Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Gri pasaportlulardan Alman polisine: Zeka seviyemiz yüksek oldugu için Türkiye bizlere bu pasaportu verdi

Gri pasaportlulardan Alman polisine: Zeka seviyemiz yüksek oldugu için Türkiye bizlere bu pasaportu verdi

Almanya'ya gri pasaportla gönderilenler konustu: Vize vermediler, bizle ilgilenen kisi vali yardimcisini çagirdi, üç hafta sonra pasaportlar hazirdi

 

Türkiye'den Almanya'ya insan kaçirma sistemi ile ilgili detaylar ortaya çikiyor. Alman vize engelini asmak için, özel görevlilere verilen “gri pasaport”la ülkeye girenler Alman polisini nasil atlattiklarini anlatti.

Türkiye'den Almanya'ya gri pasaportla kaçanlarin Frankfurt Havalimani’nda polise "Okullarimizda basariliydik Zeka seviyemiz yüksek oldugu için Türkiye bizlere bu pasaportu verdi" dedigi ögrenildi.

"Meslek egitimi için Almanya'ya gitmek istedik. 19 ile 30 yaslari arasindaydik. Vize vermediler. Bunun üzerine bizimkiler baska çözüm yolu önerdiler. Bizle ilgilenen kisiyi, Vali Yardimcisi ve bölge dernek baskani çagirdi. “Bu çocuklari baska sekilde gönderebiliriz” demisler. Ilk kafile zamani, FETÖ'nün devlette yuvalandigi dönemdi. Bizden kisi basi 1000-1500 Euro pasaport parasi aldilar. Üç hafta sonra da gri pasaportlar hazirdi"

"Yüksek IQ'lu ögrenci oldugumuzu söyledik, ödül olarak pasaportlarin verildigi anlatildi"

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre; Almanya'ya diplomat gibi giren Türkler kisa sürede bir fabrikada is bulduklarini söyledi.

"Gaziantep Havaalani'na geldik. Herkeste diplomatik pasaport. Hemen uçaga alindik. Heyecanliydik. Is garantisi de verilmisti. Frankfurt Havaalani'na indik. Hiçbirimiz dil bilmiyorduk. Uçagin kapisina iki polis geldi. Birimiz, ikimiz, üçümüz geçince, polisler birbirine bakti.

passpot.jpg
Almanya'ya diplomat gibi giren Türkler kisa sürede bir fabrikada is bulduklarini anlattilar / Fotograf: Sözcü

 

Bazilari evlendi

Bize yardimci olan biri vardi. Ona Alman polisi “Bu kadar genç diplomat olamaz. Nasil gri pasaportlari var?” diye sordu. O da bizim Türkiye tarafindan ödüllendirilen, okullarinda birinci ve basarili, yüksek IQ'lu ögrenciler oldugumuzu söyledi. Ödül olarak, bu pasaportlarin verildigi anlatildi. Hepimiz geçtik.

Bizi Württemberg Eyaleti'nde bir fabrikaya gönderdiler. Kalacak yerimiz vardi. Bir kismimiz ilk günlerde dayanamadi geri döndü. 5-6 kisi, Rus kadinlarla evlendi."

Sorusturmalar açildi

Öte yandan Türkiye'den devlet görevlisi pasaportuyla çikan ve Almanya'ya getirilen kisilerle ilgili yeni sorusturmalar açiliyor. Olayin uluslararasi bir insan kaçakçiligi oldugu vurgulaniyor.

En az 200 gri pasaportlu Türk'ün son bir yil içinde Çek Cumhuriyeti'nden kara yoluyla Almanya'ya getirildigi saptandi. Hatta birkaç kisiye karsi Hannover Bassavciligi'nin ardindan Yukari Pfalz Bölgesi'ndeki Weiden Savciligi da sorusturma baslattigi ögrenildi.

AK Parti'li Yesilyurt Belediyesi ile adam kaçiran Ersin K.'nin ise baska suçlari oldugu da belirtiliyor. Gelenlerin tümüne “kamuflaj” olarak Almanya'daki kültürel-siyasi veya bilimsel etkinliklere katilim imkani saglandigi da iddialar arasinda.

Pek çok bölgeden gidenler var

Türkiye'nin her bölgesinden AKP'li belediyelerce gönderilen kaçaklari yakalayabilmek için çalismalar sürdürülüyor. Sadece Bingöl, Mus, Elazig, Malatya degil bölgeden Siirt, Diyarbakir, Urfa, Mardin ve bati illerinden de çok sayida kisinin Almanya'ya gittigi ögrenildi. Adapazari'ndan giden birkaç kisi, kuaför olarak ise baslatildi. Pek çogu da insaatlarda, temizlik sirketlerinde ve fabrikalarda çalisiyor. Hatta sahte evlilikle oturma izni alanlar da var.

 

Sözcü



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli