Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Hani Kiliçdaroglu sucuguydu?

Hani Kiliçdaroglu sucuguydu?

Kayseri Büyüksehir Belediyesi`nde, akaryakit istasyonlari ve taksi duraklarinin yerleri için rüsvet alindigi vu bunun bazi üst düzey görevliler arasinda pay edildigi iddialarini belgelere dayanarak açiklayan CHP Genel

Kayseri Büyüksehir Belediyesi`nde, akaryakit istasyonlari ve taksi duraklarinin yerleri için rüsvet alindigi vu bunun bazi üst düzey görevliler arasinda pay edildigi iddialarini belgelere dayanarak açiklayan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, milletvekilleri Sevki Kulkuloglu ve Atilla Kart hakkinda 50 dava açildi. Sözcü gazetesinden Saygi Öztürk`ün haberine göre, kazanilan 2 dava sanki rüsvet iddialariyla ilgiliymis gibi gösterildi ve tazminat geliri oldugu söylenerek halka sucuk dagitildi.


HALKI KANDIRIYORLAR

Bugüne kadar Yargitay`da kesinlesmis hiçbir dava bulunmadigini belirten Kiliçdaroglu, "Halki yaniltiyorlar. Iddialarimizla ilgili kaybettigimiz bir dava yok. Sadece üslupla ilgili açilan davalardan birkaçi yerel mahkemede sonuçlandi. Yargitay tarafindan onanmis bir davamiz yok. Bugün birçok belediye görevlisi Kayseri 2. Agir Ceza Mahkemesi`nde yargilaniyor" dedi.

ISTE TEK TEK O DAVALAR

Yolsuzluk iddialari üzerine Kiliçdaroglu aleyhinde 39 tazinat davasi açildi. Ayrica CHP tüzel kisiligi adina da bir dava açildi.
40 davadan 30`u mahkeme tarafindan reddedildi. Yani Kiliçdaroglu`nun lehine sonuçlandi. 3 tazminat davasinda ise kismen kabul, kismet ret karari çikti. Kiliçdaroglu aleyhine açilan 33 tazminat davasindan 33`ü yerel mahkemede sonuçlandi. Halen 7 dava ise devam ediyor. Kulkuloglu ile Kart aleyhine 7`si Baskan Özhaseki`nin açtigi olmak üzere 10 tazminat davasi açildi. Bunlardan 3`ü sikayetçiler lehine, 2`si aleyhine sonuçlandi.

YARGIYI ETKILEME ÇABASI

CHP Kayseri Milletvekili Sevki Kulkuloglu, yolsuzluk ve rüsvet iddialarinin göz ardi edilmesi için sucuk dagitildigini söyledi. Kulkuloglu, "Sucuk dagitarak, hem Basbakan`i hem de halki kandiriyorlar. Agir cezada yargilandiklarini göz ardi ediyorlar. Ayrica devam eden bazi davalari da etkilemek istiyorlar." diye konustu. Kulkuloglu söyle devam etti:

BIR DAVA DA 5 MART`TA

Kayseri 2. Agir Ceza Mahkemesi`nde sikayetimiz neticesinde düzenlenen iddianame ile Incesu Belediye Baskani Zekeriya Karayol, Büyüksehir Belediyesi Imar Sube Müdürü Hilal Aybak, Büyüksehir Belediyesi UKOME Sube Müdürü Süleyman Temeltas`in suçlandiklari davasnin 4. durusmasina yeni sunulan dosya ve belgeler degerlendirildi. Haci Ali Hamurcu`nun ifadesine ait görüntü kayitlarinda silinme, tahrifat olup olmadigi konusundaki bilirkisi raporu için durusma 5 Mart 2013`e birakildi."



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli