Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Görür'den Kandilli'nin Istanbul uyarisi hakkinda açiklama: Önemsenmeli

Görür'den Kandilli'nin Istanbul uyarisi hakkinda açiklama: Önemsenmeli

Prof. Dr. Naci Görür, Istanbul'da beklenen olasi depreme iliskin yürütülen çalismalarda elde edilen bulgulari paylasan Kandilli Rasathanesi yöneticilerinin yaptigi açiklamayi degerlendirdi

Haber/Elmas AYDOGAN

Kandilli Rasathanesi yöneticilerinin "Silivri-Kumburgaz-Büyükçekmece’yi içine alan fay parçasinda anormallik yasandigi ve 'olasi kirilma beklenen alan' olarak bu hattin öne çiktigi" açiklamasini degerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, "Kandilli’nin bugün için söyledikleri bana göre dogrudur ve önemsenmelidir" dedi.

Kandilli Rasathanesi yöneticileri Istanbul’da beklenen olasi depreme iliskin yürütülen çalismalarda elde edilen bulgularda, Silivri-Kumburgaz-Büyükçekmece’yi içine alan fay parçasinda anormallik yasandigini, "olasi kirilma beklenen alan" olarak bu hattin öne çiktigini açikladi. Konuyla ilgili Twitter'dan açiklama yapan Görür, yillardir Kandilli'yle ayni uyarilarda bulundugunu ve bu uyarinin dikkate alinmasi gerektigini söyledi. Görür, su ifadeleri kullandi:

"Arkadaslar, çogu arkadas Kandilli’nin Marmara’da yapmis oldugu yeni açiklama ile ilgili benim fikrimi soruyor: anliyorum ki açiklamalarimiz herkese dogru ve yeterince ulasmiyor.

Ben senelerdir Marmara’da kilitli olan faylardan birinin de Silivri açiklari ile Yesilköy açiklari arasinda uzanan Kumburgaz Fay kolunun oldugunu söylüyorum.

Beklenen depremin büyük bir olasilikla bu kol üzerinde olacagini ve minimum 7.2 büyüklügünde gerçeklesebilecegini ifade ediyorum. Dolayisiyla, Kandilli’nin bugün için söyledikleri bana göre dogrudur ve önemsenmelidir."



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli