Halk TV programcisi Levent Gültekin saldiriya ugradi

Halk TV programcisi Levent Gültekin saldiriya ugradi

Halk TV'de yayinlanan Iki Yorum programinin yorumcularindan Levent Gültekin, Bakirköy Meydani'nda kalabalik bir grubun saldirisina ugradi. Hafif yarali kurtuldugu saldirinin ardindan canli yayina çikan Gültekin, saldiriyla ilgili açiklamalarda b

Halk TV’de yayinlanan Iki Yorum programinin yorumcularindan Levent Gültekin Istanbul’da Bakirköy Meydani’nda saat 19.30’da Halk TV binasinin önünde yaklasik 25 kisilik kalabalik bir grup tarafindan saldiriya ugradi.

Saldiridan çevredekilerin müdahalesiyle hafif yarali olarak kurtarilan Levent Gültekin, daha sonra canli yayina katilarak yasananlari anlatti.

Halk TV’de yaptigi bir konusma üzerine sosyal medyadan çok sayida tehdit aldigini, bunlarin arasinda bir partinin genel baskan yardimcilari da oldugunu belirten Levent Gültekin, “Memleketin geldigi durum açisindan vahim bir durum. Akil alir gibi degil. Utanç verici bir durum. Ülkede iktidar ortagi partisinin genel baskan yardimcilari, kendisine yöneltilen elestirilerden dolayi insanlari sosyal medya üzerinden tehdit, küfür, hakaret ediyorlar” dedi.

TAKIP ETTILER, MEYDANDA ÖNÜNÜ KESTILER

Gültekin, yasananlari söyle anlatti:

* Taksiden indim meydanda. Duraga dogru yürürken iki tane gençle göz göze geldik. Beni takip ettiklerini fark ettim. Biraz hizlandim. Onlar da hizlandi.

* Geri döneyim dedim onlarin da geri döndügünü gördüm. Biraz daha kanala dogru hizlandim. Onlarla arayi açtim. Kanala yaklasik 50-100 metre kala kapisina bu sefer önümden 15-20 kisi sokagin dört bir kösesinden, ayni anda saldirdi. O anda vurmaya basladilar.

* Muhtemelen bu 20-25 kisi kendisine delikanli diye dolasiyordur ortalikta. Ben onlarin yerinde olsam utanirim bu yaptigimdan. Bir kisiye 25 kisi saldirmak ancak eskiyaliktir. Ben hakaret etmedim, küfür etmedim, yaptiklarinin yanlis oldugunu, izledikleri siyasetin ülkeye zarar verdigini söyledim.

O ANLAR KAMERADA

Bakirköy Meydani’ndaki saldiri aninin güvenlik kamerasi görüntüleri Halk TV tarafindan yayinlandi. Kalabalik bir grubun Levent Gültekin’e yerde tekmeler attigi görülüyor.

SORUSTURMA BASLATILDI

Televizyon programina katildiktan sonra Gültekin, Bakirköy Ilçe Emniyet Müdürlügü’nde ifade verdi. Gültekin, ifadesinde kendisine saldiranlari tanimadigini ve onlardan sikayetçi oldugunu söyledi.

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan olaya iliskin adli sorusturma baslatildi. Polis, kamera görüntülerini incelenerek saldirganlarin kimliklerini belirlemeye çalisiyor.

TÜRKES’LE ILGILI ELESTIRILERDE BULUNMUSTU

Gültekin, söyle konustu:

* Biz geçen hafta muhalefet liderleri Necmettin Erbakan’i anma törenine katilinca, bir elestiride bulundum.

* O elestiri suydu: Eski siyaset tarzinin övülmemesi gerektigini, Türkiye’ye bu hale getirenin bu eski siyaset tarzi olduguna vurgu yapip, bütün liderlerin eksikliklerine, yanlisliklarina vurgu yapmistim. Dedim ki, “Türkiye, bugün içinde bulundugu durumlari bu liderlere borçlu”…Türkes’i de elestirdim. ‘Yanlis yapti’ dedim. ‘Milliyetçilik yaparak ülkede siyaseti zehirledi’ dedim.

* Beni izleyen bütün MHP’lilere soruyorum. Eger dogru yaptiysaniz ülke niye bu halde? Ben demiyorum ki hakaret edelim, yargilayalim, bütün isimizi gücümüzü birakip kavga edelim demiyorum.

* Bir iki dakika durup nerede hata ettik diye soralim. Bu ülkeyi el birligiyle bu hale getirdik. Her birimizin kurdugu hayal, bir digerinin kabusu oldu. Bunu görmüyor musunuz?

* MHP’lilerin kurdugu hayal 80 milyonun kabusu oldu. Dindarlarin, Islamcilarin kurdugu hayal geriye kalan 80 milyonun kabusu oldu. Kendine Atatürkçü süsü verip Atatürk üzerinden istismar edenlerin kurdugu hayal, milyonlarin kabusu oldu.

GEÇEN AY DA SALDIRILAR OLMUSTU

Geçtigimiz aylarda gazeteciler Afsin Hatipoglu, Orhan Uguroglu, Osman Güdü ve Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag da saldiriya ugramisti.

“NEREDEN TALIMAT ALDIGI BELLI OLAN BIR GRUP…”

CHP Grup Baskanvelili Özgür Özel, Levent Gültekin’in ugradigi saldiri hakkinda sosyal medyadan paylasimda bulundu.

Özel, paylasiminda “Halk TV önünde Levent Gültekin’in nereden talimatlandirildigi belli olan bir grubun saldirisina ugramis olmasini lanetliyorum. Sn. Gültekin’i arayarak geçmis olsun dileklerimi ilettim. Türkiye demokrasisi adina, hukuk devleti adina, ifade özgürlügü adina son derece endiseliyim” ifadelerine yer verdi.