Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

Gülsuyu çetesi ülkücü baglantili

Gülsuyu çetesi ülkücü baglantili

Istanbul Maltepe`ye bagli Gülsuyu Mahallesi`nde "Uyusturucu, çetelesme ve yozlasmaya karsi mahallemizi savunuyoruz" sloganiyla 7. Sanat ve Hayat Kültür Festivali`nin çalismalarini yürüten Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Maltepe ilçe örgütü, bir kez da


Istanbul Maltepe`ye bagli Gülsuyu Mahallesi`nde "Uyusturucu, çetelesme ve yozlasmaya karsi mahallemizi savunuyoruz" sloganiyla 7. Sanat ve Hayat Kültür Festivali`nin çalismalarini yürüten Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Maltepe ilçe örgütü, bir kez daha çetecilerin silahli saldirisina ugradi.

Dört gün içerisinde ikinci kez saldirilarin hedefi olan binada maddi hasar meydana geldi. Araçla, partinin önüne gelen saldirganlar, binaya ates açtiktan sonra kaçti. Binanin camlari kirilirken, içeride kimse bulunmadigi için can kaybi ve yaralanma yasanmadi. Çeteci gruplar 7 Agustos günü de binayi basmis ve ve 3 partiliyi yaralamisti.

Partilileri ve mahalle halkini hedef alan çetelerin, ülkücülerle baglantili oldugu ortaya çikti. www.ulkucuhaberajansi.com sitesinde son bir hafta içinde 9 kisiyi silahla yaralayan ve 3 kez ESP binasina silahli saldiri düzenleyen çeteciler, "teröre karsi mücadele eden vatanseverler" olarak gösteriliyor.

SAKARYA ÇETESI`NIN UZANTISI

Sitede, çeteciler için, "Bu olaylar aslinda su anda denildigi gibi bir uyusturucu konusu degil, sinmek ve yilmak istemeyen bir grup vatanseverin mücadelesidir" ifadesi dikkat çekiyor. Saldiriyi gerçeklestiren çete, mahallede "Sakarya Çetesi"nin uzantisi olarak biliniyor. Uyusturucu ve kadin bedeni ticareti, haraç toplamak, tehdit etmek gibi çesitli suçlarin faili. Topladiklari haraçlar mahalle halkini bezdirmis durumda..

***

 

NE OLMUSTU?

Temmuz ayinin basinda BDP üyelerine saldiran çeteler, saldirilarini 25 Temmuz`dan itibaren artirdi. 25 Temmuz günü, mahalledeki parkta oturan SGD üyesi Cebrail Günebakan, silahli saldirida karnindan yaralandi.

Bu saldiri, mahalledeki huzursuzlugu artirirken, çeteciler, bu yil 7. kez ESP tarafindan düzenlenecek Sanat ve Hayat Kültür Festivali`nin afislerini asan Sosyalist Gençlik Dernegi üyesi iki gence saldirdi. Sinan Sagir iki bacagindan, Aykan Simsek bir bacagindan kursunla yaralandi.

7 Agustos günü sabah saatlerinde yasanan saldirinin ardindan ayni gün ögle saatlerinde çeteciler bu kez, ESP Maltepe Ilçe Örgütü`nü hedef aldi. Parti binasina ates açan saldirganlar, SGD üyeleri Özgür Bedel ve Deniz Karacagil ile Partizan dergisi okuru Çagdas Temuroglu`nu yaraladi.

Gülsuyu halki, 8 Agustos aksami çetelere karsi sokaga çikti. Polis karakolunun önüne yürüyen kitlenin üzerine ates açan çeteciler, bu kez 2`si gazeteci 5 kisiyi yaraladi.

Hafif sekilde yaralananlar hastaneye kaldirilirken, Heykel Meydani`na yürüyen kitleye, çeteler ikinci kez saldirdi.

SERBAY MANSUROGLU/BIRGÜN



  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli