Tarih: 01.01.2018 00:00

Grup Yorum üyesine hapis cezasi

Facebook Twitter Linked-in

Istanbul 15. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya tutuklu saniklar Grup Yorum üyesi Seçkin Taygun Aydogan, Cemray Bas ve Melis Çitlioglu katildi. 3 tutuksuz saniginda katildigi durusmada saniklara son sözleri soruldu.

 

Grup Yorum üyesi Aydogan son savunmasini yapti

Tahliyesini ve beraatini isteyen sanik Seçkin Taygun Aydogan, "Eylem yerinde çekilen ve benim tutuklanmama neden olan fotograftaki kisi herkese benzeyebilir. O kisinin ben oldugum kanaatine nasil variliyor anlamiyorum. Adli Tip’ta gönderdigi raporda bu fotograf ile tespit yapilamaz dedi. Zaten beni gözaltina alan polislerde yanimda "Göstericiler arasinda bu vardi, yoktu" diye tartisti. Benim emniyette kaydim var diye aldilar." dedi. Diger 5 sanikta suçlamalari kabul etmeyerek beraatini istedi. Saniklar son sözlerinde beraatlerini talep etti.

 

6 yil 15 gün hapis cezasi

Davayi karara baglayan Mahkeme Heyeti, saniklar Eser Morsümbül, Cemray Bas, Gürkan Türkoglu, Seçkin Taygun Aydogan, Melis Ciddioglu ve Haza Kaya’nin "terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adina suç islemek, 13 Aralik 2011’de katildiklari eylemde emniyet güçlerine görevini yaptirmamak için direnmek ve eylemde polis araçlarina tas atarak mala zarar vermek" suçlarindan 6 yil 15 gün hapisle cezalandirdi. Saniklarin "terör örgütü propagandasi yapmak" suçundan açilan davalarinin ise ertelenmesine hükmeden mahkeme, 3 tutuklu sanigi ‘aldiklari cezanin miktari ve tutuklu kaldiklari’ süre gerekçeleri ile tahliye etti. Tahliye edilen saniklara yurtdisi çikis yasagi kondu.

 

Adliye önünde biber gazli müdahale

Grup Yorum üyesi Seçkin Aydogan`in da saniklari arasinda bulundugu dava öncesi Çaglayan`daki Istanbul Adalet Sarayi önünde eylem yapmak isteyen gruba polis biber gaziyla müdahale etti.

Eylem ve basin açiklamalarinin yasak oldugu Çaglayan`daki Istanbul Adalet Sarayi C kapisi önünde toplanan grup, önce polis tarafindan uyarildi. Uyarilara ragmen adliye önünden pankart açmak isteyen ve slogan atan gruba çevik kuvvet polisi biber gaziyla müdahale ederek uzaklastirdi. Çaglayan Meydani`na dogru uzaklasan grubu polis bir süre takip etti.

Cumhuriyet




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —