Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Grup Yorum Bakirköy`de on binlerle umut tazeledi

Grup Yorum Bakirköy`de on binlerle umut tazeledi

Grup Yorum Bakirköy`de on binlerle umut tazeledi

Grup Yorum konserini 50 bini askin seyirci izledi.

 

Türkiye siyaseti üzerinde farkli görüsler havada uçusurken, ‘sosyalist sol’un nerede olduguna dair sorular da ortaya atilip duruyor. Bu sorunun yaniti dün Bakirköy Pazar Alani’nda toplanan on binlerce insan tarafindan verildi. Grup Yorum’un ‘Bagimsiz Türkiye Konserleri’nin sonuncusu dün gerçeklestirildi. Hakki Özdal, geçen pazartesi günü Grup Yorum üzerine Radikal’de kaleme aldigi yazida konseri izlemeye gelecek olanlarin önemli bir kisminin bu müziklerle büyüyenler olacagini yazmisti. Onlar oradaydi, evet. Ama 50 bini askin izleyicinin yariya yakininin 30 yasin altinda oldugu da dikkatlerden kaçmadi. 

Livaneli: Yoldaslar
Nihat Behram’in siirleriyle sahnede yer aldigi konserin konuklari da vardi. Hüseyin Turan, katilimcilara ve Grup Yorum’a saygilarini sundu. Rock’çi Aylin Aslim, Grup Yorum’un ‘Ulasir Sana’ sarkisiyla çikti dinleyicilerin karsina sonra ‘Benim Hâlâ Umudum Var’ diyerek bitirdi.. Son yillardaki politik görüsleriyle olmasa da, sarkilariyla Türkiye sol-sosyalist çevrelerde hatiri sayilir bir iz birakan Zülfü Livaneli ise “Yoldaslar” diye basladi konusmasini “Sizlerden güç almaya geldim” diye bitirdi. ‘Böyledir Bizim Sevdamiz’la baslayan Livaneli, ‘Karli Kayin Ormani’ni on binlerle birlikte söyledi. 

Bir gruptan da öte...
Hakki Özdal’in yazisinda altini çizdigi gibi Grup Yorum 80’li yillarin agir baski ortaminda sol-sosyalist çevrelerin direnis ve umut sarkilariyla ayaga kalkmasinda önemli bir moral destegi saglamisti. Dünkü konserin de ayni islevi yerine getirdigini söylemeden geçmeyelim. Dünkü konser, Yorum’un bir gruptan da öte, bir fikir oldugunu bir kez daha gösterdi.



  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 11.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu