Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Gürsel sanik,Gülerce tanik

Gürsel sanik,Gülerce tanik

Cemaat iktidara ortak olmak istiyor seklindeki suçlamalar çok kaba. AK Parti ve cemaat iki kristal vazo, bu iki vazoyu çarpistirmamak lazim` diyen Hüseyin Gülerce, 11 Eylül günü yapilacak Cumhuriyet davasi durusmasinda tanik olarak dinlenecek.

 Bu sözleri söyleyen Kadri Gürsel sanik, Hüseyin Gülerce tanik
 
`Cemaat iktidara ortak olmak istiyor seklindeki suçlamalar çok kaba. AK Parti ve cemaat iki kristal vazo, bu iki vazoyu çarpistirmamak lazim` diyen Hüseyin Gülerce, 11 Eylül günü yapilacak Cumhuriyet davasi durusmasinda tanik olarak dinlenecek.
 
Ayni programda cemaatin devlete sizin bir örgüt oldugunu söyleyen Kadri Gürsel ise tanik olarak yargilanacak!
 
FETÖ`den iki kez müebbetle `tutuksuz` yargilanan Savci Murat Inam tarafindan Cumhuriyet gazetesine yönelik baslatuilan sorusturma kapsaminda 9 aydir tutuklu olan Cumhuriyet çalisanlarinin ilk durusmasi geçtigimiz hafta boyunca Çaglayan Adliyesi`nde görüldü. 
Istanbul 27. Agir Ceza Mahkemesi, verdigi ara kararda 
Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku Hakan Kara, Önder Çelik Mustafa Kemal Güngör ve Turhan Günay`in tahliyesine, Akin Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu ve Ahmet Sik`in tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi 11 Eylül 2017 tarihine erteledi.
 
 HÜSEYIN GÜLERCE TANIK, KADRI GÜRSEL SANIK!
Mahkeme ayrica, 11 Eylül`de Silivri Cezaevi yerleskesinde görülecek durusmada Hüseyin Gülerce`nin de tanik olarak dinlenmesine karar verdi.
35 yil boyunca 15 Temmuz`un ardindan `FETÖ terör örgütü` olarak yargilanmaya baslanan Gülen Cemaati`nin içinde ve üst düzey görevlerde bulunan Hüseyin Gülerce`nin, yillarca cemaat tehlikesine karsi toplumu ve AKP iktidarini uyarma görevini yerine getiren Cumhuriyet çalisanlarinin `sanik` olarak yargilandigi davanin tanigi olmasi tepki çekti.
Davada verilen ara kararin ardindan, 28 Nisan 2009 tarihinde CNN Türk canli yayininda yasanan bir tartismanin arsiv görüntüleri yeniden gündeme geldi.
 

Kadri Gürsel, programda Gülen Cemaatinin farkli bir örgüt oldugunu ve devlete `sizdigini` savunurken, Hüseyin Gülerce ise `kristal vazo` olarak degerlendirdigi Gülen Cemaati`ne yönelik bu suçlamalarin `çok kaba` oldugunu savunuyor ve  AK Parti ve cemaat iki kristal vazo, bu iki vazoyu çarpistirmamak lazim` diyordu.
Cemaati savunan Hüseyin Gülerce`nin tanik, cemaat konusunda uyarida bulunan Kadri Gürsel`in ise sanik sandalyesine oturtulmasi, Cumhuriyet davasinin nasil bir zemine oturtuldugunu da gösteriyor.
 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli