Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

GÜL VE DIKEN

GÜL VE DIKEN

Hiç bir sey bulamasa kendi ile kavga edecek potansiyele sahip AKP cenahinin son kavga ve gürültü meselesi, parti kurucusu olan, basbakanlik ve cumhurbaskanligi yapan Sayin Abdullah Gül oldu!

GÜL VE DIKEN

Hiç bir sey bulamasa kendi ile kavga edecek potansiyele sahip AKP cenahinin son kavga ve gürültü meselesi, parti kurucusu olan, basbakanlik ve cumhurbaskanligi yapan Sayin Abdullah Gül oldu!

Evlat baba ile kavga eder, kardes kardes ile kavga eder. Bunlar istenmese de hayatin aci gerçekleridir, istenmese de olabilecek seylerdir.

 

AKP cenahinin bir kismi ile Sayin Gül`ün kavgasi istenmeyerekten degil, basbayagi isteyerek, kasiyarak ortaya çikti!

 

Bu isin daha evveli yok mudur, elbette var idi. Ama kardes kardes geçiniyorlar idi! Bu kavganin duyulmamasi Gül`ün kisiliginden kaynaklaniyordu! Sayin Gül kendi renk vermese de özel kalemi ve hanimi bu kavgayi duyuruyor idi. Sayin partili cumhurbaskani ise hem hal ve hareketlerinden belli ediyor, hem de teskilatta alttan alta bu kavganin altyapisini olusturuyor idi.

 

Kavga geçmisin hesaplasmasindan çok gelecege yönelik duruyor. Cumhurbaskanligi seçimlerinde isi zor olan Sayin partili cumhurbaskani, rakiplerinin Gül etrafinda toplanip aday yapilmasi ihtimalinden bile çekiniyor. Çünkü seçim çok riskli, Sayin Gül`ün aday olmasi çok daha riskli.

 

AKP cenahi tek adam üzerinden tüm kurgularini yapip baskasi mi var sorusuna Abdullah Gül takoz oluyor. Abdullah Gülü begenmiyoruz deseler siz yaptiniz, sizin adaminizdi sorusuna cevap veremeyecekler, kendi kurduklari baska adam mi var tezgâhi çökecek.

 

Baska adam mi var tezgâhi, zaten çürük bir tezgâh! Gerçekçi hiçbir yani yok, kendi kurgularina kendileri cevap verince, kendi algilarini kendileri gibi safiyane okuyunca anlami olan ama ne politik ne ideolojik anlami olmayan sadece günü kurtarmaya matuf tamamen asparagas bir anlayis.

 

Ülkeyi, Sayin Erdogan kurtaracakmis edasi ile sunulan baska adam yok asparagasi, ülkeyi bu hale kim getirdi sorusu ile bertaraf edilebilecek, kisisel kariyer planlamasi yapan siradan bir adamin Sayin Gül ve Sayin Erdogan`in CV` sini eline aldiginda Sayin Gül`den yana tavir alacagi kesin olan müsahhas gerçeklik karsisinda çökecek bir asparagastir.

 

Bu gerçekligi bildikleri için simdiden Sayin Gül`e vurmaya, Ingiliz adami demeye basladilar. Bunu söylerken kendi alkisladiklari adamlarin kimlerin adami oldugunu, kimlerden madalya aldiklarini, hangi projeler ile buralara geldigini unutan bu zavalli cenaha hatirlatmakta fayda var, her gülün dikeni vardir!

 

Bu yaziyi Gül taraftari oldugumdan ya da onu basta görmek istedigimden degil,  Sayin Gül` e vurdukça kendilerine vurduklarini bile anlamayan, eden bulur söylemini hakli çikartan, dis güçlerin, uluslararasi sermayenin destegi ile rahat rahat siyaset yapip hava basanlarin, en ufak badirede tökezleyip saga sola satasmalarini seyretmek zevk verdigi için yaziyorum.

 

Sayin Gül`ün mücadeleci olmadigini biliyor, bu ise girerse AKP cenahini birileri daha çok yanina çekmek için yapacagini düsünüyorum.

 

AKP kurulus sürecini AKP cenahina yakin Sayin Dilipak, Sayin Nasuhi Güngör`ün beyan ve yazilarina bakar isek Sayin Gül ve Erdogan`in birbirlerinden çok farki olmadigi, nüans ve kisilik farkliliklari disinda hizmet alanlarinin ayni oldugu görülecektir!

 

Biri gül ise digeri dikendir, biri diken ise digeri güldür. Ama ayni bahçenin gülü ve gülistanidirlar.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli