Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Hastanelerin bir bölümü kaçak

Hastanelerin bir bölümü kaçak

IBB Meclisi`nde geçen yil görüsülen 1/5000 ölçekli nazim imar planiyla aklanan Atasehir`deki Memorial Hastanesi`nin iki binasinin kaçak katlarina iliskin plani, Istanbul 2. Idare Mahkemesi hukuka aykiri buldu ve yürütmeyi durdurma karari verdi.

 Hastanelerin bir bölümü kaçak

IBB Meclisi’nde geçen yil görüsülen 1/5000 ölçekli nazim imar planiyla aklanan Atasehir’deki Memorial Hastanesi’nin iki binasinin kaçak katlarina iliskin plani, Istanbul 2. Idare Mahkemesi hukuka aykiri buldu ve yürütmeyi durdurma karari verdi.

Küçükbakkalköy Mahallesi içinde bulunan iki alan üzerinde kurulan Memorial Hastanesi emsali 1 80’iken, 2.07 emsalle insa edildi. Ilk olarak iki alanla ilgili binalarin emsali 1.80’den 2.60 çikarilmasi IBB Meclisi’nde talep edildi. IBB Imar ve Bayindirlik Komisyonu meclis üyeleri ise komisyon görüsünde emsali 2.20’ye düsürdü. CHP’lilerin ret oyuna karsin AKP’lilerin oyuyla kabul edilen plan degisikligini CHP’li Meclis Üyeleri Hüseyin Sag ile Hakki Saglam yargiya tasimisti.

Sehircilik ilkelerine aykiri

Mahkeme plan degisikliginin yapi yogunlugunu arttirici nitelikte oldugu, degisiklikle birlikte ulasima ek yük getirilecegi, degisikligin, planlama ve sehircilik ilkelerine aykiri oldugunu belirtti. IBB Meclisi’nin kabul kararinda hukuka uyarlilik bulunmadigi sonucuna varan mahkeme, plan degisikliginin uygulanmasi halinde telafisi güç veya olanaksiz zararlar doguracagi sonucuna vararak, yürütmeyi durdurdu.

Ruhsatsiz hastane düsünülemez

BirGün’e konusan CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sag, binanin kaçak katlarinin yasal hale getirilmeye çalisildigini söyledi. Sag, “Dünyanin hangi ülkesinde bes yildir hizmet veren hastaneye plan degisikligi yapilir? Önce bina yapildi, simdi ise kaçak bölümleri yasal hale getirilmeye çalisiliyor. Hastanelerde ameliyatlar yapiliyor, imar problemi olan tasinmazlarin ruhsatlari iptal edilir, ruhsatsiz bir hastane düsünülemez. Saglik Bakanligi derhal inceleme baslatmali. Deprem tehlikesinden bahsediliyor o binalarin statik hesabi 1.80 emsal degere göre hesaplandi. Ek imar yükünü nasil tasiyacak, olasi bir depremde büyük zarar görür. Ayrica su an o hastanelerin bir bölümü kaçak, IBB ve Atasehir Belediyesi geregini yapmali” diye konustu.



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli