Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Gülden,? Engelliler sahipsiz degillerdir?

Gülden,? Engelliler sahipsiz degillerdir?

10/16 / Mayis Engelliler Haftasi Esenler`de yasayan engellilerimizin yalnizlastigi ve üzüldügü hafta oldu. Belediyenin, STK`larin, siyasi partilerin ve Esenler halkinin ilgi duymadigi bu önemli engelliler haftasina, yeni kurulan CHP engelliler komisyonu

 Gülden,“ Engelliler sahipsiz degillerdir”

10/16 /  Mayis Engelliler Haftasi Esenler’de yasayan engellilerimizin yalnizlastigi ve üzüldügü hafta oldu. Belediyenin, STK’larin, siyasi partilerin ve Esenler halkinin ilgi duymadigi bu önemli engelliler haftasina, yeni kurulan CHP engelliler komisyonu iyi hazirlandi ve “Beni Engellediginin Farkindamisin? ” sloganiyla herkese mesaj verdi.

10-16 Mayis Engelliler Haftasi nedeniyle, CHP Esenler Ilçe Örgütü Engelliler Komisyonu Baskani Memet Gülden ve yönetim kurulu üyeleri yaptiklari çalismalarla, Engelliler sahipsiz degillerdir, CHP varsa herkes için var “projesiyle engelliler haftasina katki sundular, duyarlilik gösterdiler.

CHP Esenler ilçe baskani Bülent Ütebay, yönetim kurulu üyeleri, CHP Belediye meclis üyesi Mustafa Usta, CHP Il engeliler komisyon baskani Ahmet Gürlevik,CHP Esenler Engelliler Komisyon baskani Memet Gülden ve komisyonun üyeleri, engellilerle birlikte Atisalanindan Esenler cumhuriyet meydanina kadar yürüdüler.

Engellilerin sorunlari çözülemeyecek sorunlar degiller

CHP Esenler Engelliler Komisyon baskani Memet Gülden yaptigi açiklamada, “ bizler engelli komisyonuyuz, komisyonumuzun kurulusundaki hedefi ve amaci belli, engellilerimize yardimci olmak, onlarin sorunlarini gerekli yerlere tasimaktir. Kisa bir zamanda önemli çalismalar yaptik. Yaptigimiz bu çalismalarin sonucunda gördük ki, Engelli kardeslerimizin sorunlari çok, çözümleri ise toplumumuzun ve siyasilerin el vermesi, duyarlilik göstermesi durumunda çözülemeyecek sorunlar degiller.

 
“Engellilerimize engel olunmasin yeter”
 Komisyonumuzun Yaptigi çalismalarda engelli yurttaslarimizin ve ailelerinin en çok sikayet ettikleri konu ise 2006 yilinda çikartilan Saglik Raporu Yönetmenliginin ortaya çikardigi kargasa nedeniyle engelliler, egitim, saglik, ulasim, emeklilik, sosyal yardim saglanmasi, dis tedavisi, araç alimi vb. konularinda büyük sikinti ve magduriyetler yasamaktadirlar. Bakiniz engellilerimiz kendilerine açinacak bir gözle bakilmasini asla istemiyorlar. Kendilerine engel olunmasin yeter. Onlar Özel ilgi bekliyorlar ve toplumda herkesin sahip oldugu Haklardan esitlik temelinde yararlanmak istiyorlar.
 
“Engellilerle el ele verecegiz”
Bugün Atisalanindan baslayarak, Cumhuriyet Meydanina kadar yürüdük, mesaj verdik, güzel ve olumlu tepkiler altik. Beni Engellediginin Farkindamisin?mesajini verdik. Dedik, yaya kaldirimlarini isgal etmeyiniz, araçlariniz bizlere engel olmasin, magaza önlerine koydugunuz esyalar bizi engellemesin. Umut eterim ki bu mesajlar yerine ulasmistir ve yetkililerde bu konularda hassasiyet gösterirler. Esenler’de kurulmus ve özverili çalisan engelli derneklerimiz var! Sorunlari ve islevlikleri farkli farklidir. Bu derneklerimize kayitli üyelerinin ve yakinlarinin sorunlar da farkli farklidir. Bizlere düsen sorumluluk ise, Engelli derneklerimizle el ele vererek, karsilikli konusarak, danisarak planli ve projeli bir çalismayla, nerede hangi sorunlari varsa, bu sorunlari çözmek olacaktir” dedi.

 



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu