Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Hakkari’ye kayyum yürüyüşü: “Bizim olanı geri alacağız”

Hakkari’ye kayyum yürüyüşü: “Bizim olanı geri alacağız”

Hakkari’ye atanan kayyuma karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” sürüyor. Yürüyüşe katılan kadınlar, tecrit ve savaş politikalarına karşı yürüdüklerini belirterek, “Bizim olanı geri alacağız” dedi.

DEM Parti yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran'da kayyum atanmasına karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” sürüyor. ‘İradeye Saygı Yürüyüşü’nde yer alan kadınlar, tecrit ve savaş politikalarına karşı yürüdüklerini belirterek, “Bizim olanı geri alacağız” dedi.

DEM Parti’nin, irade gasbına karşı 30 Haziran’da İstanbul’dan Hakkari başlattığı “İradeye Saygı Yürüyüşü” devam ederken, yürüyüşte yer alan kadınlar iktidarın politikaları ve yürüyüşün amacına dair konuştu. Yürüyüşe Diyarbakır’dan katılan Rahime Çalışkan, gasp ve talan zihniyetine geri adım attırana kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. “Bizim olanı geri alacağız” diyen Çalışkan, coşkularının uğradıkları her merkezde arttığını söyledi. Çalışkan, “Sonuna kadar direnmeye devam edeceğiz. Baskılara karşı yürüyoruz. Mücadelemize, hakkımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

"MÜCADELEMİZDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Yürüyüşte yer alan DEM Parti Muğla İl Eşbaşkanı Neslişah Çetinkaya, “Kayyum atamaları sadece Kürt halkına değil tüm halklara dönük bir politikadır. Ülkede yaşanan yoksulluğun sebebinin savaş olduğunu biliyoruz. Bu kayyum atamaları da savaş politikalarından bağımsız değil. Her türlü hileyi yapıyorlar, kaçak seçmen taşıyorlar o da olmayınca da bu sefer de kayyum atıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu halka giderek büyüyor. İrade gasbına karşı Türkiye halklarının da ses çıkarması gerekiyor. Bu durum artık gelecek meselesidir. Bizler mücadelemizden geri adım atmayacağız” dedi.

“ÇÖZÜM BİRLİKTE MÜCADELE”

Yürüyüşe İstanbul’dan katılan Hanım Kurum ise, var olan baskılara yanıt olmak amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Son duraklarının Hakkari olduğunu hatırlatan Kurum, “Cezaevlerindeki tutsaklara dönük uygulanan tecrit politikasına karşı yürüyoruz” dedi. Kaynak Evrensel Gazetesi



  • Pazar 25.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.3 ° / 21.3 ° false
  • Salı 27.9 ° / 21.9 ° Güneşli