Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Hasan Mutlu; "IBB Üzerinden Hizmetlerimiz Sürüyor"

Hasan Mutlu; "IBB Üzerinden Hizmetlerimiz Sürüyor"

CHP Bayrampasa Ilçe Baskani Hasan Mutlu, Yönetim Kurlu ve meclis üyeleri basinla biraraya geldi. Ilçe Baskani Hasan Mutlu konusmasinda IBB hizmetlerinin Bayrampasa’da devam ettigini belirtti.

Haber/Elmas Aydogan

Basinla bulusma toplantisina, Ilçe Baskani hasan Mutlu, Kadin Kolu Baskani Arzu Doyran, Bayrampasa Belediye Meclisi CHP Grup Baskan Vekili Atilla Özen, Grup sekreteri Yalçin Kaya, Meclis Üyeleri Gökhan Dal, Nihat Terzi ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katildi.

“BELEDIYE BASINLA BULUSTU ONU ELESTIRMEK ANLAMINDA YAPILMADI”   

Ilçe Baskani Hasan Mutlu konusmasinda, “Bu kahvaltiyi geçen hafta cuma gününe planlama yapmistik. Fakat o gün içerisinde belediye baskanimizin da basinla bulusmasi oldugunu ögrendik. Dolayisiyla bugüne ertelemis olduk. Bu toplantimiz yanlis anlasilmasin. Geçen hafta belediye basinla bulustu onu elestirmek için yapildi anlaminda bu hafta basinla bir araya geliyor gibi bir düsünce olmasin. Bu bizim bulusmalarimizi iki aylik periyodik olarak  sürekli devam ettirecegiz” diyerek basinla bundan sonra bir araya geleceklerinin müjdesini verdi.

VAATLER YERINE GELMEDI

Hasan Mutlu Konusmasina söyle devam etti;

24 Haziran seçimlerinden bugüne kadar  geçen zamanda verilen vaatlere baktigimizda birçok vaat yerine gelmedigi, hatta vaadedilen seylerin üzerinden çok afaki bir takim islerin yapildigini gördük. Özellikle 39 ay önce 24 Haziran seçimlerinden önce seçim müjdesi olarak verilen; saglik çalisanlarimizin, hemserilerin, ögretmenlerin, Polislerin, infaz memurlarinin yaklasik bir buçuk milyonun üzerindeki memurun yararlanacagi 3600 ek gösterge ile ilgili 24 Haziran seçimleri öncesinde müjde verildi. Fakat 39 ay üzerinden geçmis olmasina ragmen bununla ilgili hiçbir çalisma yapilmadi.

3600 EK GÖSTERGE ILE ILGILI EYLEMLERIMIZ BASLADI

Il baskanimiz Canan Kaftancioglu’nun Bakirköy'de yapmis oldugu basin açiklamasindan sonra Istanbul'da 39 ilçemizde ve Türkiye genelinde bu 3600 ek gösterge ile ilgili eylemlerimiz baslamis ve sürecektir. Bu süreçte bu çalismalarimizda bu eylemlerimiz, bu etkinliklerimiz, bu paylasimlarimiz 3600 ek gösterge sözü yerine getirilene kadar devam edecektir. Olmadigi takdirde yarin bizim iktidarimizda kesinlikle bu yerine getirilecektir.

128 MILYAR DOLARI NEREDE

Bundan önce de 128 Milyar Dolari nerede diye sormustuk, nerede oldugunu hala ne kamuoyu ne de bizler 128 milyar dolarla ilgili hiçbir cevap alamadik. 128 milyar dolarin sonuna kadar pesinde olacagiz. Bunun hesabini bulana kadar sorgulayacagiz.

EVINIZIN KAPISINI AÇIK BIRAKIR MISINIZ? 

Onun ötesinde sizlerin, bizlerin ve bütün toplumun rahatsiz oldugu sinirlarimiz problemi var. Sinir diye bir sey kavramimiz kalmadi. Sanirlarimiz, bizim evimizin kapisidir. Evinizin kapisini açik birakir misiniz? Evinizin kapisindan herkes elini kolunu sallaya sallaya içeri girebilir mi? Giremez. Ama bizim sinirlarimiz artik evimizin kapisi olmaktan çikmistir. 4000 kilometre uzaktaki Afganistan'dan mülteciler ki, baktiginiz zaman bunlarin savasta zulüm görmüs ya da sikinti yasamis olmadigini da görebileceginiz bazi tipler elini kolunu sallaya sallaya 4000 kilometrelik mesafeyi asip sinirlarimizdan rahatlikla geçtigini ve Türkiye'de kendilerine göre bir yasam alani olusturdugunu görüyoruz. Su anda ülkemizde ki, mülteci sayisi resmi kaynaklar verilerinin çok üstünde oldugunu düsünüyoruz 9 milyonun üzerinde mülteci var. Bunlar yasadigimiz alanlarda kendi ihtiyaçlarini nitelikli dogru karsilasmadiklari için bizim vatandaslarimiz da rahatsiz eder duruma gelmistir. Bayrampasa’miz da Vatan mahallesi, Baglar caddesinde, Yenidogan mahallesinde Atisalan caddesinde görmeniz mümkün. Bu sorundan dolayi bazi sokaklarimizda aksam 19:00’dan sonra çocuklarimizi, özellikle kiz çocuklarimizi, esimizi bakkala manava sokaga markete gönderemez duruma geldik.

IBB 3000 KISIYI BARINDIRACAK YURT YAPTI

Okullar açildi, Üniversitelerimiz egitime basladi, çocuklar okumaya geldi ama barinacak yer bulamiyorlar. Yurt sorunu oldugu gibi birden daire fiyatlari yüzde yüze yakin artislar gösterdi. Anadolu'nun birçok yerinden gelmis ve Istanbul'da kalabilecekleri ev ya da yurt arayan ona yakin ögrencisi var, yer bulmaya çalisiyoruz. IBB ilk defa bu yil 20 yildir yapilmamis 3000 kisiyi barindiracak yurt yapti. Bunun ötesinde birçok yerel belediyemiz kendi bünyesi içerisinde çocuklarin, gençlerimizin, gelecegimizin yasayabilecekleri alanlar olusturmaya, bunlara barinaklar olusturmaya çalisti. Bu gençler bizimdir. Bu gençler bizim yarinlarimiz. Bu gençlerin mutlaka egitimi kadar barinmalari da gerekmektedir.

CANLI YAYINI REDDETTILER

Bayrampasa’mizda sürekli mecliste toplantilarin canli yayinlanmasini istedik. Bizim saklimiz gizlimiz yok. Mecliste konusulanlar, Bayrampasa’mizin hizmet degerleridir. Bayrampasa’da yapilacak olan hizmeti, bu hizmetlerin arkasinda duranlar ve karsi duranlari vatandas bilsin. Bunda bizim korktugumuz bir sey yok. Sizde korkmayin buraya gelen basin emekçisi arkadaslarimiz bunu canli yayinlanmasini istedik? Red cevabi aldik.

BAYRAMPASA'DA YAPILAN HIZMETLER IBB HIZMETIDIR

Geçen hafta Belediye baskanimiz basin bulusmasi yapti. Bayrampasa'da yapilan hizmetlerin tamamina yakini IBB'nin yaptigi hizmetlerdir. Bir kismida baska kurum veya kuruluslarin sponsorlugunda yapilan hizmetlerdir. Bayrampasa Belediyesi'nin ortaya koymus oldugu hizmet degildir. Ancak bu hizmetlerin tamamini Bayrampasa Belediyesi kendi yapmis gibi göstermeye çalismaktadir. IBB'nin Bayrampasa'da yapmis oldugu hizmetleri hepimiz biliyoruz. Bayrampasa'da belediye önündeki zemin alti otopark tamamlandi, teslim edildi. Bayrampasa'da Altintepsi’deki,  Altintepsi Spor kulübünün oldugu park alanindaki zemin alti otopark yapildi teslim edildi. Muratpasa Mahallesi'ndeki zemin alti otopark yapildi teslim edildi. Yine Muratpasa Mahallesi'ndeki yüzme havuzu ve spor kompleksi yüzde 90 tamamlandi. Bayrampasa metrosunun yaninda bulunan alt geçit her yagista tikanir, araçlar geçemez ve gölet olurdu orayla ilgili çalismalar tamamlaniyor Kasim'da tamamlanip teslim edilecek. Kocatepe'deki zemin alti otopark su anda yüzde 85’i tamamlandi. Daha önce proje degisikligi sebebiyle ara verilen, Eski lunapark alaninin oldugu alandaki zemin alti otopark ve cami projesi devam etmektedir. Su anda Bayrampasa’da yapilan hizmetleri hemen hemen tamami IBB tarafindan sürdürülmektedir.

HIZMETTE DEVAMLILIK ESASTIR

Bunun bir birçogu veya bir kismi AK Parti iktidari sürecinde baslatilmis olabilir. Ama bizde asla hizmette duraganlik söz konusu olamaz. Bizler devralmis oldugumuz bu noktalari hizmet esasli bir sekilde teslim edecegiz.

Belediye Baskanimiz Eski Cezaevi alani dedigimiz alandaki kentsel dönüsüm noktasinda deginmis. Oradaki sikintilari, oradaki yasananlari biliyor. Orta Cami’nin üstünden Cezaevi alanina kadar olan kisimda yasayan vatandaslarimizin o süreçte yasadiklarini iyi biliyoruz. Hiçbir vatandasimizla biraraya gelmeden ben yaptim, bitti mantigiyla sürdürdüler. Baslangiçta verilen taahhütlerin ya da baslangiçta orada olusturan projeler degistirildi.         

Ilk Proje Hüseyin Bürge Döneminde Üniversite Olacakti  

Cezaevi alaninda ki, ilk proje Hüseyin Bürge döneminde ortaya çikartilmis ve orasi bizim de destekledigimiz üniversite alani olacak denmisti. Sonra Bayrampasa kentsel dönüsüm depo alani yapilacak denildi. Ismetpasa tasinacakti ve degisim saglanacakti. Bu sefer Orta Caminin üstündeki alanin kentsel dönüsüm olarak oraya yerlesecekti. Ve orada yasayan vatandaslarimiza hiçbir bilgi verilmeden bazi sayisal degerlerle insanlari zorla tasinmaya zorlandi. Vatandasimiz karsisinda uzun zaman muhatap bulamadi, buldugu tek yetkili oraya KIPTAS'in açmis oldugu kentsel dönüsüm ofisi oldu. Ama karsisinda ne bir Belediye Baskani nede bir belediye baskan yardimcilari bulup da muhatap bulamadi.

ELIMIZDE BULDUGUMUZ ENKAZI YASANIR HALE GETIRDIK

Iktidar oldugumuzda Ekrem baskanimiz kentsel dönüsüm alanina geldi. Kentsel dönüsüm alaninda. Tasinan vatandaslarimizin ne olacagi tasinmayan vatandaslarimizin ne olacagiyla ilgili bilgiler aktardi. Isteyen vatandaslarimizin tasinacagini, yerinde kalmak isteyenlerin ise burada olusturacak bir projede yer alacagini söyledi, ve vatandasimizi rahatlatti. Yüzde 40 – 45’lerde olan tasinma oranlari bugün yüzde 80’e çikti. Elimizde buldugumuz enkazi yasanir hale getirdik. Burasi Bayrampasa Belediyesi'nin yaptigi bir proje degildir, birilerine pazarladigi peskes çekti bir proje haline geldi.

KRES YERI ISTENDI VERILMEDI

IBB tarafindan 10 12 2019 tarihinde Bayrampasa Belediyesi ve Bayrampasa Belediyesi'nin disinda 21 belediyeye yazi yazildi. Denildi ki, Bayrampasa'da çalisan kamuda çalisan vatandaslarimiz bulunmakta ya da ihtiyaç sahibi vatandasimiz bulunmakta, bunlarin çocuklari için Bayrampasa'ya ve bu ilçelere kres lazim bize kres yeri  olarak en az 5 tane kres yeri gösterin Bayrampasa’ya kres yapalim size teslim edelim. Bunun üzerine Bayrampasa Belediyesi'nin 07 01 2020 de yazdigi cevap, bizin kres yapacaginiz vasiflara uygun yerimiz yoktur.

27 YILDIR BAYRAMPASA DEVLET HASTANESINE NE YAPILDI

Onun disinda yine belediye baskanimizin 400 yatakli hastane ile ilgili müjde verdi. Bir kere bizim sunu sorgulamamiz lazim. Bizim Bayrampasa devlet hastanemiz var. 27 yildir Bayrampasa Devlet Hastanesine ne yapilmis. Bayrampasa Devlet Hastanesi iyilestirme adina, Bayrampasa Devlet Hastanesi iyi bir hizmet verebilmesi adina oradaki saglik çalisanlarinin saglik hizmeti veren doktor ve hemsirelerimizin daha iyi hizmet verilmesi adina bu hastane için ne yapildi.  

IBB AK PARTI’NIN BELEDIYESI OLSAYDI IBB ÜZERINDEN PROJE YAPILIRDI

Pancar Motor arazisi Bayrampasa'nin Türkiye'nin yüzaki olan bir noktaydi. 1956 Prof Dr Necmettin Erbakan’in gayretleriyle temeli atildi, 1960 da faaliyete geçti. Yapilan yanlis politikadan dolayi bütün kitler gibi  burasi da Zarar eden kurum haline getirildi ve kapatildi.

Eger burasi bugün IBB AK Parti’nin Belediyesi olsaydi IBB üzerinden proje gelistirilirdi. Fakat IBB CHP’de oldugu için buraya Spor Toto üzerinden sponsorluk aranarak oraya millet bahçesi veya buna benzer bir alan gelistirmeye çalisiliyor.

IBB ÜZERINDEN HIZMETLERIMIZ SÜRÜYOR

IBB Baskanimiz Ekrem imamoglu defalarca Bayrampasa'ya geldi Bayrampasa belediye baskanimiz ile de belediye baskan yardimcilarimiz ile de görüsmeler yapti. Bayrampasa'ya ve diger ilçelere de hizmet getirmek isteyen ve hizmet askiyla bulunan bir belediye baskanimiz var su anda. Hizmeti engellemekten ziyade hizmetin önünü açmak gerekir. Hizmet bireysel degildir, kitlesel devamlilik arz eder.

Bayrampasa’mizda istihdam ofisi açildi. Istihdam ofisi açildigi günden bugüne sadece Bayrampasa’miza 200 ün üzerindeki issiz arkadasimiz is buldu.

Bayrampasa’miz da su anda IBB üzerinden hizmetlerimiz sürüyor ve sürmeye devam edecektir.

 



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı