Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

2 günde 3 ögretmen Kovid-19'dan hayatini kaybetti: "Ölüyoruz, asi nerede?"

2 günde 3 ögretmen Kovid-19'dan hayatini kaybetti: "Ölüyoruz, asi nerede?"

Kütahya, Istanbul ve Izmir’de 2 günde 3 ögretmen Kovid-19 sebebiyle yasamini yitirdi. Yüz yüze egitimin basladigi 15 Subat’tan bu yana ise 19 egitim emekçisi hayatini kaybetti.

Yetersiz önlemler nedeniyle egitim emekçileri hayatini kaybetmeye devam ediyor. Geçtigimiz iki gün içerisinde Kütahya, Istanbul ve Izmir’de koronavirüse yakalanan üç ögretmen hayatini kaybetti. Yüz yüze egitimin basladigi 15 Subat’tan bu yana ise 19 egitim emekçisi hayatini kaybetti.

Kütahya’nin Hisarcik ilçesinde, Dereköy Ilk ve Ortaokulu'nda Müdür Yardimciligi yapan ögretmen Yakup Sevinç (47) koronavirüs nedeniyle hayatini kaybetti. Sevinç, 10 gün önce Kovid-19 testinin pozitif çikmasi üzerine Tavsanli Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alinmisti. Hastanedeki 3 günlük tedavinin ardindan taburcu olan ögretmen Sevinç, karantina süresinin bitimine 1 gün kala evinde fenalasti. Ambulansla hastaneye kaldirilan Sevinç, hayatini kaybetti

Izmir Bayrakli’da bulunan Mustafa Kemal Anadolu Lisesinde görev yapan Fizik Ögretmeni Berrin Gür de dün Kovid-19 nedeniyle hayatini kaybetti. Egitim Bir-Sen üyesi Gür’ün ölüm haberini sosyal medyada paylasan ISIG Meclisi, “Ailesine ve egitim emekçilerine bassagligi diliyoruz” dedi.

Yine dün Istanbul Ataköy Atatürk Ortaokulunda çalisan Ögretmen Nizamettin Uysal Kovid-19 nedeniyle hayatini kaybetmisti. Uysal’in ölümüne iliskin açiklama yapan Egitim Sen Istanbul 1 No’lu Subesi “Artik yeter. Ölüyoruz, asi nerede?” diyerek ögretmenler ve ögrenciler için yeterli önlemleri almayan iktidara tepki göstermisti.

Rek

"ÖLÜMLERIN SORUMLUSU BAKANLIK"

Yasanan ölümleri degerlendiren Egitim Sen Istanbul 9 No’lu Sube Baskani Hüseyin Özev, önlem almayan bakanligin ölümleri izledigini ifade etti. Ögretmenlerin ve egitim çalisanlarinin hayatlarindan endise ettiklerini belirten Özev, bakanligin bir an önce önlem almasi gerektigini vurguladi.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’un 24 Subat’ta kameralar önünde asi olarak egitimcilerin asilanacagini duyurdugunu ifade eden Özev, “Bakandan bekledigimiz bütün egitimciler asilandiktan sonra asi olmasi idi. Asiya köy okullarinda görev yapan egitimcilerden baslandi. Ne yazik ki bu sayi ögretmenlerin yüzde 10’unu kapsamakta. On binlerce egitim emekçisi henüz asi olamadi” dedi.

15 Subat'tan bu yana 18 egitim emekçisinin koronavirüs nedeniyle hayatini kaybettigini hatirlatan Özev, “Bunun sorumlusu önlemleri almayan Milli Egitim Bakanligidir. Ögretmenler ve egitim çalisanlari hayatlarindan endise ediyorlar. Tedirginlik had safhada. Salginin hizla yayildigi bugünlerde bir an önce egitimciler ve çalisanlar asilanmali. Derslik ve yardimci personel sayilari artirilmali" diye konustu.,

MANISA'DA 200 ÖGRETMEN VE 700 ÖGRENCI KOVID-19'A YAKALANDI

Öte yandan Egitim Sen Manisa Subesinin verilerine göre vaka sayilarinda artisin yasandigi Manisa’da mart ayinda 200’den fazla ögretmen ve 700’e yakin ögrencinin Kovid-19 testi pozitif çikti. 6 okul karantinaya alindi.

Türkiye genelinde 15 Subat- 4 Nisan’a kadar toplam pozitif ve temasli ögretmen sayisi 2 bin 558, ögrenci sayisi 3 bin 379 oldu. Hizmetli-memur personel sayisi 246 olurken, 19 egitim emekçisi de yasamini yitirdi.

Rekla

Mezopotamya Ajansinin aktardigina göre Egitim Sen Manisa Subesi Baskani Ismail Sener, tabloya her gün onlarca vakanin eklendigine dikkat çekti. “Böyle bir vahametin içindeyiz” diyerek duruma tepki gösteren Sener, vaka sayilarindaki artis nedeninin iktidarin aldigi yetersiz önlemlerden kaynaklandigini dile getirdi.

Yetersiz önlemlerle pandeminin yönetilemeyecegini belirten Sener, “Iktidar, alinan önlemleri ‘komedi’ olmaktan çikarmalidir. Sorumsuz sorumlularin artik seffaf davranmasi gerekiyor” ifadelerini kullandi.

"ASILAMA SÜRECI HIZLA TAMAMLANMALI"

Egitim emekçileri, yüz yüze egitim için salgin sürecinde alinmasi gereken acil önlemleri su sekilde siraliyor:

  • Egitim emekçilerinin iki doz asilanma süreci hizla tamamlanmalidir.
  • Saglikli ve güvenli bir egitim için ihtiyaç duyulan kadro atamalari yapilmali.
  • Seyreltilmis sinif uygulamasini saglayacak düzenlemeler yapilmali.
  • Kalabalik okullarda, ögretmenler odasi sayisi artirilmali.
  • Okullarda tedbirleri denetleyecek ve eksikliklerin giderilmesi için çalisma yürütecek görevlendirmeler yapilmali.
  • Kaynak Evrensel


  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı