Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Grup Yorum: Halkini sevmek cesaret ister

Grup Yorum: Halkini sevmek cesaret ister

Geçtigimiz Pazar günü Grup Yorum`un Bakirköy`de düzenledigi `Bagimsiz Türkiye Konseri`ne yüzbinlerin katilmasi Sabah yazari Emre Aköz`ü rahatsiz etti. Aköz bugünkü yazisinda Grup Yorum`u katil olmakla, konsere katilan sanatçilari da suursuzlukla suçladi.

Geçtigimiz Pazar günü Grup Yorum`un Bakirköy`de düzenledigi `Bagimsiz Türkiye Konseri`ne yüzbinlerin katilmasi Sabah yazari Emre Aköz`ü rahatsiz etti. Aköz bugünkü yazisinda Grup Yorum`u katil olmakla, konsere katilan sanatçilari da suursuzlukla suçladi.

Iste Aköz`ün `Livaneli ile Bekaroglu o konserde ne ariyordu?` baslikli o yazisi:

"Cumhuriyet gazetesinin haberi de, verdigi haberi sunus biçimi de korkunçtu. Baslik: "Bagimsiz Türkiye için"... Hemen üstünde "Grup Yorum`un `On`larin Türküsü` konseri her yastan yüz binlerce kisiyi bulusturdu" seklindeydi.

Haber kocaman bir konser fotografiyla desteklenmisti. Altta ise bu etkinlik vesilesiyle yorum yapan yazarlar yer aliyordu.

GRUP YORUM-DEV-SOL-DHKPC

Konser düzenlemek... "Bagimsiz Türkiye" diye slogan atmak... Ve bütün bunlari gazetede haber yapmak normal mi? Elbette normal... Kesinlikle suç degil.

Peki, niye "korkunç" diyorum? Benimkisi hukuki degil, tamamen ahlaki bir tepki.

Çünkü Grup Yorum, Dev- Sol gelenegi içinde yer alan bir müzik grubu. Bu gelenegi sürdüren insanlarin vardigi nokta, DHKP-C olarak, 9 Ocak 1996`da Sabanci is merkezine girerek Özdemir Sabanci ve arkadaslarini öldürmek oldu.

DHKP-C`lilerin isledigi cinayetin ardindaki kisilerden biri, polis sefi Hüseyin Kocadag`di. Susurluk Kazasi`nda ölen Kocadag, cinayeti isleyen ekipteki Fehriye Erdal`i, çayci olarak merkeze yerlestiren kisiydi.

SUURSUZLAR

Daha yazacak çok sey var. Burada kesiyor ve soruyorum: Grup Yorum böyle bir konser verebilir... Durumun farkinda olmayan gençler konsere gidebilir... Hatta Aylin Aslim da benzeri bir suursuzlugu gösterebilir.

Peki ya konuk sanatçi Zülfü Livaneli? Halkin Sesi Partisi`nden Mehmet Bekaroglu? Yillarin Cumhuriyet gazetesi?

Yukarida pek azina degindigim iliskileri bilmiyorlar mi da, biri konsere katiliyor, digeri göklere çikariyor?

Bunlarin hepsi siyasetten anlayan insanlar ve odaklar. Ne yaptiklarini, niye yaptiklarini biliyorlar.

Sabanci Suikasti`na ragmen bunu yapmalari bence ahlaki açidan korkunç!"


GRUP YORUM: HALKINI SEVMEK CESARET ISTER

Sabah gazetesi yazari Emre Aköz`ün katillikle suçladigi Grup Yorum, Emre Aköz`e cevap verdi. Emre Aköz`ü defalarca aramalarina ragmen telefonlarina çikmadigini belirten Grup Yorum üyeleri  söz konusu yazinin kendileriyle beraber konsere katilan yüzbinleri de hedef gösterdigini ifade ettiler.

Grup Yorum tarafindan basina gönderilen "Halkini sevmek cesaret ister korkaklar ve satilmislar halkini da vatanini da sevemez!" baslikli açiklama söyle:

"Bugün yayinlanan Sabah Gazetesi’nde Emre Aköz’ün polis agziyla yazmis oldugu yaziyi okuduk.

Bakirköy’de vatanini seven üç yüz bin yigit yürekli insan On’larin, Mahirlerin türküsünü söyledi. Iste o alana yazdigimiz pankartlardan birinde söyle diyorduk:

GRUP YORUM HALKTIR

HALK; YARATAN VE ÜRETENDIR

HALK; ADALET VE ÖZGÜRLÜK ÖZLEMI TASIYANDIR

HALK; ESIT VE HAKÇA YASAM ISTEYENDIR

TARIHI YAZAN HALKTIR

grup yorum halktir

halkini sevmek, cesaret ister

halkini sevmek, bu degerler ugruna her türlü özveriyi göstermektir

halkini sevmek, onun için mücadele etmek, onu mücadeleye katmaktir.

Iste bu pankartlar ve oradan yükselen devrimin türküleri elbette birilerini korkutacakti. Korkuttu da. Bunun sonucudur Emre Aköz’ün yazmis oldugu; grubumuzu ve katilan sanatçi dostlarimizi, misafirlerimizi, 300 bin kisiyi hedef gösteren, asagilayan, suçlayan yazi.

Ülkelerde devrimci mücadele veren örgütler silahli propaganda yapar. Desteklersin desteklemezsin, begenirsin, begenmezsin. Ancak kimse seninle ayni fikri tasimak zorunda degildir. Seninle ayni fikri tasimiyor diye karalamak ve hedef göstermek bilinçli yapilan bir eylemdir. O kadar ucuz bir demagoji yapiyorsunuz ki dersinizi iyi çalismadiginiz anlasiliyor. Yazinizi okuduktan sonra biraz düsündük de sayin Aköz Bey, hakkimizda “katil” gibi iddilara sahip olmaniz, bunlara inanmaniz için iki sebep olabilir ancak. Birincisi bunlara inanmak için aptal olmaniz lazim ya da bilerek, isteyerek, yalan söyleyerek bu iddialari yapiyorsaniz o zaman ahlaksiz olmaniz lazim. Ancak maalesef toplumu yönlendiren bir meslegi sürdürdügünüz için ikisi de çok vahim bir durumda oldugunuzu gösterir.

Emre Aköz korkaktir. Bugün bu iddiali yazisi ile ilgili kendisi ile görüsmek istedigimizde telefonlarimiza çikmamistir. Bu iddilarani ispatlamasini istedik.

“Ispatlamayan serefsiz ve ahlaksizdir.” dedik. Ancak telefonlarimiza çikma, bunlari yüzümüze söyleme cesaretine sahip degildi. Dedik ya korkaktir. Korkaklar hep arka kapilardan kaçar. Bazen de telefonlara çikmaz. Verecek cevap bulamaz. Korkak oldugu için halkini sevemez zaten. Çünkü halkini sevmek cesaret ister. Grup Yorum’u da sevemez bu yüzden, çünkü dedik ya Grup Yorum halktir.

Emre Aköz gibi zavallilar hep olacaktir. Ruhu köledir çünkü. Onlar özgürlük ve bagimsizlik isteyemezler. Çünkü korkaktirlar. Defalarca söyledik yine söylüyoruz;

`ONLAR YAZI YAZAR, TARIHI DE HALK YAZAR`

“ancak ruhu köle olmayanlar haykirabilir özgürlügü, ancak ruhu köle olmayanlar bagimli yasamayi istemezler. Özgür vatan topraklarinda yasamak isterler.”

Bagimsizlik demek devrim demektir. Devrim ise Emre Aközlerin yani onlar gibi pek çok iktidar yalakasinin en büyük korkusudur. Tekellerin, Sabancilarin, Koçlarin, Sahenklerin en büyük korkusudur devrim.

Devrimi yapacak olan halktir. Emre Aközler mi? Onlar yazi yazar. Kalemini kimi zaman kana batirir kimi zaman da pislige batirip yazar.

Ancak kimsenin unutmamasi gereken bir sey daha vardir:

TARIHI DE HALK YAZAR.

ÖNCE YÜZBINLER OLUR, SONRA MILYONLAR, SONRA YIKILIR YALANIN, DOLANIN, SÖMÜRÜNÜN SALTANATI...

HALKIN ÖZGÜRLÜK VE ADALET ÖZLEMI BITMEZ."

(emek dünyasi)


  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı