Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Hak Sahipleri, Kentsel Dönüsüm Fenomenini Kizdirdi

Hak Sahipleri, Kentsel Dönüsüm Fenomenini Kizdirdi

Esenler Havaalani Mahallesi konutlari hak sahipleri Kentsel Dönüsüm fenomenini kizdirdi.

Hak Sahipleri, Kentsel Dönüsüm Fenomenini Kizdirdi

Esenler Havaalani Mahallesi konutlari hak sahipleri Kentsel Dönüsüm fenomenini kizdirdi.

Esenler Havaalani Mahallesi Kentsel Dönüsüm konutlarini tapulari törenle dagitildi. Ancak arkasinda biraktigi enkaz ve magduriyetler halen daha ortada.

Esenler Havaalani Mahallesinde Dönüsüm yapilan alan üzerinde hak sahibi olan insanlarimizin haklarini korumak ve onlara bilgi sunmak maksadiyla sosyal medyada (facebook) sayfasi açti. Bu sahis bilgi kirliligi yaratarak kafalari karistiriyor. Hak sahipleri de bu bilgi kirliligi karsisinda kizgin ve saskin durumda.

Esenler Havaalani Mahallesi Kentsel dönüsüm fenomeninden inciler.

Çokbilmis (facebook) sayfasi sahibi meydani bos buldu, herkese meydan okuyor, akil veriyor, daireleri fiyatlandiriyor, kiralarin tespitini yapiyor. Kendisini etkili, yetkili, kentsel dönüsüm uzmani ve toplum mühendisi yerine koyuyor. Bazen kiziyor, karsi çikanlara hakaretler ediyor ve sayfasindan gitmesini istiyor, elestirmek yasak kendisi ne derse o olur. Bu mucit belli ki kendiliginden ortaya çikmamis, birilerinin kendisine verdigi fikirleri iyi kavrayamadigindan konulari çarpitarak yanlis söylemlerle insanlarin kafasini karistiriyor. Öyle ki Belediye baskaninin söylemlerinin ötesine geçerek uçuk, saçik yazilarla gündem olusturmaya çalisiyor. Anladigimiz kadariyla belediye baskani Göksu’yu dinliyor ve kopya çekiyor. Emlakçilara, mimarlara, mühendislere, bilim adamlarina, yani kim varsa herkese meydan okuyor.

Esenler Havaalani Mahallesi için bakin neler söylenmisti.

Göksu,”Havaalani Mahallesi’ne girdik k, 60 metre yerin altinda su nehri çikti. Su çikinca haliyle proje degisti. Neden degisti? Çünkü daha önce 20 metre kazik çakilacakken simdi 60 metre kazik çakilacak. Buna göre yeniden proje yapilacak. Herkesin dairesine daire, metre karesine metre kare verecegiz” demisti.

CHP’liler ne demisti

Gazetemizin "Havaalani Mahallesi`nde su nehri çikti"! Baslikli haberi üzerine CHP Istanbul 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidogan açiklamalarda bulunmustu. Eyidogam,”Buradaki kentsel dönüsüm uygulamasindan sonra vatandasin borçlanmadan oturabilecegi konutlar yapilacagindan süpheliyim. Uygulanacak projelerin bir örnegi var midir? Oradaki sosyal ve kültürel yapi muhafaza edilecek midir?  Yapi yükseklikleri ne olacaktir.  Insa edilecek konutlarla ticaret ve hizmet yapilari arasinda nasil bir iliski kurulacaktir? Anladigim kadariyla buraya üst gelir grubuna yönelik insaat yapilacak, buradaki orta ve alt gelir grubu halk böyle yerlerde barinamayacak buradan göç edecek. Anlasilan Belediyeye sorulmasi gereken çok soru var. Plan Notlarina Itiraz ettik çünkü Yapilan dayatma sözlesme ile Vatandasimizin saglanan Imar artisindan yararlanmasinin önüne geçilmistir”.

Mimar Aksal Örüklü, “Itirazimiz (cevre ve sehircilik müdürlügüne verdigimiz dilekçede)hak sahiplerinin bilgisi dahilinde olmayan plan notlari artisinadir. Planlarda üç kere artirim yaparak haksiz kazanç saglama ve ranta dönüstürmeye çalistilar. Biz onlarin yapacagi bu haksizliga karsi çikiyoruz ve oradaki Imar artisindan elde edilecek geliri oradaki hak sahiplerine esit bir sekilde dagitmalisiniz. Hak sahiplerini birakin borçlandirmayi üste para vereceksiniz. Nüfus yogunlugunu artirmadan yerinde dönüsüm yapmalisiniz” demislerdi.

Çokbilmis facebook fenomeni Havaalani Mahallesi hakkinda sen bu söylenenleri biliyor musun?

-biliyorsan o kizdigin sözü gazetecilik geregi sana soruyoruz…

-sen hangi bilimsel dayanaga göre boyunu asan beyanlarda bulunuyorsun.

-sen kimin adamisin, kimin adina palavralar salvolar salliyorsun…
-sana herkese cevap verme yetkisini nerden aliyorsun…

-kimsenin almadigi bilgileri nerden alip yaziyorsun…

- bu bilgileri san kim servis ediyor…

-dogru konusanlara siyasetçi edasiyla nasil muhalifsin diyorsun…

-emek verdim diyerek, haddini asma cüretini nerden buluyorsun…

Iste Çokbilmis facebook fenomeninin o saçma sapan yazdiklarin

Sayin komsularimiz,
Son zamanlarda daire piyasa fiyatlari ile alakali ciddi anlamda bilgi kirliligi var ve birileri rant için fiyatlari oldukça asagi çekmeye çalisiyor. Bu tarz söylemlere itibar edilmemesi ve az çok bizleri aydinlatabilmesi için dairelerimizin piyasa degerlerinin yaklasik listesini hazirladim. Arada ufak tefek hatalar olabilecegi gibi üç asagi bes yukari dairenizin eder fiyatini listelerden bulabilirsiniz. Yanlis bir düsünce ile hatali bir satis gerçeklestirip pisman olmamak için fiyatlari göz önünde bulundurmakta fayda var.

Öncelikle bu yazacagimdan ötürü alinanlar lütfen derhal bu grubu terk etsin. Çünkü hiç bir menfaatim, beklentim ve çikarim olmadigi halde sadece komsularim da bilgilensin diye aylardir vaktimi harcadim, emegimi harcadim.

Komsularimizdan birisinin sordugu soruya kendi deneyimime göre vermis oldugum cevaba yorum yazan DENSIZ VE HADSIZ BIRILERI bana cevap yazmis. Bana diyorlar ki BASKASININ BAYRAGINI SALLAMA. Yani yalakalik yapma diyorlar. Aranizda sülalesi emlak isi yapan, kendisi kurumsal bir emlak firmasinin temsilciligini yillarca isleten, bu isten gerçek anlamda ekmek yiyecek kadar bu isi bilen varsa buyursun her soruyu tek tek hakkaniyetli sekilde cevaplasin. Yasa nedir hukuk nedir yönetmelik nedir ona göre cevap versin. Yok evim kümes kadar kaldi, yok bana borç cikti vs diye konusup belalar okuyup hakaretler yagdiracaklar da bi zahmet ciksin gitsin bu gruptan. Kisi kendinden bilirmis isi. Biz kimin kimlerden talimat alip sagda solda kopek gibi havladigini da biliyoruz. Zaten yesil alani, otoparki, sosyal tesisi ve güvenligi olan, depremde hasar riski olmayan nitelikli bir sitede yasamak onlarin haddi de degil hacri da degil. O kadar kafasizlar var ki mahallede 2+1 dairenin kirasi 1500 lira iken ne hikmetse 1000 liradan kiraya veriyorlar dairelerini. Sözüm maddi mecburiyeti olanlar için meclisten disari. Ama 10larca kisi de ayni durumda olamaz. Birileri biz zarar edelim diye kansizliga ihanete pislige doymadan aldiklari emirlerle bu isleri yapiyor. Bunu o kadar ileri boyuta oturup bizi o kadar aptal yerine koymaya çalisan 3 kurusluk insanlar var ki `ISCILER DAIREMIN ICINE BUYUK TUVALETINI YAPMIS KOKUDAN GIRILMIYOR EVE` diye palavranin dik alasini savurup ardindan da benim numaram bu arayin beni bu is böyle olmaz diyip mahalleliyi kiskirtip siyasi rant pesinde kosup arada bizi harcamaktan çekinmeyen affiniza siginarak soyluyorum SEREFSIZLER de var. Kafasi çalisana biz her seyi tek tek açikladik. Yayinladik. Acar grubu paylasimlari okur ögrenir. Amaci farkli olanlarin elinde kukla olmaz. Maddi manevi de zarara girmez. Yok, ben bunlarla ugrasmam ya da bu yazilanlardan gocunan varsa da takibi biraksin çeksin gitsin. Grup benim grubum, emek ve zaman harcayan benim. Bu kisileri de istemiyorum. Hakkim varsa da zerresi bile haram olsun.



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu