Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Hacigül ?Prensler Degil, Esenler Halki Yönetecek?

Hacigül ?Prensler Degil, Esenler Halki Yönetecek?

Büyük Birlik Partisi Esenler Belediye Baskan Adayi Erol Hacigül, Esenler`de hayata geçirmek istedigi projeleri anlatirken bir yandan mevcut sistem üzerine elestirilerde bulundu.

Hacigül “Prensler Degil, Esenler Halki Yönetecek”

Büyük Birlik Partisi Esenler Belediye Baskan Adayi Erol Hacigül, Esenler’de hayata geçirmek istedigi projeleri anlatirken bir yandan mevcut sistem üzerine elestirilerde bulundu. Esenler Belediye Baskan Adayligini açikladigi günden itibaren ilk kez konusan Hacigül çarpici önemli açiklamalarda bulundu.

Esenler Belediye Baskanligina neden aday oldunuz?

1970 yilinda Esenler’e ailemizle birlikte göç ettigimiz günden beri Esenler’de ikamet etmekteyim. Esenler’in her türlü sikintisini çekmis, Esenler’in kurulusundan beri Esenler’de yasamis bir insanim. Esenler’e ayak bastigimiz günden itibaren Esenler’e her daim vakif olduk. Esenler konum olarak çok önemli bir yere sahip ama bu degerini bugüne kadar bulamadi. Bu sorunda Esenler’i bugüne kadar yöneten yöneticilerin basiretsiliklerinden kaynaklandi. Esenler’i oy deposu olarak görmek de buna neden oldu. Esenler insaninin çektigi sikintilari görmemiz ve bu manada bizde Esenler’in içinde yasamis biri olarak bu sikintilara son vermek istiyoruz. Bu istegimiz sonucunda da Esenler Belediye Baskanligi’na aday oldum.

Su ana kadar Esenler’in sorunlari çözülebildi mi?

Mevcut belediye baskanindan önce 3 dönem belediye baskanligi yapan Mehmet Öcalan dahil bugünkü baskanda Esenler’in sorunlarini bir türlü çözemedi. Esenler’de hala trafik, otopark, imar, yeralti problemleri gibi bir çok sikintilar devam ediyor. Esenler’de bugün bile hala Dörtyol Meydani’ndan Atisalani arasindaki 2 km’lik yolu saatlerce trafik nedeniyle geçemiyorsunuz.

Yeni yapilan yatirimlar hakkinda ne düsünüyorsunuz?

Belediyelerin müteahhitleri zengin etme adina yapilan yatirimlarin basinda kaldirimlarin yenilenmesi geliyor. Her firsatta kaldirimlar yenileniyor. Yaya kaldirimlari genisletiliyor, yollar daraltiliyor. Bu daraltilma Esenler’in 500 bin kisilik nüfusuna trafik ve park sikintisi olarak geri dönüyor. Kisacasi Esenler’de yapilan yatirimlar tam olarak çözüm olmadi.

Mevcut Belediye Baskani hakkinda ne düsünüyorsunuz?

Mevcut belediye baskanini bugünkü iktidarin altin suyuna bandirip Esenler’e getirdigi bir prens olarak görüyorum. Esenler’in disindan Esenler’i tanimayan bilmeyen bir adam olarak geçen dönem Esenler’e getirildi. Esenler’in sorunlarindan bihaber birini prens edasiyla Esenler’e getirenler, Esenler’in insanina bir umut asiladilar. Esenler insanini buna ikna ettiler, Esenler halkida bunlara %60 gibi bir oy verdi. Aradan geçen 5 sene bize gösterdi ki Esenler  halkinin hayatini degistirecek bir oh dedirtecek bir çalisma yapilmadi.

Esenler’de hayata geçen marka projeleri basarili buluyor musunuz?

Esenler’e marka projeler yaptik dediler, ama bu projeler arasinda yer alan Dörtyol Meydani’ndaki trafigin yere altina alinma çalismasini IBB yapti. Kentel Dödünüsüm çalismalarini Çevre ve Sehircilik Bakanligi yapiyor. Hükümet Konagi yaptik diyorlar onu da Içisleri Bakanligi yapti. Esenler’de yapilan Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügü binasi TOKI tarafindan hediye edildi. Esenler’e marka proje olarak sunulan bu projelerin hiç birini Esenler Belediyesi yapmadi. Biz yaptirdik, biz getirdik deselerdi bu dogru ama biz yaptik diyorsaniz ortada bir sikinti var demektir.

Sizce Esenler’in en büyük sorunu ve çözüm önerileriniz ne? 

Esenler’in en büyük sorunu Trafik ve Kentsel Dönüsüm olarak görüyoruz. Simdi mevcut belediye baskanin yaptigi gibi bir dönüsüm düsünmiyoruz. Esenler’de mutlaka kentsel dönüsüm olmali ama bu rantsal dönüsüme dönmemesi gerek. Biz her seye ragmen Atisalani’ndaki kullanilmayan askeri araziyi, alip oraya yaklasik 40'ar daireli 240 blok yapmayi düsünüyoruz. Su andaki Havaalani Mahallesi’ni komple içine alabilecek bir projeden bahsediyoruz. Binalarin yani sira sosyal donati alanlari ve otopark gibi önemli konularda titizlikle uygulanacak. Hiç kimseyi disariya kiraci olarak çikarmadan, bu bloklari yapacagiz. Bütün bir mahalleyi oraya tasiyacagiz. Daha sonrada o mahalleyi yikip, yeni binalar yaptiktan sonra baska bir mahalleyi oraya tasiyacagiz. Böylece hizli bir kentsel dönüsüm saglamis olacagiz. bunu yaparken kentsel dönüsüm danismanligi ofisleride kuracagiz. Böylece insanlarin süpheleri giderilmis olacak.

Farkli projeleriniz var mi?

Farkli projelerimiz arasinda 2009 Yerel seçimlerinde Büyük Aile projemiz vardi. Bu projede neydanlara dev ekran koyup, belediyenin ihalelerini canli olarak halka izletmekti ve bu projemiz halen daha geçerlidir. Böylece bu ihaleler bu kadar açik olacakti ve seffaf bir yönetimi saglamis olacaktik. Ama bugün biliyoruz ki bu ihaleler davet usülü yapiliyor. Esenler Belediyesi 7/24 buradan takip edilecekti. Bugün ise meydanlara kurulan bu ekranlarda belediyenin reklamlarini görüyoruz.

Bir diger proje olarak, Dörtyol Meydani’ndan Atisalani’na kadar olan Atisalani Caddesi’nin trafigini yer altina alacagiz. Trafige kapanan üstte ise vatandaslarin yürüdügü ve rayli sistemin oldugu bir sistem düsünüyoruz. Tramvaylarda böylece yaya trafigini saglamis olacak, en azindan Esenler’in ulasim yükü hafiflemis olacak.

Ayrica teknopark denilen akilli park sistemlerini Esenler’e kazandirmayi düsünüyoruz. Bunun yani sira otoparkla ilgili mevcut çocuk parklarinin altini kazip, yeralti otoparklari yapmayi hedefliyoruz.

Son olarak söylemek istediginiz bir sey var mi?

Aslinda Esenler’de yapilacak çok sey var ve bunun için halktan yetki almamiz gerekiyor. Esenler halki, altin suyuna batirilmis prenslerden ziyade Esenler’in sikintilarini çekmis, Esenlerli iyi bilen birine yetki vermesini diliyoruz. Son olarak seçim sürecinin kardesçe ve sorunsuz bir sekilde insanlarin birbirine saygi duyarak geçirmesini diliyorum.

 



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli