Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Gürsel Tekin: 8-9 Haziran`da ilk isimiz kirli gazetelere...

Gürsel Tekin: 8-9 Haziran`da ilk isimiz kirli gazetelere...

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Izmir`de düzenledigi basin toplantisinda ``Simdi de Kiliçdaroglu için yaziyorlar. Kiliçdaroglu cam gibidir. 8-9 Haziran`da ilk isimiz bu kirli gazetelerin tamamina el koymak olacaktir`` dedi.

 CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Izmir`de düzenledigi basin toplantisinda ``Simdi de Kiliçdaroglu için yaziyorlar. Kiliçdaroglu cam gibidir. 8-9 Haziran`da ilk isimiz bu kirli gazetelerin tamamina el koymak olacaktir`` dedi.

 CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Izmir’de gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Tekin, gazetecilerin CHP Milletvekili Umut Oran hakkinda ortaya çikan iddialarla ilgili  sorularina “Hepsi kirliliktir, bu kirliliklerin hesabini soracagiz. Hele Umut Oran gibi bildigimiz bir kardesimizin bu kirli islerde olmayacagini hepimizin bilmesi lazim. Bu pis isler tuzak isler hep bunlarin isleri oldugu için zannediyorlar ki CHP’liler de bu islerin içinde. CHP’liler bu isleri beceremez, CHP’liler çalma çirpma ve tuzak isleri beceremez” yanitini verdi. 

Gürsel Tekin`in açiklamalari söyle:

BU UÇAGI KIM DÜSÜRDÜ CEVABINI VERECEKSINIZ
Daha önce Urfa’da kamuoyuna paylasmis oldugum Süleyman Sah Türbesi ve düsürülen uçagimizla ilgili kisa bir bilgi vermek istiyorum.  Düsen uçagimizla ilgili AKP yöneticilerinin tamami bütün televizyonlari isgal ettiler. Birakin uçagimiza, bizim cografyasinda uçacak kusun kanadina dokunursaniz bedeli agir olur. Tutmayin bizi dediler. Sakin olun dedik. E tutmadik sizi?

Bir soru soruyorum. Bu milli mesele, siyasi parti meselesi degil. Bu ülkenin uçagi düsüyorsa 76 milyon olarak bunu dert ediniriz
Basit soru sorduk. Hangi gerekçe ile hava sahasini ihlal ettiniz, pilotun israrina ragmen hava sahasisini ihlal edin diyen kim? Bu uçagi kim düsürdü.

Bana Savunma Bakani cevap göndermis. Daha öncede siz dinleniyorsunuz demistim. Bana cevap verdiler bizi kimse dinleyemez. Sonra rezillikler çikti ortaya.

SÜLEYMAN SAH TÜRBESI`NDE 8 AYDIR PERSONEL DEGISIMI OLMUYOR

Simdi de dosyada gizlilik var cevap veremeyiz. Türkiye’nin uçagi düsmüs bu millet meselesi. Bu uçagi kim düsürdü cevabini vereceksiniz. Süleyman Sah’ta 8 aydir personel degisimi olmadigini söyledik. Konya ne kadar Türkiye’nin topraklari ise Süleyman Sah da Türkiye’nin parçasidir. 8 aydir personel degisimi olmuyor. 7 aydir lojistik destek, yani personelin yiyecegi içecegi destegi yapilamiyor. Hodri meydan. Binelim uçaga gidelim Süleyman Sah Türbesi`ne.

EN ÇOK GÜVENLIGE IHTIYACI OLAN PARTI CHP
Gelelim Iç Güvenlik Paketi`ne.  AKP’nin bir cahil grup baskanvekili sunu söyledi: Buna kim karsi çikarsa vatan hainidir.
En çok güvenlige ihtiyaci olan parti CHP`dir. Utanmadan arlanmadan Almanya modeli diyorlar. Almanya`da iktidarin valisi, polisi, yargici var mi? 81 tane il valisi AKP il baskani gibidir.

ABDULLAH GÜL`E TESEKKÜR EDIYORUM
Bir ögrenci kardesimiz neden 18 ay yatti. Posu taktigi için yatti. Terör Yasasi`nda var zaten. Molotof dahil var. Neden yalan söylüyorsun. Bu bir siki yönetim yasasidir. Gecikmis bir açiklama olsa da sadece Abdullah Gül’e tesekkür ediyorum. Gül bir sey daha söyledi. Baskanlik sistemi tartisiliyor. Talan tipi baskanlik sistemi olmaz dedi.

CHP ILE ILGILI OLAGANÜSTÜ KAMPANYA VAR
Son dönemlerde CHP ile ilgili olaganüstü bir kampanya var. Biz CHP’yiz. Taseron siyasi partiler geliyor gidiyor. Bir siyasi parti ayakta. Neden? Çünkü kirliliklere bulasmamis. Önce benimle ilgili, bir gazeteyi açtim Alman ajanlari Gürsel Tekin’e bilgi veriyor. Fotografa baktim ben de sasirdim, Burasi neresi. Sözde belge açikliyorlar Almanlarin gözleri kapali benim gözlerim açik. Simdi yargi yoluyla hesabini sorup burunlarindan fitil fitil getirecegim.

8-9 HAZIRAN`DA ILK ISIMIZ BU KIRLI GAZETELERE EL KOYMAK OLACAK

Simdi de Kiliçdaroglu için yaziyorlar. Kiliçdaroglu cam gibidir. Ama Davutoglu’na AKP’lilere bakin nedene bakarsaniz bakin kirliligi görürsünüz.  8-9 Haziran`da ilk isimiz bu kirli gazetelerin tamamina el koymak olacaktir. Sadece el mi koyacagim, buna bulasmis bütün is adamlarindan hesabini soracagiz.
Konusulmasi gereken önemli meseleler var. ISID meselesi, Süleyman Sah Türbesi tartisilmasi gerekirken bu tartismalarin önünü neyle keseceksiniz. Kirli gazetelerinizin baska haberleriyle keseceksiniz.

BU SIKIYÖNETIM YASASI
Iç Güvenlik Paketi demeyin, sikiyönetim paketi. Biz sadist miyiz. Bizim güvenli yerlerde yasamaya ihtiyacimiz var. Bu sikiyönetim yasasi. Bu sadece AKP’lileri ilgilendiren mesele midir. Hayir 2-3 aileyi kurtarmak için.

Erdogan 400 vekil isterken onu CHP için istemis. Parti adi verdi mi. Vermedi. Basta CHP olmak üzere 3 parti siyasi mücadele veriyor. Yetmiyor eski cumhurbaskani dahil oluyor buna. Bu yasayi uygulamasi gereken kurumlar bunan neresinde diye soruyoruz. Asker, jandarma, polis bunun neresinde. Bunu cebren buradan geçirebilirler. Ama Anayasa Mahkemesi`nden yüzde 100 dönecektir.

MECLIS`TEKI SALDIRILARIN HESABI SORULACAK
Meclis’teki saldirilarin hesabi sorulacaktir. Biz mücadele alanlarindan geliyoruz. Kimse merak etmesin. 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli