Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Grup Yorum`a safak operasyonu

Grup Yorum`a safak operasyonu

Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, saat 06.00 siralarinda degisik adreslere es zamanli operasyon düzenledi. Beyoglu Okmeydani Piyalepasa Caddesi

 Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, saat 06.00 siralarinda degisik adreslere es zamanli operasyon düzenledi. Beyoglu Okmeydani Piyalepasa Caddesi üzerinde bir adrese yapilan baskina Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri de destek verdi.

DHKP-C`ye yönelik oldugu ileri sürülen operasyonda, evin içinde bulunan süpheliler slogan atmaya basladi. Kapilari açmayan süpheliler pencerelere çikarak slogan atarken, polis ekipleri de eve gaz bombasi atti. Binayi saran polisler apartman kapisindan, çatidan ve itfaiye merdiveni yardimiyla pencerelerden binaya girmeye çalisti. Ekipler uzun süren çalisma sonucunda pencere korkuluklarini keserek içeri girdi. Polislere direnen 6’si kadin 13 kisi gözaltina alinarak çevik kuvvet otobüslerine bindirildi. Diger adreslerde de çok sayida kisinin gözaltina alindigi ögrenildi.

Ayni saatlerde polisi Grup Yorum’un bulundugu Idil Kültür Merkezi’ni de ablukaya aldi.

Çok sayida polis merkezin önünde beklerken, Radikal’e açiklama yapan Grup Yorum üyesi Cihan Keskek, Kültür Merkezi içinde yaklasik on kisi olduklarini ve gelismeleri izlediklerini söyledi.

Baskin haberinin duyulmasinin ardindan Kültür Merkezi önünde kalabalik bir grup toplandi. Polis`in henüz müdahale etmedigi Kültür Merkezi’nde ise Grup yorum üyeleri türküler ve sloganlarla polise tepki gösterdi.

AVUKATTAN AÇIKLAMA
Radikal’e konusan avukat Süleyman Güntey, Gençlik Federasyonu’ndaki aramada 13 gözalti karari oldugunu açikladi. Grup Yorum’un bulundugu Idil Kültür Merkezi’nde de yiginak oldugunu söyleyen Güntey “orada arama yapilip yapilmayacagindan emin degiliz. Federasyondaki aramanin bitmesini bekliyoruz. Gözaltilarin DHKP-C ile ilgili oldugunu tahmin ediyoruz. Arama kararini bize göstermediler. Ilk girdiklerinde avukatlarin girmesine izin vermediler. Polisten bir saat sonra içeri girebildik. Ilk asamada içeri giremedigimiz için daha sonra da aramaya katilamadik” dedi. (Radikal, ajanslar)



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli