Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Gülen Cemaati Çözüm Sürecini Sabote Ediyor

Gülen Cemaati Çözüm Sürecini Sabote Ediyor

Es Baskani Cemil Bayik`la bir söylesi yapti. Bayik, söylesinin 3`üncü bölümünde; Ergenekon davasi ve Fethullah Gülen Cemaati`yle ilgili sorulara yanit verdi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Gülen Cemaati Çözüm Sürecini Sabote Ediyor

Es Baskani Cemil Bayik’la bir söylesi yapti. Bayik, söylesinin 3’üncü bölümünde; Ergenekon davasi ve Fethullah Gülen Cemaati’yle ilgili sorulara yanit verdi. 

Iste BBC Türkçe’de yayinlanan o söylesiden ilgili bölüm:

“`ERGENEKON DAVASI TAM BIR ALDATMA`

Bayik Ergenekon davasinin bir aldatma oldugu görüsünde:

"Dikkat ederseniz Ergenekon davasinda Kürdistan’da yaptiklarina dair bir yargilama yoktur. Yargilama hangi çerçevede? Sadece hükümeti ilgilendiren, AKP’yi ilgilendiren yanlariyladir. Onun için bu dava öyle çok söyledikleri gibi Ergenekon’u açiga çikaran, vesayeti ortadan kaldiran, Türkiye’yi kirlilikten kurtaran, her seyi seffaflastiran, her seyin hesabini soran bir dava degil, tamamen bir aldatmadir. Yapilan daha önceki Ergenekon’un tasfiyesi, onun yerine yesil Ergenekon’un geçirilmesidir. Dikkat ederseniz bunun esas sorumlulari yavas yavas temizleniyor. Bütün belgeler ortadan kaldiriliyor, izler silinmeye çalisiliyor."

Eski derin devlet, yeni derin devlet tartismalari üzerinden, Bayik’in daha önce kendi derin devletini kurdugunu iddia ettigi Gülen Cemaati konusuna geliyoruz.

Bayik’a Cemaat’le ilgili iddiasinin bugün için de geçerli olup olmadigini sordugumuzda "Elbette" cevabini veriyor.

GÜLEN CEMAATI ÇÖZÜM SÜRECINI SABOTE EDIYOR

Bayik, Gülen Cemaati’nin, Islam cografyasinda geçmisten bugüne uzanan bir misyonunun bulundugu, o kapsamda faaliyetlerini sürdürdügünü söylüyor:

"Türkiye’de ilk komünizmle mücadele dernegini kuran Enver Ören ile Fethullah Gülen’dir. Bu dernekleri CIA, Sovyetlere ve Türkiye’de sola karsi kuruyordu. Sovyetler ve Sosyalizm düsmanligi yapildi. Sovyetler dagilinca kapitalist modernist sistem tarafindan yeni bir strateji gelistirildi: Iktidar Islam’i stratejisi. Bu, Fethullah Gülen eliyle gerçeklestiriliyor. Bugün kapitalist modernist sistem, onun vurucu gücü NATO, Orta Dogu ve Orta Dogu’nun etrafinda bu stratejiyi uyguluyor. Bununla kendi hegemonyasini kurmak istiyor. Derin devlet NATO’nun stratejilerine göre sekilleniyor. Bu stratejinin ideolojik öncülügünü de Fethullah Gülen örgütlenmesi yapiyor. Kendisini bir sivil toplum örgütü gibi gösteriyor. Bu bir aldatmadir. Tamamen o stratejinin ideolojik öncülügünü yapiyor."

Bayik, Gülen Cemaati’nin baris sürecine de karsi oldugunu düsünüyor:"Açikça karsisinda duruyor ve sabote etmeye çalisiyor. Hatta hükümete sunu söylüyor: Neden PKK’yle çözüme oturuyorsun? Tasfiye etmen gerekir."

Bayik, BBP’nin (Büyük Birlik Partisi) Cemaat tarafindan kullanildigini da iddia ediyor.

Bayik’a göre Cemaat ve BBP arasinda 12 Eylül öncesi dönemde MHP ve Ülkü Ocaklari arasinda olana benzer bir iliski var.

Ancak Fethullah Gülen ve onu temsil ettigi düsünülen kisiler defalarca baris sürecine karsi olmadiklari yönünde açiklamalar yaptilar.

Bundan yola çikarak, Bayik`a "Gülen Cemaati ile ilgili olarak, zamaninda elinizde oldugunu söylediginiz ve çarpici oldugunu iddia ettiginiz belgeleri açiklayacak misiniz?" diye sorduk.

Bayik ise, bunlari yayinlamak isteyen basin organlarina vermeye hazir olduklarini, ancak kimsenin yayinlayabilecegine inanmadiklarini söylüyor.”

Odatv.com

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli