Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Halka bozuk gida yedireceklerdi!

Halka bozuk gida yedireceklerdi!

Ankara`nin Gölbasi ilçesinde bir markete belediye ekipleri tarafindan yapilan operasyonda tarihi geçmis ve bozulmus 3 bin 500 kilo gida maddesi ele geçirildi

Gölbasi Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, yapilan ihbari degerlendirerek Gölbasi`nda bir markete operasyon düzenledi. Zabita ekipleri, markete düzenledikleri operasyonda marketin raflarindaki ürünleri inceledi. Ekipler, birçok ürünün son kullanim tarihinin geçtigini tespit etti. Tarihi 2 yil geçen sucuk ve peynir gibi ürünler çürümüs halde bulundu. Zabita ekipleri, ayrica marketin soguk hava deposunda yaptiklari incelemede de bir depo dolusu bozulmus gida ürünü tespit etti. Market sahibinin ürünler üzerindeki son kullanim tarihlerini degistirerek karaladigi belirlendi.
 
SAHTE MARKET RUHSATI

 Gölbasi Belediyesi Zabita Müdürlügü ekiplerinin yaptigi inceleme sonunda marketin isletme ruhsatinin da sahte oldugu tespit edildi. Market ruhsatinin eski market sahibine ait oldugu ögrenildi. Ruhsatta evrak degisikligi yapilarak sahte ruhsat düzenledigi de tespit edildi. Zabita ekipleri, tarihi geçmis ve bozuk olan ürünleri tek tek tutanaklara yazdi. Belediye araçlarina yüklenen bozuk ürünler, zabita kontrolünde kepçe yardimiyla kazilan derin çukura gömülerek imha edildi.

 Gölbasi Belediyesi Zabita Müdürü Pehlül Eraslan, bozuk gida operasyonuyla ilgili olarak yaptigi açiklamasinda, “Zabita Müdürlügümüze gelen ihbari degerlendirdik. Yaptigimiz inceleme sonucunda korkunç bir manzarayla karsilastik. Ekiplerimizin yaptigi incelemede markette yaklasik 3 bin 500 kilogram bozuk ürün ele geçirildi. Bu ürünlerin satilmasi durumunda Gölbasili vatandaslarimizin sagligini ciddi oranda etkileyebilirdi. Market hakkinda gerekli yasal islemlere baslandi” dedi.

milliyet



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli