Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Haber kaynagini açiklamayan gazeteci Osman Sahin'in bilgisayarlarina el koydular

Haber kaynagini açiklamayan gazeteci Osman Sahin'in bilgisayarlarina el koydular

Ordu'da aylik olarak yayinlanan Yön Gazetesi internet sayfasinda yayinlanan bir haberden dolayi sikayet edilen imtiyaz sahibi Osman Sahin'in ofisini polis basti. Ofiste bulunan 3 bilgisayar ile Sahin'in cep telefonuna el koyuldu.

Gazeteci Osman Sahin, aylik yayin yapan bir gazetesinin internet sayfasinda Ordu Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dr. Ç.Y. hakkinda usulsüz ilaç yazdigi ve fazla ücret ödendigi için pandemi servisinde çalisma talebinde bulundugu iddia edilerek bashekimlige verilen dilekçeyi yayimladi.

Bir süre sonra doktor tarafindan sikayet edilen Osman Sahin’in ofisi ve evi polisler tarafindan basildi. Iddiaya göre Güvenlik Sube ekipleri ellerinde savci ve mahkeme kararini oldugunu söyleyerek, Sahin’den dilekçeyi kendisine kimin verdigini ve haber kaynagini sordu. Olumsuz cevap alan polisler, ofiste bulunan 3 bilgisayar ile cep telefonuna el koyarak Sahin’i polis merkezine götürdü.

“HABER KAYNAGIMI AÇIKLAMADIM MALZEMELERIME EL KOYDULAR”

Haber yapma özgürlügünü kisitladigi için çok tartisilan yeni basin yasasinin yürürlüge girmedigini belirten Osman Sahin, kendisine haber kaynagini açiklamasi için baski yapildigini ileri sürdü.

Bilgisayarlari ve cep telefonunun alindigini söyleyen Sahin, “Polisler bana, Ordu Cumhuriyet Bassavciligi ile Ordu 2. Sulh ceza mahkemesinin kararini okuyarak ‘Dilekçeye nasil ulasip elde ettigini açiklarsan ifadeni alacagiz, bilgi vermezsen dijital aletlere el koyacagiz, savcinin ve mahkemenin karari var’ dediler.

Ben de kabul etmedim ve haber kaynagimi açiklamadim. Polis önce ofisimize ve daha sonra evime gelerek 3 adet bilgisayar ve cep telefonuma el koydu. Beni de Güvenlik Sube Müdürlügü’ne götürüp ifademi aldi” diye konustu.

“IFADE VERIP SERBEST KALDI”

“Kisisel verileri, hukuka aykiri olarak ele geçirmek ve yaymak” suçlamasiyla Güvenlik Sube Müdürlügü’nde ifade veren Gazeteci Osman Sahin, 42 yildir gazeteci oldugunu söyleyerek, “Anayasanin ve Basin Kanunu’nun ilgili hükümlerince kaynaginin gizliligi esastir ilkesince haberin kaynagini açiklamak istemiyorum. Bu nedenle dilekçeyi nereden ve kimden temin ettigimi söylemek istemiyorum” ifadelerini kullandi. Ifadesini ardindan gazeteci Osman Sahin serbest birakildi.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli