derneginin gerçeklestirmis oldugu geleneksel sokak  iftar programi Görme Engellilerin ve ailelerinin yogun bir katilimiyla  gerçeklesti. 

Geleneksel sokak iftari programi; Rumeli Balkan Türkleri Dernekler Federasyon Baskani Ayhan Bölükbasi, Esenler MHP ilçe yönetim kurulu üyeleri, Istanbul Ordulular Dernek Baskani Zübeyir Bekiroglu, Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi Onursal Baskani Ahmet Kurt, Ortopedik Engelliler Dernek Baskani ve Yönetim kurulu üyeleri , Esenler Zihinsel Engelliler Dernek Baskani Ali Simsek, Gazete Esenler Imtiyaz Sahibi Hasan Gürsoy, Esenler Litros Haber Imtiyaz Sahibi Ismail Danis, Esenler Görme Engelliler Dernegi  üye ve ailelerinin yogun katilimiyla gerçeklesti.

Iftar programi; Aksam ezani öncesinde Görme Engelli Mustafa Kesici’nin okudugu Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi. Ezanla birlikte iftar edildi. Dernek üyelerinden Görme Engelli Selman Caba iftar yemeginin duasini yaparak iftar programina katilanlara ve dernek yönetimine tesekkür etti. Akabinde selamlama konusmalarina geçildi.

Esenler Görme Engelliler Dernegi Üyesi ve  Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi Onursal Baskani Ahmet Kurt, “Basi Rahmet, ortasi Magfiret, sonu ise Cehennem azabindan kurtulus olan mübarek Ramazan-i Serif ayinizi kutlar hayirli iftarlar diliyorum. Geleneksel olarak düzenlenen sokak iftarinda bizleri bir araya getiren basta Dernek Baskanimiz olmak üzere Dernek yöneticilerini ve destek saglayan herkesi hassasiyetlerinden ötürü kutluyorum.

Engelli bireylerin toplumda var olabilmesi için, toplumun ayrilmaz birer parçasi olabilmeleri için çok çalismaliyiz. Bunun içinde öncelikle egitimli olmaliyiz. Egitimin önündeki engeleri ilgili birimlerle paylasarak Engelli bireylerin egitimiyle ilgili taleplerimizi olusturmaliyiz. Ifadelerine yer verdi.

Istanbul Ordulular Dernek Baskani Zübeyir Bekiroglu,  Ayrilikta azap, birlik olmakta RAHMET vardir. Bugün bu iftar sofrasinda bir arada olmak ve bu rahmetten faydalanmak üzere biraraya gelen herkese tesekkürlerimi iletiyorum. Tabi ki, Engellilerin ve ailelerinin bir arada olmasini, dayanisma içerisinde yer almalarini önemsiyorum. Ancak birlikte hareket edilerek ortak amaca hizmet edilecegi unutulmamalidir. Bu vesileyle Dernek yöneticilerimizi gayretlerinden dolayi tebrik eder.  Ramazan ayinin hayirlara vesile olmasini dilerim.

Rumeli Balkan Türkleri Dernekler Federasyon Baskani Ayhan Bölükbasi, Öncelikle gelecek olan Kadir Gecenizi ve Mübarek Ramazan Bayraminizi kutlar hayirlara vesile olmasini dilerim. Esenler Görme Engelliler Dernegi Baskani Ali Urlu’yu ve yönetimini gönülden kutluyorum. Böylesine güzel bire atmosferde güzel bir iftar programi hazirlayip bu kadar kisiyi buraya toplayarak kaynasmalarini saglayamak önemli bir istir. ortaya güzel bir is çikardilar. Dernegimizin çalismalarinda basarilarinin devamini diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladi.

Esenler Göme Engelliler Dernek Baskani Ali Urlu, Bu yil dördüncüsünü gerçeklestirdigimiz sokak iftarinda davetimize icabet eden Dernek üyelerimize, ailelerine ve tüm gönül dostlarimiza sükranlarimi sunuyorum. Engelli çalismalarimizda birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek Dernek faaliyetlerimiz daha iyi seviyelere ulasacaktir. Tüm katilimcilarin Ramazan ayini tebrik eder gelecek mübarek kadir gecenizin ve Ramazan Bayraminizin hayirlara vesile olmasini temenni ederim. Ifadelerine yer vererek sözlerini tamamladi.

Iftar yemegi ve selamlama konusmalarinin ardindan çaylar yudumlanarak hos sohbet ve muhabbetin ardindan Esenler Görme Engelliler Derneginin düzenlemis oldugu Geleneksel sokak iftari sonlandi. 



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu