Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Gül-Erdogan krizinde son perde

Gül-Erdogan krizinde son perde

Cumhurbaskani Abdulluh Gül`ün dokunulmazlik açiklamalarina Burhan Kuzu`dan yanit geldi. YURT

ISTANBUL-  Ayyuka çikan Gül Erdogan krizinde bugün de bir baska gerilim yasandi. Yasaklanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami, Açlik grevleri, Baskanlik sistemindeki tartismalari ile gündeme gelen kriz birkez daha gündemde.

Basbakan Erdogan`in milliyetçi kesimi arkasina almak için sik sik parladigi Kürt Sorunu`nda son kozu BDP`li vekillerin dokunulmazligi oldu. Erdogan, BDP`livekillerin dokunulmazliklarinin kaldirilmasi için talimat verdi, talimat hizla yerine getirildi. Cumhurbaskani Abdullah Gül ise bugün dokunulmazliklarla ilgili "Kendimizi çikmaz sokaklara itmeyelim" uyarisinda bulundu.

Cumhurbaskani Abdulluh Gül`ün dokunulmazlik açiklamalarina Burhan Kuzu`dan yanit geldi. Anayasa Komisyonu baskani Burhan Kuzu, "Karar verirken, sonu 1994 gibi olur diye düsünmedik. Devletin basi ile hükümetin basi her zaman ayni telden çalamaz. Direksiyonun basinda Basbakan var". dedi.

ERDOGAN: FARKLI KONU
Basbakan Erdogan da,  Senegal Basbakani Abdoul Mbaye`yi ile yaptigi görüsme sonrasi düzenlenen ortak basin toplantisinda gazetecilerin gündeme iliskin sorularini yanitladi. Basbakan Erdogan, BDP`li milletvekilleri hakkindaki fezlekeyle ilgili olarak, Abdullah Gül ile aralarinda bir fikir ayriliginin olup olmadiginin sorulmasi üzerine, "Konulari saptirmayalim. Farkli konu, farkli konu. Sayin Cumhurbaskanimizin açiklamasinin neyi hedefledigi bellidir benim yaptigim açiklamanin da neyi hedefledigi bellidir. Türkiye`de milletvekili olarak dokunulmazlik zirhina bürünmek suretiyle ülkenin refahina, huzuruna kastedenlere, adeta teröre tesvik edenlere, `silahlanin` çagrisinda bulunanlara karsi da herhalde milletin vekilleri olarak bizim de yapmamiz gerekenler vardir. Milletimizin de bizden beklentileri vardir. Bu konuda bizler de Ak Parti Grubu olarak bu fezlekeler üzerinde çalismalarimizi yapmak suretiyle kararimizi verir, atmamiz gereken adimi atariz" dedi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli