Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

10 gün süre verildi: Gelir kaybi ve kira destegi için basvurular basladi

10 gün süre verildi: Gelir kaybi ve kira destegi için basvurular basladi

Ticaret Bakanligi’nca, Covid-19 salginindan olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kisi tacirlere verilecek desteklere iliskin basvurular, e-Devlet üzerinden alinacak. Destek basvurulari 8 Ocak Cuma gününe kadar devam edecek.

Ticaret Bakanligi’nca yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgini nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kisi tacirlere verilecek gelir kaybi ve kira destekleri için basvurular basladi.

 

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, desteklerden 22 Aralik 2020 tarihli ve Cumhurbaskani Karari geregi yürürlüge konulan, 24 Aralik 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayimlanan “Koronavirüs Salgini Nedeniyle Verilecek Hibe Destegi Programi ve Uygulama Esaslari Hakkinda Teblig” kapsaminda belirlenen sartlari tasidigi tespit edilen basvuru sahipleri faydalanacak.

 Basvurular yalnizca e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden alinacak.

Destek basvurulari bugünden itibaren 10 gün süreyle (8 Ocak 2021 Cuma gününe kadar) devam edecek.

Online basvuruda yasanabilecek yogunlugun, hizmete erisime engel olmasini önlemek için basvurular, T.C. Kimlik Numarasinin son hanesine göre alinacak. Basvurular su sekilde yapilabilecek:

"T.C. Kimlik Numarasinin son hanesi '0' olan vatandaslar 30 Aralik 2020 Çarsamba, '2' olan vatandaslar 31 Aralik 2020 Persembe, '4' olan vatandaslar 1 Ocak 2021 Cuma, '6' olan vatandaslar 2 Ocak 2021 Cumartesi, '8' olan vatandaslar 3 Ocak 2021 Pazar günü basvurabilecek. 4-8 Ocak 2021 tarihleri arasinda da tüm vatandaslar basvuruda bulunabilecek."

Basvuru sonuçlari destek basvurulari tamamlandiktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden açiklanacak.

Basvuru süreci sonrasi yapilacak degerlendirme sonrasinda hak sahiplerine yapilacak ödemeler Ticaret Bakanligi tarafindan açiklanacak tarihte basvuru esnasinda verilen banka hesap numaralarina otomatik aktarilacak.

Basvuruya iliskin tüm süreçler turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet Kapisi araciligi ile yürütülecek.

kaynak:birgün gazetesi



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli