Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

Gözaltina alinan avukatlar hükümete dava açmaya hazirlaniyordu

Gözaltina alinan avukatlar hükümete dava açmaya hazirlaniyordu

Gözaltina alinan ÇHD ve Halkin Hukuk Bürosu avukatlarinin, ?Halep`teki ekonomi tesislerinin soyulmasi ve yagmalanmasi, Erdogan`in korudugu teröristlerin Suriye`de terör eylemleri ve katliam yapmasi, teröristlere siniri geçip terör eylemleri gerçeklestirme

SAM- Suriye Barolar Birligi, Türkiye`de 16 avukatin gözaltina alinmasini çok sert bir  dille kinadi, “Gerçegi savunduklari için Erdogan Hükümeti tarafindan tutuklandilar” ifadeleri kullanildi.

Suriye Barolar Birligi tarafindan yapilan açiklamada, “siyasi mevkilerinin arkasina siginan çete liderlerinin avukatlara yönelik icraatlarinin tüm ahlak normlari, hukuk ve yasalara aykiri oldugunu belirterek tutuklanan Çagdas Avukatlar Dernegi avukatlarina destegini” dile getirdi.

Barolar Birligi, Türkiye Barolar Birligi Baskani Vedat Ahsen Cosar’a gönderdigi mektupta, “tutuklanan serefli avukatlarin durumlarini takip etme” çagrisinda bulunarak gerçekleri savunduklari ve hakkin yaninda yer aldiklari için tutuklanmalarindan duydugu saskinligi ifade etti.

`HÜKÜMETE KARSI DAVA AÇACAKLARDI`

Birlik, Arap Barolar Birligi Genel Sekreteri Ömer Zeyn’e gönderdigi mektupta ise, “AKP hükümeti ve basindaki Erdogan’in, Halep’teki ekonomi tesislerinin soyulmasi ve yagmalanmasi, Erdogan’in korudugu teröristlerin Suriye’de terör eylemleri ve katliam yapmasi, teröristlere siniri geçip terör eylemleri gerçeklestirme izni vermesi suçuyla bu hükümete karsi dava açmaya hazirlanmalari nedeniyle bir grup avukati tutukladigini” bildirdi.

Barolar birligi, Arap Barolar Birligine avukatlarin tutuklanmalarina karsi ahlaki ve yasal bir tutum izleme çagrisi yapti.

"SURIYE POLITIKASINA KARSI YÜKSELEN MUHALEFETI ENGELLEME ÇABASIDIR"

Suriye`deki Degisim ve Kurtulus Halk Cephesi adli grup da yaptigi açiklamada, “AKP Hükümetinin aralarinda Çagdas Hukukçular Derneginden 15 avukatin bulundugu 85 hukukçuyu tutuklamasini kinayarak” tutuklamalari “AKP Hükümetinin iç ve dis politikasi ve özellikle bölge ve Suriye’ye karsi izledigi politikalara karsi yükselen muhalefeti engelleme yönündeki basarisiz bir çirpinis” olarak nitelendirdi.

Açiklamada, haklarinda tutuklama karari çikarilanlarin arasinda Muhalif Barisçil Degisim Güçleri Koalisyonuyla uzun görüsmeleri ardindan Persembe günü Sam’dan ayrilan Çagdas Hukukçular Dernegi Baskani Selçuk Kozagaçli ve Dernegin Yönetim Kurulu Üyesi Oya Aslan’in bulunduguna dikkat çekti.

Diger yandan Ulusal Demokrasi Toplulugu ve Adalet ve Kalkinma için Ulusal Gençlik Partisi, Türk otoritelerinin Çagdas Hukukçular Dernegi üyelerine saldirisini sert bir dille kinayarak durumu “ahlaksizlik” olarak nitelendirdi.

Partiler yayinladiklari bildirilerde, “AKP Hükümetinden avukat ve hukukçularin serbest birakilmasini isteyerek uluslararasi toplumdan ve Uluslararasi Barolar Birligi basta olmak üzere hukuk örgütlerinden sorumluluklarini yerin getirme” çagrisi yapti.



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı