Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

GÜZEL KONUSMANIN ?SIRRI` NI VERDI

GÜZEL KONUSMANIN ?SIRRI` NI VERDI

TRT Spikeri Sirri Er ?Dogru Iletisim ve Düzgün Türkçe? konulu verdigi seminer ile Esenler Belediyesi Toplumsal Iletisim Merkezi (ESTIM) çalisanlarina güzel konusmanin ipuçlarini verdi.

GÜZEL KONUSMANIN ‘SIRRI’ NI VERDI

Esenler Belediyesi personel içi verdigi egitimler ile çalisanlarinin daha donanimli bireyler olmasi amaciyla, seminerler düzenlenmeye devam ediyor. Trt Spikeri ve Uzman Egitmen Sirri Er, “Dogru Iletisim ve Düzgün Türkçe” konulu seminerinde, insanlarla dogru bir sekilde iletisime geçmeyi ve Türkçe’yi dogru kullanmanin tüyolarini verdi. Sirri Er, Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen egitimde, ESTIM personeline etkili ve güzel konusma sanatiyla ilgili önemli bilgiler verdi. “Temel Konusma Teknikleri – Diksiyon”, “Etkili ve Güzel Konusma Sanati”, “Sözün Büyüsü” ve “Dünden Bugüne Söz Söyleme Sanati Üzerine Altin Sözler” isimli kitaplarin da yazari olan Sirri Er, Insanlarla iletisimde beden dili ve diksoyunun dogru kulaniminin çok önemli oldugunu belirtti.

ASALAK SESTEN KAÇININ
Konusmasinda hiç asalak sesler çikarmadigini belirten Er, bunu kelime hazinesinin genis olmasina bagladi. Günlük konusmalarda dahi ‘eeeee’ ve ‘iiiii’ gibi asalak seslerin kullanilmamasi gerektigini söyleyen Er,  “Güzel konusma, yerine, zamanina, kisisine uygun olarak yapilan ve anlatim bozuklugu olmayan konusmadir” dedi.



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli