Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Haftalik çalismada Avrupa ikincisiyiz

Haftalik çalismada Avrupa ikincisiyiz

Insan Kaynaklari Yöneticileri Dernegi (IKAYDER) Baskani Bülent Öz, Türkiye`nin haftalik çalisma süreleri bakimindan Avrupa ikincisi oldugunu söyledi. YURT

BURSA- IKAYDER Baskani Öz, Maliye Bakani Mehmet Simsek’in “dünyada Türkiye’den baska emeklilik yasinin 48-49 olan baska bir ülke yok” açiklamalarini degerlendirdi.

Türkiye’de çalisma sürelerinin çok fazla oldugunu dile getiren Öz, “Ancak sunu unutuyoruz. 48-49 yasinda erken emekli olan bir baska ülke yok. Ama AB ülkeleri arasinda haftalik çalisma süresinin en fazla oldugu ikinci ülkeyiz. 45 saat çalisiyoruz. AB ülkelerinde ise Almanya’da 37 saat, Avusturya’da 38 saat, Ingiltere’de 37 saat, Italya’da 37 saat. Tabii 48-49 yas emeklilik için erken olabilir, ama bizim gibi ülkelerde çalisma saatleri çok yogun. Bu yüzden emeklilik yasini garip karsilamamak gerekir” dedi.


“Yillik izin sürelerine bakarsak, hem fazla çalisiyoruz hem de yillik izinler yetersiz” diyen Öz, “AB ülkelerinde yillik izinler 4 haftadan basliyor. Burasi önemli bir nokta. Evet emeklilik yasi noktasinda sikintilar oldugu söyleniyor ama çalisma sartlari diger ülkelere göre fazla” diye konustu.
IKAYDER Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Karagülle, dünyada STK’larin belirli bir güce sahip oldugunu ifade ederek, “Almanya’da 2 milyon 100 bin STK vardir. Her 40 kisiden biri bu derneklere üyedir. Fransa’da 1 milyon 470 bin STK vardir. Her 39 kisiden biri bu kuruluslarda görev yapiyor. Türkiye’de ise derneklerin toplam sayisi 90 bin rakamina tekabül etmektedir. STK’lara üyelik istatistigi ise 900 kiside bir kisidir” seklinde konustu.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı